Zeberus
Yönetici
Kooperatifler hangi defterleri tutar?
KOOPERATİFLERİN TUTACAĞI DEFTERLER: c) Envanter Defteri, d) Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defteri, e) Yönetim Kurulu Karar Defteri, f) Pay Defteri.Kooperatifler kdv’den muaf mı?
Kooperatifler kdv’den muaf mı?KDVK’nın 17/2-b maddesi ile tarımsal amaçlı kooperatiflere bedelsiz olarak mal teslimi ve hizmet ifaları KDV’den istisna tutulmuştur.
Kooperatifler harçtan muaf mı?
3- HARÇLAR KANUNU YÖNÜNDEN Diğer taraftan, 492 sayılı Harçlar Kanununun harçtan müstesna tutulan işlemler başlığı altındaki 59 uncu maddesinde, kooperatiflerin harçtan muaf olduğuna dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.Kooperatifler hangi defterleri tasdik ettirecek?
Kooperatifler hangi defterleri tasdik ettirecek?Kooperatifin tutması gereken defterler nelerdir? Yukarıda sayılanlar dışında ihtiyaç halinde tutulması gereken diğer defterler: İmalat defteri, Kombine imalatta imalat defteri, Bitim işleri defteri, Yabancı nakliyat kurumlarının hasılat defteri, Ambar defteri ve Çiftçi İşletme defteri.
Kooperatifler ticari defter tutar mı?
İlgili yazıda ayrıca TTK, Kooperatifler Kanununu ve Ticari Defterlere İlişkin Tebliğ hükümlerine değinilerek; Kooperatiflerin Tüzel kişi tacir sayılması nedeniyle yevmiye defteri, defteri kebir, envanter defteri, pay defteri(Ortaklar Defteri), yönetim kurulu karar defteri ve genel kurul toplantı ve müzakere …Kooperatifler KDV beyannamesi verir mi?
Kooperatifler KDV beyannamesi verir mi?3/7/2009 tarihinden itibaren bina inşaat ruhsatı alan konut yapı kooperatifleri adına, bina inşaat ruhsatının alındığı tarihten itibaren KDV mükellefiyeti tesis edilir, vergiye tabi işlemleri bulunmasa dahi sözü edilen konut yapı kooperatifleri tarafından takvim yılının üçer aylık dönemleri itibarıyla KDV beyannamesi …