Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şeytan ve Elinde Bir bardak Su

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Kuranı Kerimde Kac Sure Var

S

Baharın Guzelliği

S

SoruCevap

Allah dostlarından EbU Zekeriyya hasta doşeğinde olumle penceleşiyordu Yakın dostlarından biri kendisen “La ilahe illallah, Muhammedun ResUlullah! (Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed O’nun kulu ve elcisidir) sozlerini telkin etmek istedi Bir etti, iki etti, uc etti Ebu Zekerriya her defasında soylemeyi reddediyordu
Bu durum karşısında yakın dostu Ebu Zekerriya’nın son nefesinde imansız gideceğinden korktu ve endişeye kapılmıştı Butun bir omrunu Allah’a ibadet ve taat etmekle geciren boylesine bir kimsenin şimdi hasta doşeğinde olum ile penceleşirken Kelimei Tevhid getirmemesine bir mana veremiyordu Şeytanın bir kandırışına mı yenilmişti yoksa? Veyahut da yuce Allah’ın tecellisi karşında mı idi?
Bir muddet kafası bu duşunceler icinde calkalanan dost baktı ki Ebu Zekerriya sanki kafasında resmi gecit yapan duşunceleri okuyormuş gibi bir aralık gozlerini acarak, “Bana bir şey mi dediniz? diye sordu Orada bulunanlar “Evet, uc defa şehadet getirmeni soyledik, her defasında reddettin O yuzden buyuk bir endişeye duştuk diye cevap verdiler
Bunun uzerine Ebu Zekerriya şu olayı anlatmaya başladı:
“Lanetlik şeytan elinde su bardağı ile gelmişti: Sağ yanıma dikilmiş elinde suyu gostererek “icecek misin? diye soruyordu Karşılınğında ise, “İsa, Allah’ın oğludur dememi istiyordu Reddettim Sonra sol yanıma gecip dikildi Yine aynı hareketleri tekrarlayarak “İsa, Allah’ın oğludur cumlesini soylememi istedi Yine reddettim Ucuncu olarak “La ilahe (Allah yoktur) diye soyledi, yine reddettim Boylece her careye başvurarak tam manasıyla yoklamasını yapıp da muspet bir netice alamayınca elindeki suyla dolu bardağı yere carptı ve sıvışıp gitti İşte gercekte ben sizi değil, onu reddediyordum
Ardından da Şehadet getirerek ruhunu teslim eden Ebu Zekerriya gulen bir cehreyle Cennete yolculuk ettiğini mujdeliyordu

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri