Zeberus
Yönetici
Mevlut hangi romanın kahramanı?
Kafamda Bir Tuhaflık romanının baş karakteri Mevlut da 1969’dan 2012 yılları arasında gittikçe artan bir hızla değişen, dönüşen ve büyüyen İstanbul manzarası ile çevrilidir. Ancak bu İstanbul daha önceki Pamuk romanlarından farklıdır, örneğin başrolde Boğaziçi yoktur.Kafamda Bir Tuhaflık gerçek mi?
Kafamda Bir Tuhaflık gerçek mi?Orhan Pamuk yeni romanı Kafamda Bir Tuhaflık’ta aslen boza satıcısı Mevlut Karataş’ın hayatını anlatsa da, 1969-2012 yılları arasına yayılan bir değişimin öyküsünü anlatır esasında. Yazarın oldukça detaylı ve akıcı üslubu ile İstanbul’un dönüşümüdür gerçek özne.
Kafamda Bir Tuhaflık Var kimin eseri?
Kafamda Bir Tuhaflık hem bir aşk hikâyesi hem de modern bir destan. Orhan Pamuk’un üzerinde altı yıl çalıştığı roman, bozacı Mevlut ile üç yıl aşk mektupları yazdığı sevgilisinin İstanbul’daki hayatlarını hikâye ediyor.Kafamda Bir Tuhaflık hangi yıl?
Kafamda Bir Tuhaflık hangi yıl?Orhan Pamuk “Kafamda Bir Tuhaflık”ta (Aralık 2014, Yapı Kredi Yay.) ilk kez yoksulları anlatıyor. Üstelik roman Nişantaşı gibi varlığı bilinen bir semtte değil kurmaca iki mahallede, “Duttepe” ve “Kültepe”de geçiyor.
Orhan PamukYeni Hayat / Yazarı“Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti.” Orhan Pamuk’un coşkulu, lirik ve sihirli romanı Yeni Hayat bu sözlerle başlıyor.
Kırmızı saçlı kadın ne anlatıyor?
Kırmızı saçlı kadın ne anlatıyor?Kırmızı Saçlı Kadın konusu ile Orhan Pamuk’un oldukça iddialı olduğu bir roman çünkü Orhan Pamuk kitabına felsefi bir bakış açısı da katmış. Romanda genel olarak liseli bir gencin 30 yıl önce yaşadığı bir aşk hikayesi ve bu aşk hikayesinin kötü bitmesi ile yaşadığı ve tüm geleceğini etkileyen sarsıntı anlatılıyor.
Orhan Pamuk Kar ne anlatıyor?
Nobel ödüllü Türk yazar Orhan Pamuk, 2002 yılında yayımladığı Kar adlı eserinde siyasi ve toplumsal konuları roman penceresinden ele alıyor. Yazarın “ilk ve son siyasi romanım” olarak tanımladığı eser, Kars şehrini merkeze alarak Türkiye’de cehalet ve yobazlık sorunlarını konu ediniyor.Yeni Hayat kimin eseri ve türü nedir?
Yeni Hayat kimin eseri ve türü nedir?Yeni Hayat, Orhan Pamuk’un romanı. “Bir gün bir roman okudum ve hayatım değişti” cümlesiyle başlar. Üniversite öğrencisi bir genç, kentten kente otobüs yolculuklarıyla ölümü kovalamaktadır. Romanın başlıca karakterleri Osman, Canan, Mehmet ve Dr.