Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mufredan ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Kutle ile agirligin farki nedir?

M

Kira kontrati ne anlama gelir?

M

Modoratör

Mufredan ne demek?​

Bir okulu bitirmek veya bir alanda uzmanlaşmak için okunması (öğrenilmesi, alınması) gereken ders ve konuları kapsayan plan.

TDK müfredat ne demek?​

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit müfredat kelimesi ‘eğitim ve öğretim programı’ olarak değerlendirilir. Tabii aynı zamanda bir bütünü oluşturan bireyler veya ayrıntılar şeklinde de anlatmak mümkün.

Muhtevası ne demek?​

Muhtevası ne demek?
muhteva / muhtevâ / محتوا Bir şeyin içindekiler. Kaplanan, içine alınan. İçindeki şey.

Öğretim programı ve müfredat nedir?​

Öğretim programı okulda veya okul dışında bireye kazandırılması planlanan bir dersin öğretimiyle ilgili tüm etkinlikleri kapsayan yaşantılar düzeneğidir (Demirel, 2005). Müfredat ise daha dar bir anlama sahiptir ve bir bütünü oluşturan tekil parçalar anlamını içerir.

Müfredatı kim belirliyor?​

Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı

Ders müfredatı ne demek?​

Ders müfredatı ne demek?
Müfredat ya da öğretim programı, eğitimin bir programa bağlanmasıdır. Öğretim veya eğitim planı için kullanılır. Öğretim programı; hangi konuların öğretileceğini, bunun hangi sırayla verileceğini ve bir konunun üstünde ne kadar durulacağını açıklar.

Muhteva ne demek TDK?​

TDK üzerinden ele alındığında muhteva kelimesi, ‘Bir şeyin içindeki ya da içerik’ anlamı ile beraber karşılıklı buluyor. Bu anlamı ile beraber gündelik yaşam içerisinde ele almak ve kullanmak mümkün. Burada anlatılmak istenen verilmiş olan tarihin içeriği ile beraber ifadesi olarak ele almak mümkün.

Muhteva ne demek tıp?​

Muhteva ne demek tıp? Bir şeyin içindekiler. Kaplanan, içine alınan. İçindeki şey.

MEB öğretim Programı Nedir?​

MEB öğretim Programı Nedir?
Öğretim programları öğrencilerin her bir sınıf seviyesinde ulaşmaları gereken bilgi ve beceri düzeyini belirten öğrenme hedeflerini de ortaya koyar. Böylece öğretmene eğitsel liderliğinde yol gösterirken, velilere de çocuklarından neler beklemeleri gerektiği konusunda rehberlik yapar.

Mufredan veya müfredat, bir okulu bitirmek veya bir alanda uzmanlaşmak için okunması gereken ders ve konuları kapsayan planı ifade eder. Genel olarak eğitim ve öğretimde kullanılan bu terim, öğrencilere belirli bir düzen içinde hangi konuların öğretileceğini, bunun sırasını ve ne kadar sürede tamamlanacağını belirler.

TDK (Türk Dil Kurumu) açısından ele alındığında, müfredat kelimesi 'eğitim ve öğretim programı' olarak değerlendirilir. Diğer bir anlamıyla bir bütünü oluşturan bireyler veya ayrıntılar şeklinde de anlatılabilir.

Muhteva ise bir şeyin içindekileri ya da içeriği anlamına gelir. Terim, genellikle bir metnin veya konunun içeriğini ifade etmek için kullanılır. Muhteva, bir konunun içinde bulunan detayları, kapsamı ve unsurları anlatır.

Öğretim programı ve müfredat kavramları genellikle eğitim sistemlerinde kullanılır. Öğretim programı, bir dersin öğretimiyle ilgili tüm etkinlikleri kapsayan yaşantılar düzeneğini ifade ederken, müfredat daha dar bir anlama sahip olup bir bütünü oluşturan tekil parçaları içerir.

Müfredatın belirlenmesi ise genellikle Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yapılır. Bu kurum, eğitim sistemine yönelik müfredatı belirler ve düzenler.

MEB öğretim programları ise öğrencilerin her sınıf seviyesinde ulaşması gereken bilgi ve beceri düzeyini belirten öğrenme hedeflerini içerir. Bu programlar, öğretmenlere rehberlik yaparken, velilere de çocuklarından neler beklemeleri gerektiği konusunda yol gösterir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri