Editör
Administrator
Omnipotent sendromu nedir?
akil hastaliklarinda geriye dogru isleyen surecde zihinsel yetenekler dumura ugrar ve psikozlarda omnipotent (tumguclu) bir yapi ortaya cikmaya baslar. bu da kisinin tum esyayi kontrol edebilme, degistirebilme, fiziksel gerçekligin otesine gecebilme gucu hissetmesine neden olur.Ergen ben merkezcilik nedir?
Ergen ben merkezcilik nedir?Ergen, kendisini merkez alarak etrafındaki herkesin olumlu veya olumsuz şekilde kendisiyle ilgilendiği algısına sahip olabilir. Dolayısıyla “benmerkezci” bir süreç yaşanması doğaldır. Gençler bu dönemde çocukluk döneminden farklı olarak daha özgür olmak istediklerini dile getirirler.
Omnipotent hücre nedir?
Totipotent (ya da omnipotent); embriyonik ya da ekstraembriyonik hücre tiplerine farklılaşabilen kök hücrelerdir. Bu hücreler, tüm ve yaşayan bir organizmayı oluşturabilirler. sınırsız sayıda farklılaşma yeteneği vardır. Yumurta ve sperm hücrelerinin kaynaşmasıyla oluşurlar.Omnipotent ne demek psikoloji?
Omnipotent ne demek psikoloji?çok büyük, sınırsız güç, yetke ya da etki. Bebeğin ana rahminde yaşantıladığı her şeyi becerebilme, kendine yetebilme duygusu.
Ben-merkezcilik, kişinin her şeyi kendine dayandırması, her şeyde kendini esas alması, kendi fikirlerini en önde tutması ve her şeyi kendine bağlamasıdır. Ben-merkezcilik, aynı zamanda kişinin her şeyde kendi mantığına ve duygularına göre hareket etmesini de içerir.
9 sınıf biyoloji kök hücre nedir?
9 sınıf biyoloji kök hücre nedir?Kök hücre, mitoz bölünmeyle özelleşmiş hücre tiplerine farklılaşabilen ve daha fazla kök hücre üretmek için kendini yenileme yeteneğine sahip olan, bütün çok hücreli canlıların doku ve organlarını oluşturan ana hücre türleridir.
Omnipotan ne demek?
Her şeye gücü yetme kelime anlamına sahip omnipotens, dini terim olarak da kullanılıyor. İşte, omnipotens anlamı… Her şeye gücü yetebilme, her şeyi elde edebileceğini sanma gibi anlamlarda kullanılan omnipotans, bebeklerde sıklıkla karşılaşılan bir durumdur.Tümgüçlülük ne demek?
Tümgüçlülük ne demek?Ben Merkezcilere ne denir?
Narsistik kişiler sadece kendi iyilikleri için bir şeyler yaparlar. Kurdek ve Rodgon’ a göre algısal, bilişsel ve duygusal açıdan karşılarındaki insanın perspektifini alamayanlar ben merkezci davranmış olurlar, dolayısıyla empati kuramazlar.Merkezci biri ne demek?
Merkezci biri ne demek?Ben-merkezcilik, kişinin her şeyi kendine dayandırması, her şeyde kendini esas alması, kendi fikirlerini en önde tutması ve her şeyi kendine bağlamasıdır.