Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Öğrencisine cinsel istismarda bulunan tekvando hocasına 36 yıl hapis

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

Bakan Fidan, Hollandalı mevkidaşı Veldkamp ile görüştü

H

haberci

395

Gölcük ilçesinde küçük yaştan itibaren bir tekvando kursuna giden S.T., 14 yaşından itibaren burada tekvando hocası E.Y.'nin cinsel istismarına uğradığı ve telefonunu kırdığı gerekçesiyle 2023 yılının eylül ayında annesiyle birlikte Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Şikayetin ardından S.T., Çocuk İzlem Merkezi görevlisi, avukat ve Adli Tıp Uzmanı eşliğinde alınan ifadesinde E.Y.'nin 2 yıl boyunca cinsel istismarına maruz kaldığını söyledi.
SAVCI DEĞİŞİNCE İSTENEN CEZA DA DEĞİŞTİ

SAVCI DEĞİŞİNCE İSTENEN CEZA DA DEĞİŞTİ​

Olay ile ilgili Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifade veren E.Y., evli ve 2 çocuk babası olduğunu söyleyerek suçlamaları reddetti. E.Y., ifadesinde "S.T.'nin son zamanlarda duygusal yönden bana karşı bir şeyler hissettiğini fark ediyordum ama bu platonik bir durumdu; ben kendisine karşılık vermedim" dediği öğrenildi. E.Y., ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Hazırlanan iddianamede E.Y. hakkında 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan 5 yıla kadar hapis, 'Mala zarar verme' suçundan ise 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame, Gölcük 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Dava sürecinde dosyaya başka bir Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.
DOSYA 'GÖREVSİZLİK' KARARI VERİLEREK AĞIR CEZAYA GÖNDERİLDİ

DOSYA 'GÖREVSİZLİK' KARARI VERİLEREK AĞIR CEZAYA GÖNDERİLDİ​

Yeni görevlendirilen savcı, geçen yıl mayıs ayında görülen duruşmadaki mütalaasında E.Y. hakkında 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçunun 'Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' olarak, 'Mala zarar verme' suçunun ise 'Yağma' suçu olarak değişebileceğini ifade ederek yetkinin ağır ceza mahkemelerinde olduğunu belirtti. Hem Cumhuriyet Savcısının mütalaası hem de mağdur avukatının talebini değerlendiren Asliye Ceza Mahkemesi, 'Görevsizlik' kararı verdi. Mahkeme, ayrıca çocuğun suç tarihinde 15 yaşından küçük olduğunu ve iddianamenin çelişkili olduğuna kanaat getirdi.
Dosyayı kabul eden Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl ekim ayında görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti adli rapor, sosyal medya yazışmaları ve görüntüleri ile adli görüşme değerlendirme raporu ve delillerden dolayı kuvvetli suç şüphesi nedeniyle sanığın tutuklanmasına karar verdi.
'KİMSENİN KALBİNİ BİLE KIRMADIM'

'KİMSENİN KALBİNİ BİLE KIRMADIM'​

Olayla ilgili bugün görülen davanın 3'üncü duruşmasında tutuklu sanık E.Y., mağdur S.T. ve annesi ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada savunmasını yapan sanık E.Y., S.T.'ye cinsel istismarda bulunmadığını belirterek, "Mağdure ile aramda geçen mesajlaşmaların cinsellikle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Ben S.T. ile iddia edilen cinsel eylemleri yaşamadığım gibi kendisiyle iddia ettiği yerlerde de bulunmuş değilim" dedi.
E.Y., telefon kırılması ile ilgili soruya, "Araçta aramızda tartışma yaşandı. Kendisi bana telefonu uzattı. Sonrasında çekişme oldu. Erkek arkadaşından ayrıldığına ilişkin mesaj gösterdi; sonrasında telefonu kendi elinden düştü ve kırıldı" diye cevap verdi. Son sözü sorulan E.Y., "18 yıllık öğretmenim, bırakın istismarı, kimsenin kalbini bile kırmadım. Söylenenler kurgudur, iftiradır" dedi.
36 YIL HAPİS KARARI, KANUN KAPSAMINDA 30 YILA DÜŞÜRÜLDÜ

36 YIL HAPİS KARARI, KANUN KAPSAMINDA 30 YILA DÜŞÜRÜLDÜ​

Mahkeme, sanık E.Y.'nin 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçu kapsamında 16 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, eğitimci olması nedeniyle artırım uygulayarak 24 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, suçu birden fazla kez işlemesi nedeniyle 'Zincirleme suç' maddesi kapsamında artırım uygulayarak 36 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan 'Süreli olarak belirlenecek hapis cezasının 30 yıldan fazla olmayacağı' maddesi kapsamında sanığın cezasını 30 yıla düşürdü. Mahkeme ayrıca sanık hakkında 'Yağma' suçundan 6 yıl hapis ile cezalandırılmasına hükmederken sanığın S.T.'ye karşı 'Cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

Bu olay gerçekten üzücü ve dehşet verici. Öğrencisine cinsel istismarda bulunan bir tekvando hocasının adalet önünde cezasını çekmesi önemlidir. Mağdurun cesareti ve ailesinin desteği ile suç ortaya çıkarılmış ve hukuki süreç işletilmiştir.

Sanığın savcı değişince istenen ceza miktarının değişmesi ve dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesi gibi detaylar, adil bir yargılamanın izlerini taşımaktadır. Mahkemenin verdiği hapis cezasının, kanun kapsamında belirlenen sınırlar içinde düşürülmesi adaletin tecelli ettiğini göstermektedir.

Öğrencisine istismarda bulunduğu iddialarını reddeden sanığın savunması, mahkemenin delillere dayanarak verdikleri hükümle karşılaştırıldığında ciddi bir çelişki içermektedir. Mağdurun ve ailesinin yanı sıra avukatların da duruşmada hazır bulunması, hukuki sürecin doğru yürütüldüğünü göstermektedir.

Umarım bu karar, cinsel istismarın ciddiyetini vurgulayarak diğer potansiyel suçluları caydırıcı bir etki yaratır. Benzer olayların önlenmesi adına toplumsal farkındalığın artması ve çocukların güvende olması için daha fazla adım atılması gerektiğini düşünüyorum.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri