Editör
Administrator
Pastacılık ustalık belgesi nereden alınır?
Ustalık Belgesi Nereden Alınır? Bu belge, daha önce Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne Bağlı olan ancak kısa süre önce 6764 Sayılı kanunla Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesine alınan Mesleki Eğitim Merkezlerinden (Çıraklı Eğitim Merkezi) alınır.Ev hanimi gelir belgesi nereden alınır?
Aile gelir belgesi formu için çalıştığınız iş yerlerinden talep edebilirsiniz. Eğer sosyal yardım başvurusunda bulunacaksanız sosyal yardım başvurusunda bulunacağınız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na başvuruda bulunabilirsiniz.Pastacılık mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır?
Pastacılık mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır?Pastacı Mesleki Yeterlilik Belgesini almak isteyen adaylar yukarıda belirtilen zorunlu birimlerden ve yapacağı tercihe göre seçmeli birimden sınava girer. Bu birimlerin sınav geçme puanları aşağıdaki belirtildiği şekildedir. Pastacı sınavı sonrasında adayın başarılı olması durumunda birçok kazanımı bulunmaktadır.
Sigortasız çalışan gelir belgesi nasıl alınır?
SGK çalışanı olmayan kişiler, gelir belgelerini www.turkiye.gov.tr adresinden alabilmektedir. Burada e-Devlet sistemine bağlı olan bordro sistemi aracılığıyla gelir belgesi rahatlıkla alabilmektedir. SGK’da çalışan kişiler ise gelir belgelerini çalışmakta oldukları kurumdan talep edebilmektedir.Çalışmayan biri gelir belgesi nasıl alınır?
Çalışmayan vatandaşların gelir belgesi alması için: Çalışmayan vatandaşın ikamet kaydının bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru yapması gerekmektedir. E-devlet sistemi üzerinden sigortalılık tescil kaydı tespiti dosyasının çıktısını alması gerekmektedir.Pastacılık diploması nasıl alınır?
Pastacılık diploması nasıl alınır?4 aylık eğitim sürecini tamamlamanızın ardından T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sınavına kursiyerler katılır. Bu sınavda kursiyerlerin başarılı olması halinde profesyonel bir mutfak çalışanı Temel Pastacılık ve Ekmeçilik sertifikaları kazanırlar.