Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sahil guvenlik egitimi kac ay?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

4 aile mahkemesi neye bakar?

M

Belcika yi nasil arayabilirim?

M

Modoratör

Sahil güvenlik eğitimi kaç ay?​

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Astsubay Eğitim Merkezinde (ASEM) uygulanan eğitim /öğretim programının safhaları nelerdir? Kayıt kabul, intibak eğitimi, temel eğitim, akademik eğitim, staj, kolluk uygulaması safhaları olmak üzere 1 yıl eğitim/öğretim verilmektedir.

Sahil Güvenlik kaç yıl?​

Sahil Güvenlik kaç yıl?
İlk yılı İngilizce Hazırlık Sınıfı olmak üzere toplam 5 yıl lisans düzeyinde eğitim verilmektedir.

JSGA ya nasil girilir?​

JSGA ya nasil girilir?
Başvurular sadece, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

JSGA dan mezun olunca ne olur?​

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi’nden mezun olan subaylara; sağlık, lojman ve askeri sosyal tesislerden faydalanma, OYAK üyeliği gibi birçok sosyal imkânla birlikte, görevlerinde başarılı olan subaylara yurt içinde ve dışında lisansüstü eğitim alma, çeşitli kurslara katılma ve geçici/daimi görevlere atanma …

Sahil güvenlik ne kadar maaş alıyor?​

Sahil güvenlik ne kadar maaş alıyor?
En yüksek sahil güvenlik uzman çavuş maaşının miktarı 8 bin 400 TL civarındadır. Emekli sahil güvenlik uzman çavuş maaşının miktarı en az 4 bin 500 TL’dir. Çeşitli koşullarda bu miktarın üzerinde maaş verilir. Sahil güvenlik astsubay maaş miktarı 9 bin TL ile 12 bin TL arasında değişir.

Sahil güvenlik branşları nelerdir?​

Sahil güvenlik branşları nelerdir?
Sahil Güvenlik personeli uçucu ve kurbağa adamlar olmak üzere; subay, astsubay, uzman, öğrenci, sivil memur ve işçilerden oluşmaktadır….
Sahil Güvenlik Komutanlığı
Sınıfı | Sahil Güvenlik
Tipi | Genel kolluk kuvveti
Görevi | Emniyet, asayiş ve kamu düzeni Adli kolluk hizmetleri
Sahil güvenlik neye bağlı?​
Sahil Güvenlik Komutanlığı; 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği 25 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunca alınan karara istinaden silahlı bir genel kolluk kuvveti olarak doğrudan İçişleri Bakanlığına bağlanmıştır.

JSGA için kaç net?​

JSGA için kaç net?
Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak kaydıyla 200 erkek öğrenci alınacak. Ayrıca, AYT testinde EA puan türünde en 250 bininci, SAY’da en 10 bininci, SÖZ’de en az 50 bininci sırada yer alan adayın puanına sahip olmak şartı aranıyor.

JSGA kimler başvurabilir?​

JSGA kimler başvurabilir?
Lise veya lise dengi meslek okulu mezunları veya kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar ile denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olanlar müracaat edebilecektir.

JSGA yüksek lisans ne işe yarar?​

MADDE 5 – (1) Lisansüstü eğitimin amacı; Jandarma Genel Komutanlığı personelinin statü, branş ve ihtisas özellikleri esas alınarak, göreve ilişkin mesleki bilgisini geliştirmek ve uzman personel yetiştirmektir.

JSGA hangi bölümler var?​

JSGA hangi bölümler var?
Enstitü bünyesinde teşkil edilen beş Ana Bilim Dalı (Suç Araştırmaları, Güvenlik Yönetimi, Kamu Yönetimi, Uluslararası Güvenlik ve Terörizm, Deniz Emniyeti ve Güvenliği) ile akademik faaliyetlerini sürdürmektedir.

Sahil güvenlik personeli silah taşır mı?​

Sahil güvenlik personeli silah taşır mı?
MADDE 50- (1) Sahil güvenlik, ilgili mevzuatına göre silah kullanma yetkisine sahiptir.

Sahil güvenlik kaç saat çalışır?​

İstanbul’da jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve sağlık kuruluşları dışındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerinin 09.00-12.30, 13.00-17.00 olarak uygulanmasına karar verildi.

Serdümen Asker ne iş yapar?​

Serdümen Asker ne iş yapar?
gemide dümen tutan bilgili ve deneyimli tayfaya serdümen denir. kaptanın aldığı kararları uygulamakla yetkili olan kişidir. ayrıca serdümen askerlik savaş gemilerinde çavuştan yüksek bir aşamada bulunan er olarak ta bilinir.

Sahil güvenliğin en belirgin özelliği nedir?​

Sahil güvenliğin en belirgin özelliği nedir?
Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye Cumhuriyetinin bütün sahillerinde, iç suları olan bölgelerde deniz güvenliğini, deniz emniyetini, asayiş ve kamu düzenini sağlamak, korumak ve kollamak, suç işlenmesini önlemekle görevli ve yetkilidir.

Sahil güvenlik eğitimi genellikle Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Astsubay Eğitim Merkezinde (ASEM) yapılmaktadır. Bu eğitim programı genellikle 1 yıl sürmektedir ve aşağıdaki aşamalardan oluşmaktadır:
- Kayıt kabul
- İntibak eğitimi
- Temel eğitim
- Akademik eğitim
- Staj
- Kolluk uygulaması

Sahil Güvenlik Akademisinde toplam 5 yıl süren lisans düzeyinde eğitim verilmektedir. İlk yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunmaktadır.

JSGA'ya girmek için başvurular sadece internet üzerinden, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi aracılığıyla e-Devlet kapısı üzerinden yapılmalıdır. İnternet dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmamaktadır.

JSGA'dan mezun olan subaylar, çeşitli sosyal imkânlardan faydalanmanın yanı sıra yurt içi ve yurt dışında lisansüstü eğitim alma, çeşitli kurslara katılma ve geçici/daimi görevlere atanma gibi olanaklara sahip olmaktadır.

Sahil güvenlik personelinin maaşı, statüsüne ve kıdemine göre değişmektedir. En yüksek sahil güvenlik uzman çavuşun maaşı yaklaşık olarak 8.400 TL civarındadır, astsubayların maaşı ise 9.000 TL ile 12.000 TL arasında değişmektedir.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince, 25 Temmuz 2016 tarihinde alınan bir kararla doğrudan İçişleri Bakanlığına bağlanmıştır.

JSGA'ya başvurabilmek için lise veya lise dengi meslek okulu mezunu olmak veya kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak gerekmektedir.

Sahil güvenlik personeli, ilgili mevzuata göre silah kullanma yetkisine sahiptir. Bu yetki, belirli kurallar ve prosedürler çerçevesinde kullanılmaktadır.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün sahillerinde, iç sularında deniz güvenliğini, deniz emniyetini, asayişi sağlamak ve suç işlenmesini önlemek gibi görevlerle yetkilidir. Bu görevler sahil güvenliğinin en belirgin özelliklerindendir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri