Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kooperatifler hangi defterleri tutar?

Gokhan Guney Alevi mi?

Imago teknigi nedir?

Zeberus

Yönetici
Puan 38
Çözümler 6
Zeberus

Kooperatifler hangi defterleri tutar?​

KOOPERATİFLERİN TUTACAĞI DEFTERLER: c) Envanter Defteri, d) Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defteri, e) Yönetim Kurulu Karar Defteri, f) Pay Defteri.

Kooperatifler kdv’den muaf mı?​

Kooperatifler kdv’den muaf mı?
KDVK’nın 17/2-b maddesi ile tarımsal amaçlı kooperatiflere bedelsiz olarak mal teslimi ve hizmet ifaları KDV’den istisna tutulmuştur.

Kooperatifler harçtan muaf mı?​

3- HARÇLAR KANUNU YÖNÜNDEN Diğer taraftan, 492 sayılı Harçlar Kanununun harçtan müstesna tutulan işlemler başlığı altındaki 59 uncu maddesinde, kooperatiflerin harçtan muaf olduğuna dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.

Kooperatifler hangi defterleri tasdik ettirecek?​

Kooperatifler hangi defterleri tasdik ettirecek?
Kooperatifin tutması gereken defterler nelerdir? Yukarıda sayılanlar dışında ihtiyaç halinde tutulması gereken diğer defterler: İmalat defteri, Kombine imalatta imalat defteri, Bitim işleri defteri, Yabancı nakliyat kurumlarının hasılat defteri, Ambar defteri ve Çiftçi İşletme defteri.

Kooperatifler ticari defter tutar mı?​

İlgili yazıda ayrıca TTK, Kooperatifler Kanununu ve Ticari Defterlere İlişkin Tebliğ hükümlerine değinilerek; Kooperatiflerin Tüzel kişi tacir sayılması nedeniyle yevmiye defteri, defteri kebir, envanter defteri, pay defteri(Ortaklar Defteri), yönetim kurulu karar defteri ve genel kurul toplantı ve müzakere …

Kooperatifler KDV beyannamesi verir mi?​

Kooperatifler KDV beyannamesi verir mi?
3/7/2009 tarihinden itibaren bina inşaat ruhsatı alan konut yapı kooperatifleri adına, bina inşaat ruhsatının alındığı tarihten itibaren KDV mükellefiyeti tesis edilir, vergiye tabi işlemleri bulunmasa dahi sözü edilen konut yapı kooperatifleri tarafından takvim yılının üçer aylık dönemleri itibarıyla KDV beyannamesi …

Hangi kooperatifler kurumlar vergisinden muaf?​

Kurumlar Vergisi Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi ile de tüketim ve taşımacılık kooperatifleri dışında kalan kooperatifler bentte belirtilen şartlarla kurumlar vergisinden muaf tutulmuşlardır.

Kooperatifler, belirli defterleri tutmakla yükümlüdür. Bu defterler arasında Envanter Defteri, Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defteri, Yönetim Kurulu Karar Defteri ve Pay Defteri bulunmaktadır. Ayrıca, ihtiyaç halinde tutulması gereken diğer defterler arasında İmalat Defteri, Kombine İmalatta İmalat Defteri, Bitim İşleri Defteri, Yabancı Nakliyat Kurumlarının Hasılat Defteri, Ambar Defteri ve Çiftçi İşletme Defteri de yer almaktadır.

Kooperatifler, KDV'den bazı durumlarda muaf tutulabilir. Örneğin, tarımsal amaçlı kooperatiflere bedelsiz mal teslimi ve hizmet ifaları, KDVK'nın 17/2-b maddesi gereğince KDV'den istisna tutulmuştur.

Harçlar Kanunu açısından ise kooperatiflerin harçtan muaf olduğuna dair özel bir hüküm bulunmamaktadır.

Kooperatifler, Ticaret Kanunu'na göre tüzel kişi tacir olarak kabul edildiği için belirli ticari defterler tutmakla yükümlüdür. Bu defterler arasında yevmiye defteri, defter-i kebir, envanter defteri, pay defteri (Ortaklar Defteri), yönetim kurulu karar defteri ve genel kurul toplantı ve müzakere defteri yer almaktadır.

Kooperatifler, bina inşaat ruhsatı alan konut yapı kooperatifleri adına tesis edilen KDV mükellefiyeti sebebiyle KDV beyannamesi vermekle yükümlü olabilirler. Vergiye tabi işlemleri olmasa dahi belirli kooperatifler, takvim yılının üçer aylık dönemleri itibarıyla KDV beyannamesi vermek zorundadır.

Son olarak, Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 4. maddesinin birinci fıkrasının (k) bendinde belirtilen şartlarla belirli kooperatifler, tüketim ve taşımacılık kooperatifleri dışında kalan kooperatifler için kurumlar vergisinden muaf tutulmuşlardır. Bu şartlara uygun kooperatifler kurumlar vergisi ödemekten muaf olabilirler.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri