M
Modoratör
Mufredan ne demek?
Bir okulu bitirmek veya bir alanda uzmanlaşmak için okunması (öğrenilmesi, alınması) gereken ders ve konuları kapsayan plan.TDK müfredat ne demek?
Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit müfredat kelimesi ‘eğitim ve öğretim programı’ olarak değerlendirilir. Tabii aynı zamanda bir bütünü oluşturan bireyler veya ayrıntılar şeklinde de anlatmak mümkün.Muhtevası ne demek?
Muhtevası ne demek?muhteva / muhtevâ / محتوا Bir şeyin içindekiler. Kaplanan, içine alınan. İçindeki şey.
Öğretim programı ve müfredat nedir?
Öğretim programı okulda veya okul dışında bireye kazandırılması planlanan bir dersin öğretimiyle ilgili tüm etkinlikleri kapsayan yaşantılar düzeneğidir (Demirel, 2005). Müfredat ise daha dar bir anlama sahiptir ve bir bütünü oluşturan tekil parçalar anlamını içerir.Müfredatı kim belirliyor?
Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu BaşkanlığıDers müfredatı ne demek?
Ders müfredatı ne demek?Müfredat ya da öğretim programı, eğitimin bir programa bağlanmasıdır. Öğretim veya eğitim planı için kullanılır. Öğretim programı; hangi konuların öğretileceğini, bunun hangi sırayla verileceğini ve bir konunun üstünde ne kadar durulacağını açıklar.
Muhteva ne demek TDK?
TDK üzerinden ele alındığında muhteva kelimesi, ‘Bir şeyin içindeki ya da içerik’ anlamı ile beraber karşılıklı buluyor. Bu anlamı ile beraber gündelik yaşam içerisinde ele almak ve kullanmak mümkün. Burada anlatılmak istenen verilmiş olan tarihin içeriği ile beraber ifadesi olarak ele almak mümkün.Muhteva ne demek tıp?
Muhteva ne demek tıp? Bir şeyin içindekiler. Kaplanan, içine alınan. İçindeki şey.MEB öğretim Programı Nedir?
MEB öğretim Programı Nedir?Öğretim programları öğrencilerin her bir sınıf seviyesinde ulaşmaları gereken bilgi ve beceri düzeyini belirten öğrenme hedeflerini de ortaya koyar. Böylece öğretmene eğitsel liderliğinde yol gösterirken, velilere de çocuklarından neler beklemeleri gerektiği konusunda rehberlik yapar.