Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Korku ve Cesaret

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Halid-i Gulpınar

S

Peygamber Efendimizin Hayatı

S

SoruCevap

Erek Dağı'nda kaldığı gunlerde, Molla Hamid'i dereden su almaya gonderdi Dere vahşi hayvanların olduğu tehlikeli bir yerdi Fakat suyu cok tatlı ve lezzetliydi

Efendim ben dereye inmeye korkuyorumdedi, Molla Hamid

Niye korkuyorsun?

Efendim, o derede her turlu vahşi hayvan var Banma saldırmalarından korkuyorumdiye acıkladı korkusunun sebebini

Bediuzzaman, talebesinin cesaretini artırmak icin:

Git,dedi Korkma, hicbir şey olmaz!

Molla Hamid, gitti, dereden suyu aldı geldi

Bediuzzaman sordu: Ne gordun?

Hicbir şey gormedim efendimdedi

İnsan biraz cesaretli olmalıdedi Bediuzzaman ve başından gecen bir olayı şoyle anlattı:

Gecen sene gec bir vakitte kalkmış, elbisemi giyiyordum Kapıdan bir hayvan girdi Once kopek zannettim Bana doğru gelmeye başladı Baktım ki kurt O zaman kendi kendime bu hayvanın niyeti ne olabilir diye duşundum

Kurt karşımda durdu ve bana bakmaya başladı Yarım saat kadar oyle bakıştık durduk Sanra dondu, cekip gitti Ben onun bu halini şoyle değerlendirdim Kendi kendine şoyle diyordu sanki:

Bu kadar yanında durdum Bana bir ikramda bulunmadın Ben de sana minnet etmiyorum İşte gidiyorum Asıl rızık verici olan Allah'ın sofrasında rızkımı arayacağım

Bediuzzaman bu hadiseyi anlattıktan sonra, devamla şoyle dedi:

Goruyorsun ki, elimizde hicbir silahımız yok Eğer bu hayvanlar başıboş bulunsalar, Allah'ın iradesi dışında kalsalar, hepimizi paramparca ederler Onun icin korkma, her şey Allah'ın emriyle hareket ediyor

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri