Zeberus
Yönetici
Model mumları nelerdir?
Modelaj mumları parafin ve balmumu karışımından oluşur. İskelet protezlerin metal kısımları model üzerinde mumla şekillendirilir. Bu amaca yönelik belli kalınlıkta mum plaklar imal edilmiştir. Bu plakların kullanım esnasında kalınlığını koruması önemlidir.Mum Neden Yapılır?
Mum, parafin, donyağı ya da bunlara benzer, yavaş yanan bir maddenin, genellikle pamuktan yapılan bir fitilin üzerine döküldükten sonra katılaştırılması yöntemiyle hazırlanan, genellikle silindir biçimindeki ışık kaynağıdır.Modeling Wax nedir?
Modeling Wax nedir?Esnek şekillendirici cila, suda kolay çözülebilen ve saçta atık yağ bırakmayan bir yapıdadır. Güçlü ve esnek tutuculuk etkisi sayesinde şekillendirmeye yardımcı olur. Gün içinde saça yeniden şekillendirme yapmanıza olanak sağlar.
Revetman model nedir?
Revetman model nedir?Mum örneğin metal yapıya dönüştürülmesi için kullanılan yardımcı madde revetmandır. Revetmanlar bir alçı ürünü olup, toz ve sıvı karıştırılarak sertleştirilir. Revetmanlar, dökülecek mum örneğin şekline, yapısına ve kullanılan alaşımın erime aralığına göre değişmektedir.
Mum hangi hayvandan yapılır?
Bilinen en eski kaynaklara göre ilk mum balmumundan yapıldı. Yüzyıllar önce balmumu ancak zenginlerin mum yapmak için kullanabileceği bir madde idi. Çok az parası olup, yine de ışığa ihtiyaç duyan insanlar donyağı (esas olarak hayvansal yağ) kullanarak yapılan mumları kullanıyorlardı.Mum yapımı nasıl olur?
Fitil Boyutu Seçimi- Adım 1: Balmumunu Eritin. Büyük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun ve set üstü ocakta kaynamaya bırakın.
- Adım 2: Mum Kaplarını Hazırlayın. Mumun soğumasını beklerken mum kaplarını hazırlayın.
- Adım 3: Renk ve Kokuyu Ayarlayın.
- Adım 4: Kavanoza Dökme.
Dental Waxes nedir?
Dental Waxes nedir?hareketli bölümlü iskelet protezlerin model üzerinde modelajını yapmak için kullanılan ve iskeletin tüm komponentlerini içeren önceden hazırlanmış mumlardır. Hareketli protezlerin ve ortodontik apereylerin yapımının çeşitli aşamalarında sık kullanılır.