M
Modoratör
Mesaj ile istifa edilir mi?
HMK 199.maddesine göre SMS elektronik ortamda bir belge olarak kabul edilir. Dolayısıyla, e-Posta ya da mesaj yoluyla da fesih bildiriminde bulunulabilir.Iş sözleşmesi cep telefonu mesajıyla ya da e-Posta yoluyla sonlandırılabilir mi?
Iş sözleşmesi cep telefonu mesajıyla ya da e-Posta yoluyla sonlandırılabilir mi?e-Posta ya da cep telefonu mesajı da elektronik ortamda yer alan birer yazılı belge niteliğindedir. Dolayısıyla, e-Posta ya da mesaj yoluyla da fesih bildiriminde bulunulabilir.
Istifa dilekçesi nasıl yazılır?
Pozisyonunda çalışmaktayım. Kişisel sebepler nedeniyle kendi isteğimle ….. /…./ …. tarihinden itibaren işimden ayrılmak istiyorum. İşten ayrılışım nedeniyle tarafıma ödenmesi gereken sosyal hak ve güvencelerimin ödenerek işten ayrılışımın gerçekleştirilmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.Fesih bildirimi mesajla olur mu?
Fesih bildirimi mesajla olur mu?Uygulamada ise özellikle ispat açısından iş sözleşmesinin noter kanalıyla yapılan tebligatla feshedildiği de görülmektedir. Yazılım teknolojisinin bu gün geldiği noktada artık birçok yazılı bildirim cep telefonuyla gönderilen SMS (kısa mesaj) veya internet üzerinden gönderilen e-posta ile de yapılmaktadır.
Kira sözleşmesinin karşılıklı feshi nasıl olur?
Kira sözleşmesinin karşılıklı feshi nasıl olur?6098 numaralı Türk Borçlar Kanunu’nun 347. maddesine göre belirli süreli kira sözleşmelerinde kiracı, sözleşmenin bitimine en az 15 gün kala yazılı bildirim yolu ile kira sözleşmesini feshedebilir. Bildirimde bulunulmadığı takdirde kira kontratı 1 yıl süre ile yenilenmiş kabul edilir.
İşten istifa mektubu nasıl yazılır?
İşten çıkış dilekçe nasıl yazılır?
İşten çıkış dilekçe nasıl yazılır?Kişisel sebepler nedeniyle kendi isteğimle ….. /…./ …. tarihinden itibaren işimden ayrılmak istiyorum. İşten ayrılışım nedeniyle tarafıma ödenmesi gereken sosyal hak ve güvencelerimin ödenerek işten ayrılışımın gerçekleştirilmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.