Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okullar Ne Zaman Açıldı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Vis A Vis Final Yaptı Mı?

T

2000 De Etin Kilosu Ne Kadardı?

T

theking

Okullar 2020 ne zaman açıldı? Pandemi nedeniyle okulların açılış tarihi merak edilen konulardan biridir. Eğitim Bakanlığı, okulların açılış tarihini belirlemek için sağlık otoriteleriyle işbirliği yapmaktadır. Salgın önlemlerinin etkili olması için okulların açılış tarihi sürekli olarak güncellenmektedir. Öğrencilerin sağlığı ve güvenliği her zaman öncelikli olarak ele alınmaktadır. Uzaktan eğitim de bu süreçte önemli bir rol oynamaktadır. Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim için gerekli olan teknolojik altyapıyı sağlamak için çalışmalar yapmaktadır. Okulların açılması için sağlık koşullarının uygun hale gelmesi beklenmektedir. Açılış tarihi hakkında güncel bilgilere Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyurular aracılığıyla ulaşılabilir.
İçindekiler

Okullar 2020 Ne Zaman Açıldı?​

2020 yılında okullar hangi tarihte açıldı ve eğitim-öğretime başlandı? Bu yılki okul açılış tarihi COVID-19 pandemisi nedeniyle birçok değişiklik gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, okulların açılış tarihi her yıl olduğu gibi 15 Eylül’e denk gelmedi.

Okullar Kaç Ay Kapalı Kaldı?​

COVID-19 pandemisi nedeniyle okullar kaç ay boyunca kapalı kaldı? Salgının yayılmasını engellemek amacıyla Mart ayında okullar tatil edildi ve uzaktan eğitime geçildi. Uzaktan eğitim süreciyle birlikte öğrenciler evlerinde derslerine devam ettiler. Ancak, normal eğitim-öğretim süreci ne zaman başlayacak?

Okulların Açılması İçin Hangi Tedbirler Alındı?​

Okulların açılması için COVID-19 önlemleri kapsamında hangi tedbirler alındı? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen protokoller doğrultusunda, okullarda sosyal mesafe, maske kullanımı, hijyen kuralları gibi önlemler alınmaktadır. Okul yönetimleri ve öğretmenler, öğrencilerin sağlığını korumak için gerekli tedbirleri almaktadır.

Okullarda Hangi Sınıflar Yüz Yüze Eğitime Başladı?​

Okullarda yüz yüze eğitime hangi sınıflar başladı? Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği takvime göre, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitime başlayacak sınıflar, ilkokul 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf, 4. sınıf, ortaokul 8. sınıf ve lise 12. sınıf olarak belirlendi. Diğer sınıflar ise uzaktan eğitime devam etmektedir.

Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılıyor?​

COVID-19 pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim nasıl yapılmaktadır? Uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen platformlar üzerinden online derslere katılmaktadır. Öğretmenler, ders materyallerini ve ödevleri dijital ortamda paylaşmaktadır. Öğrenciler, evlerinde internete erişim sağlayarak derslerine devam etmektedir.

Okullarda Sosyal Mesafe Nasıl Sağlanıyor?​

Okullarda sosyal mesafe nasıl sağlanıyor? Öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlığını korumak amacıyla okullarda sosyal mesafe önlemleri alınmaktadır. Sınıfların düzenlemesi yapılarak öğrenciler arasında en az 1-1,5 metre mesafe bırakılmaktadır. Ayrıca, okul bahçeleri ve koridorlarda da sosyal mesafe kuralına uyulması sağlanmaktadır.

Okullarda Maske Kullanımı Zorunlu mu?​

Okullarda maske kullanımı zorunlu mudur? Evet, okullarda maske kullanımı zorunludur. Öğrenciler ve öğretmenler, okula gelirken ve okul içerisinde sürekli olarak maske takmak zorundadır. Maske kullanımı, COVID-19 virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla önemli bir tedbirdir.

Okullarda Hijyen Kuralları Nelerdir?​

Okullarda hijyen kuralları nelerdir? Öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlığını korumak için okullarda hijyen kurallarına uyulması gerekmektedir. El hijyenine önem verilmesi, sık sık ellerin yıkanması veya el dezenfektanı kullanılması gerekmektedir. Okulda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları da düzenli olarak yapılmaktadır.

Okullarda Servisler Nasıl Hizmet Verecek?​

Okullarda servisler nasıl hizmet verecek? COVID-19 önlemleri kapsamında servislerde de çeşitli tedbirler alınmaktadır. Öğrencilerin sağlığını korumak amacıyla servis araçlarında sosyal mesafe kuralına uyulmaktadır. Ayrıca, araçların düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri yapılmaktadır.

Okullarda Kantinler Açık mı?​

Okullarda kantinler açık mı? COVID-19 önlemleri kapsamında okul kantinleri belirli kurallar çerçevesinde hizmet vermektedir. Kantinlerde sosyal mesafe kuralı ve hijyen kurallarına uyulması sağlanmaktadır. Kantinlerde sağlıklı ve hijyenik bir ortamın korunması için gerekli önlemler alınmaktadır.

Okullarda Hangi Dersler Yüz Yüze Yapılıyor?​

Okullarda hangi dersler yüz yüze yapılmaktadır? Yüz yüze eğitime başlayan sınıflarda öğrencilere temel dersler yüz yüze olarak verilmektedir. Bu dersler arasında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce gibi dersler yer almaktadır. Diğer dersler ise uzaktan eğitim yoluyla öğrencilere ulaştırılmaktadır.

Okullarda Sınavlar Nasıl Yapılacak?​

Okullarda sınavlar nasıl yapılacak? Sınavlar, COVID-19 önlemleri kapsamında belirli düzenlemelerle gerçekleştirilmektedir. Sınav ortamlarında sosyal mesafe kuralına uyulması, maske kullanımı gibi tedbirler alınmaktadır. Öğrenciler, sınavlara girmeden önce el hijyenine özen göstermektedir. Sınavlar, öğrencilerin sağlığını koruyacak şekilde planlanmaktadır.

Okullarda Eğitim-Öğretim Nasıl İşleyecek?​

Okullarda eğitim-öğretim nasıl işleyecek? COVID-19 pandemisi nedeniyle eğitim-öğretim sürecinde bazı değişiklikler yapılmıştır. Yüz yüze eğitime başlayan sınıflarda dersler belli bir takvim dahilinde gerçekleştirilmektedir. Uzaktan eğitime devam eden sınıflarda ise öğrenciler, online derslere katılarak derslerine devam etmektedir. Öğrencilerin sağlığına önem verilerek, eğitim-öğretim süreci planlanmaktadır.

Okullarda Öğrenci Devamsızlığı Nasıl Kaydedilecek?​

Okullarda öğrenci devamsızlığı nasıl kaydedilecek? COVID-19 pandemisi nedeniyle öğrencilerin devamsızlık durumu da farklı şekilde kaydedilmektedir. Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin derslere katılımı, online platformlar üzerinden takip edilmektedir. Yüz yüze eğitime başlayan sınıflarda ise öğrencilerin devamsızlık durumu, geleneksel yöntemlerle kaydedilmektedir.

Okullarda Öğretmenler Nasıl Ders Verecek?​

Okullarda öğretmenler nasıl ders verecek? Öğretmenler, yüz yüze eğitime başlayan sınıflarda derslerini geleneksel yöntemlerle gerçekleştirmektedir. Uzaktan eğitime devam eden sınıflarda ise öğretmenler, online platformlar üzerinden ders materyallerini paylaşmakta ve öğrencilerle etkileşim kurmaktadır. Öğretmenler, öğrencilerin eğitimine devam etmelerini sağlamak için çaba göstermektedir.

Okullarda Temizlik ve Dezenfeksiyon Nasıl Yapılıyor?​

Okullarda temizlik ve dezenfeksiyon nasıl yapılmaktadır? Okul yönetimleri, COVID-19 önlemleri kapsamında düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapmaktadır. Sınıflar, koridorlar, tuvaletler, kantinler gibi alanlar düzenli olarak temizlenmekte ve dezenfekte edilmektedir. Öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlığını korumak amacıyla hijyen kurallarına önem verilmektedir.

Okullarda Öğrenci Taşıma Nasıl Yapılıyor?​

Okullarda öğrenci taşıma nasıl yapılmaktadır? Öğrencilerin güvenli bir şekilde okula taşınması için çeşitli önlemler alınmaktadır. Öğrenci servislerinde sosyal mesafe kuralına uyulması sağlanmakta ve araçların düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri yapılmaktadır. Öğrencilerin sağlığına önem veren servis şoförleri, gerekli tedbirleri alarak öğrencileri okula taşımaktadır.

Okullarda Öğrenci ve Personel Sağlığı Nasıl Kontrol Ediliyor?​

Okullarda öğrenci ve personel sağlığı nasıl kontrol edilmektedir? Okul yönetimleri, öğrenci ve personel sağlığını sürekli olarak kontrol etmektedir. Öğrencilerin ve öğretmenlerin ateş ölçümleri yapılırken, sağlık durumları da takip edilmektedir. Ayrıca, okulda herhangi bir sağlık sorunu yaşayan öğrenci veya personel bulunması durumunda gerekli önlemler alınmaktadır.

Okullarda Eğitim-Öğretim Süreci Nasıl Planlandı?​

Okullarda eğitim-öğretim süreci nasıl planlandı? Milli Eğitim Bakanlığı, COVID-19 pandemisi nedeniyle eğitim-öğretim sürecini planlarken çeşitli önlemler aldı. Yüz yüze eğitime başlayan sınıfların takvimi belirlendi ve uzaktan eğitime devam eden sınıflar için online dersler düzenlendi. Öğrencilerin sağlığını korumak amacıyla eğitim-öğretim süreci titizlikle planlandı.

Okullarda Öğrenci Trafiği Nasıl Düzenleniyor?​

Okullarda öğrenci trafiği nasıl düzenlenmektedir? Okul giriş ve çıkış saatlerinde öğrenci trafiğinin düzenli bir şekilde ilerlemesi için önlemler alınmaktadır. Öğrencilerin sosyal mesafe kuralına uyarak okula giriş yapması sağlanmakta ve kalabalık oluşumunu engellemek için gerekli düzenlemeler yapılmaktadır. Okul yönetimleri, öğrenci trafiğini kontrol altında tutmaktadır.

Okullarda Öğrenci Kayıtları Nasıl Yapılıyor?​

Okullarda öğrenci kayıtları nasıl yapılmaktadır? Öğrenci kayıtları, COVID-19 önlemleri kapsamında belirli düzenlemelerle yapılmaktadır. Veliler, öğrenci kayıtlarını online platformlar üzerinden yapabilmektedir. Gerekli evraklar ve bilgilerin dijital ortamda paylaşılmasıyla kayıt işlemleri tamamlanmaktadır. Kayıt sürecinde hijyen kurallarına ve sosyal mesafe önlemlerine dikkat edilmektedir.

Okullarda Öğrenci Servislerinde Ne Tür Tedbirler Alındı?​

Okullarda öğrenci servislerinde ne tür tedbirler alındı? Öğrenci servislerinde sosyal mesafe kuralına uyulması, maske kullanımı ve temizlik kurallarına önem verilmektedir. Araçların düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri yapılmakta, araç içindeki yolcuların sağlığına önem verilmektedir. Öğrenci servislerinde güvenli ve hijyenik bir ortam sağlanmaktadır.

Okullar 2020 Ne Zaman Açıldı?​

Okullar 2020 ne zaman açıldı?
Okullar 2020 yılında 31 Ağustos tarihinde açıldı.
Yüz yüze eğitime başlama tarihi 21 Eylül olarak belirlendi.
Pandemi nedeniyle okulların açılışı ertelenmişti.
Öğrenciler uzaktan eğitimle başladı, ardından yüz yüze eğitime geçildi.
Okul açılışı için hijyen kuralları ve önlemler alındı.

Okullar 2020 ne zaman açıldı? Okullar 2020 yılında 31 Ağustos tarihinde açıldı.
Yüz yüze eğitime başlama tarihi 21 Eylül olarak belirlendi.
Pandemi nedeniyle okulların açılışı ertelenmişti.
Öğrenciler uzaktan eğitimle başladı, ardından yüz yüze eğitime geçildi.
Okul açılışı için hijyen kuralları ve önlemler alındı.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri