Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ogretmenler telefon kontrolu yapabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

4 viteste kac km hiz yapilir?

Vucuttan atilan fazlalik olan atiklar nelerdir?

Zeberus

Yönetici
Puan 38
Çözümler 6
Zeberus

Öğretmenler telefon kontrolü yapabilir mi?​

Dün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikte öne çıkan diğer değişiklikler ise şöyle: TELEFON İZNİ: Cep telefonuna, ders aracı olarak kullanılması, öğrencilerin özel durumları gibi durumlar göz önüne alınarak, öğretmenin bilgisi dahilinde izin verilebilecek.

Öğretmenin telefona el koyma hakkı var mı?​

Bazı okullarda cep telefonuna izin veriliyor. Bu çözüm okul yönetmeliğinde (Schulordnung) belirlenmektedir. Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir.

Öğretmenin derste telefonla oynaması yasak mı?​

Öğretmenin derste telefonla oynaması yasak mı?
Ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre : Öğrenci derse telefonla girebilir fakat ders saatlerinde öğrencinin telefonu kapalı olmak zorundadır açık ise cazai işlem yapılabilir… Öğretmen için her hangi bir kanun yönetmelik vb yok.

Öğretmen çanta arayabilir mi?​

Öğretmen çanta arayabilir mi?
Okullarda okul müdürünün görevlendirmesiyle yöneticilerin ve öğretmenlerin, öğrencilerin -cinsiyetleri dikkate alınmak suretiyle- gerektiğinde üst ve çantalarını okulda güvenli bir öğretim ortamı sağlamak amacıyla arayabileceği, okula getirilmesi yasaklanmış malzeme bulunduğunda geçici olarak el koyabileceği, bu arama …

Okulda telefon kontrolü yasal mı?​

Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek. Ancak okul yönetimleri özel durumlarda öğrencilerin bu araçları kullanmasına izin verebilecek.

Öğretmen öğrencinin mesajlarını okuyabilir mi?​

Kızınız ve erkek arkadaşı arasındaki mesaj yolu ile haberleşmeyi, bu haberleşmenin tarafı olmayan öğretmeni tarafından, mesajların okunması sureti ile öğrenilmesi ve diğer öğretmenlere ifşa edilmesi bu suçun unsurlarının oluştuğu anlamına gelir. Altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası gerektirir.

Okullarda cep telefonu serbest mi?​

Okullarda cep telefonu serbest mi?
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.

Öğretmenler okulda arama yapabilir mi?​

Öğretmenler okulda arama yapabilir mi?
Okullarda telefon toplamak yasal mı?​
Öğretmen derste telefonla konuşabilir mi?​

Öğretmenlerin telefon kontrolü konusundaki yetkileri ve sınırları tartışan bu gönderilerde çeşitli bilgiler bulunmaktadır. Yönetmeliklere uygun olarak öğretmenlerin belirli durumlarda öğrencilerin cep telefonlarını izin verilebileceği belirtilmiştir. Okul yönetmeliği çerçevesinde öğretmenlerin öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için cep telefonlarına el koyabileceği ifade edilmiştir.

Öğretmenlerin derste telefonla oynaması konusu da ele alınmıştır. Ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre öğrencilerin ders saatlerinde telefonlarının kapalı olması gerektiği belirtilmiştir. Ancak öğretmenler için benzer bir kural bulunmamaktadır.

Öğretmenlerin öğrencilerin çantalarını arama konusu da değinilmiştir. Okul müdürünün görevlendirmesiyle bu durumun gerçekleşebileceği ve okul güvenliği amacıyla bu tür aramaların yapılabileceği ifade edilmiştir.

Okullarda telefon kontrolü konusunda ise yönetmeliklerde liselerde öğrencilerin belirli bilişim araçlarını okula getiremeyecekleri ancak özel durumlarda izin verilebileceği belirtilmiştir.

Son olarak öğretmenlerin öğrencilerin mesajlarını okuyup ifşa edebileceği durumun yasal olmadığına dair bilgi paylaşılmıştır. Bu tür bir davranış hapis veya para cezası gerektirebilecek bir suç olarak değerlendirilmektedir.

Çeşitli hukuki düzenlemeler ve okul yönetmeliklerine uygun olarak hareket etmek, öğretmenlerin öğrencilerin cep telefonlarıyla ilgili hak ve sorumluluklarını belirlemek açısından önemlidir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri