H
haberci

Son dakika haberleri... Başkan Erdoğan, sağlık çalışanları ile iftar programında bir araya geldi. Başkan Erdoğan'ın programın ardından açıklamalarda bulundu.
Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Ülkemizin 81 vilayetinde milletimize fedakârca hizmet eden, sayıları 1,5 milyonu bulan sağlık ordumuzun her bir mensubuna ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bugün aynı zamanda 14 Mart Tıp Bayramı'nı idrak ediyoruz. Hekimlerimizle birlikte tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı gönülden kutluyorum. Tıp Bayramı'nın ülkemiz, milletimiz ve sağlık çalışanlarımız için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Böylesine anlamlı bir iftar sofrasında bizleri bir araya getirerek gönüllerimizi buluşturan Sağlık Bakanlığımıza, Sayın Bakan'a ve ekibine teşekkür ediyorum. Kıymetli arkadaşlar, malumunuz 14 Mart, tıp tarihimizde iki önemli olayın yıl dönümüdür. Bunlardan ilki tıp eğitimiyle ilgilidir. Bundan tam 198 yıl önce, 14 Mart 1827'de ordumuza hekim yetiştirmek üzere Tıphâne-i Âmire ve Cerrahhâne-i Âmire kurulmuştur. Böylece ülkemizde modern tıp eğitimi resmen başlamıştır. 14 Mart'ın tekabül ettiği bir diğer hadise ise, tıbbiyelilerin beyaz önlüklerini bayrak yaparak başlattıkları muhteşem kıyamdır. İstanbul'un ve okullarının işgal edilmesine itiraz eden tıbbiyeliler, 14 Mart 1919'da okulun iki kulesi arasına astıkları büyük bir Türk bayrağı ile tüm öğrencileri toplantıya çağırmışlardır.