Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rize'de skandal ortaya çıktı: Din öğretmeni kız öğrencisini taciz etti!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
Puan 38
Çözümler 6
Zeberus
21370jpg-r1OqiJyIE0mA8Qwch3vhjg.jpg

Rize’de Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görevli öğretmen A.Ş.S. (45), başka bir lise de okuyan ve özel ders verdiği 15 yaşlarındaki kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayın ortaya çıkması ise okul rehber öğretmeninin öğrencideki değişikliği fark etmesi ve öğrenci ile konuşmasının ardından ortaya çıktığı belirtildi. Konuya ilişkin konuşan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, şunları söyledi:
“Bahse konu okulda görevli öğretmenimiz tutuklandı. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturması devam ediyor. Cinsel istismara uğrayan öğrenci imam hatip lisemizin öğrencisi değil, farklı bir lise de okuyan bir öğrencidir. Farklı bir olay, dışarıda olan bir şey okulumuzda olan bir şey değil. İdari soruşturması da devam ediyor ancak okulda olan bir şey değil bu. Bu olay evde gerçekleşen bir şey. Öğrenci de bu okulumuzun öğrencisi değil. Öğretmen, Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görevli matematik öğretmenimiz olay okulda değil, başka bir mekânda gerçekleşiyor ben de ayrıntıyı bilmiyorum savcılık konuyu soruşturuyor. Öğretmen tutuklandı cezaevinde. Öğretmen, henüz açığa alınmadı ancak cezaevinden çıkarsa işlemi gerçekleştireceğiz. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığımızdan 2 müfettiş geldi, soruşturma başlattılar, ifadelerini aldılar ve çalışmaları da devam ediyor."

Rize'de yaşanan bu skandal olay hem toplumu derinden üzmüş hem de ciddi endişelere sebep olmuştur. Öğretmenlerin öğrencilerine karşı görevlerini kötüye kullanarak cinsel istismarda bulunmaları kabul edilemez bir durumdur. Özellikle bu tür olayların okul ortamında gerçekleşmiş olması, öğrencilerin güvenliği ve haklarının korunması açısından büyük bir risk oluşturmaktadır.

Okul rehber öğretmeninin hızlıca müdahale etmesi ve olayın ortaya çıkmasını sağlaması olumlu bir adımdır. Ancak, bu tür durumların önlenmesi için daha etkin önlemler alınması gerekmektedir. Eğitim kurumlarında öğrencilerin can güvenliğini sağlamak ve onları cinsel istismara karşı korumak için daha fazla eğitim ve denetim mekanizmaları oluşturulmalıdır.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi'nin duruma ilişkin açıklamaları önemlidir ve soruşturmanın titizlikle sürdürülmesi gerekmektedir. Öğrenciye yaşanan cinsel istismarın tam olarak aydınlatılması ve gereken cezaların verilmesi önemlidir. Ayrıca, benzer olayların yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmalı ve eğitim camiasındaki bu tür suçlara karşı sıfır tolerans politikası benimsenmelidir.

Öğrencilerin, özellikle de kız çocuklarının eğitim hayatlarında güvenli ve sağlıklı bir ortamda bulunmaları herkesin sorumluluğundadır. Toplum olarak bu tür olaylara karşı duyarlı olmalı, mağdur olan öğrencilere destek olmalı ve benzer durumların yaşanmasını engellemek için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri