Editör
Administrator
Kurumsal el kitabı nedir?
Kurumda; Yazılı olan ancak belli bir format ve revizyon disiplini altında toplanmamış Yazılı olmayan ancak şirketin değerlerini yansıtan. Gerek mevcut çalışanlar için kullanılacak gerekse yeni çalışanlarının oryantasyonunda işe yarayacak kuruma özgü bir kitapçık hazırlamaktır.Oryantasyon El Kitabı Nedir?
Aday memurlar için oryantasyon el kitabı, İETT’de işe başlayan aday memurların toplu ulaşım hizmetlerinin yönetim yapısı ve işleyişi hakkında bilgilendirilmesi, mesleki bilgi ve beceri düzeylerinin artırılması, kurum prosedür ve talimatlarına uygun toplu taşıma hizmeti vermelerinin sağlanması ve çalışma ortamına …Kalite El Kitabı nedir ve neleri içerir?
Kalite El Kitabı nedir ve neleri içerir?Kalite El Kitabının amacı ISO 9001 Kalite Yönetim sisteminin uygulanması ve bunun sürekliliğinde kalıcı referans doküman olmasıdır. Kalite El Kitabı içerisinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sisteminin maddelerinin kuruluşta nasıl karşılandığının Prosedür, Talimat, Proses vb Dökümanlara atıfta bulunarak anlatılmasıdır.
Personel El Kitabı nedir?
Çalışan el kitabı, kâğıt üzerinde ve/veya elektronik olarak hazırlanmış bir dizi yönergedir. Bir işveren şirketin misyonunun, vizyonunun, gereksinimlerinin ve beklentilerinin açıkça tanımlandığından emin olmak için işe alım sürecinde bu belgeyi yeni çalışanlara sunmalıdır.Insan kaynakları el kitabı nedir?
ÇALIŞAN EL KİTABI NEDİR? Çalışan el kitabı, kâğıt üzerinde ve/veya elektronik olarak hazırlanmış bir dizi yönergedir. Bir işveren şirketin misyonunun, vizyonunun, gereksinimlerinin ve beklentilerinin açıkça tanımlandığından emin olmak için işe alım sürecinde bu belgeyi yeni çalışanlara sunmalıdır.Kalite El Kitabı nedir ne işe yarar?
Kalite El Kitabı nedir ne işe yarar?Kalite El Kitabı işletmenin neyi olarak tanımlanmaktadır?
Bu Kalite El Kitabı, T.T.K. Maden Makinaları Fabrika İşletme Müdürlüğünün TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standardına göre yapılandırmış olduğu Kalite Yönetim Sistemini tanımlamaktadır.Personel el kitabı nedir?
Kalite El Kitabı zorunlu mu?
Kalite El Kitabı zorunlu mu?ISO 9001:2008 standardının kullanıcıları 4.2.4 maddesinde zorunlu olarak istenen Kalite El Kitabını hazırlamak zorundaydılar. Ancak ISO 9001:2015 standardı, ISO 9001:2008 standardının bir maddesi olarak zorunlu istenen Kalite El Kitabı talebini ortadan kaldırılmıştır.
Kalite el kitabının içeriğinde neler bulunur?
4.2.2 Kalite El Kitabı- Şirket hakkındaki genel işleyişi ve bilgileri.
- Organizasyon yapısını
- Kalite Yönetim Sistemi’nin kapsamını,
- Kalite Yönetim Sistemi için oluşturulan prosedürlerin kısaca içeriklerini içerir.