Editör
Administrator
Kişisel alan ve özel alan nedir?
mahrem alan: 45 santimetreye kadar olan bölge. (anne, baba, kardeş, eş ve sevgili dışındaki insanların bu mesafe kadar yaklaşması durumunda rahatsızlık duyarız.) kişisel alan: 45 cm ile 1.2 metre arasındaki alandır. (arkadaş ve aile üyeleri ile aramızdaki mesafedir.)Kişinin mahrem sosyal ve Genel Alan mesafeleri ne kadar olmalıdır?
Kişilerarası ilişkilerde alan kavramı, 1966 yılında Edward T. Hall tarafından tanımlanmıştır. Mahrem Alan: Ten teması içeren ve bedenimizden en fazla 45 cm. uzaklığa kadar olan bu alana ebeveyn, eş, sevgili, çocuk gibi yakın ilişki içerisinde bulunulan kişilerin ve ev hayvanlarının girmesine izin verilir.Ikincil kişisel alan mesafesi nedir?
Ikincil kişisel alan mesafesi nedir?İkinci alan: Bu alana kişisel alan denilmektedir. Bu alan 50 cm ile 1.20 cm arasındaki alandır. Yani bir kol uzunluğundan sonra gelen alan kişisel alandır. Kolunuzu öne doğru uzattığınızda parmak ucunuz’dan sonraki mesafe sizin kişisel alanınızı oluşturmaktadır.
Kişiler arası mesafe türleri nelerdir?
4 farklı mesafe vardır: Mahrem mesafe, kişisel samimi mesafe, sosyal mesafe ve genel topluma açık mesafe.Kişisel alanlar nerelerdir?
Kişisel alan: Aile üyeleri ve arkadaşlar için belirlenen alandır. Kişilere fiziksel olarak 120 santim ve aşağısındaki mesafelere girildiğinde kişisel alanına girmişsiniz diyebiliriz. Artık mahrem alanına 45 santim kalmıştır. 45 santim ile 120 santim (1,2 metre) arasındaki 75 santimlik alana kişisel alan diyoruz.Kişisel alan ne demektir?
Kişisel alan ne demektir?Kişisel alan; kişilerarası ilişkilerin coğrafi boyutu yani yüz yüze etkileşim içindeki insanların birbirlerinden uzaklıkları ve birbirlerine göre konumları olarak tanımlanabilir. Hepimizde hatta hayvanlarda bile belirgin bir şekilde karşımıza çıkan kişisel alan, yaşamsal süreç içerisinde önemli işlevlere sahiptir.
Kişilerin kişisel alanları ne kadar dır?
Mahrem mesafe kaç cm?
Alan Mesafeleri Fiziksel temas sırasında girilen ve vücuttan uzaklığı 15 cm olan alana yakın mahrem alan denir. Davetlerde, arkadaş ortamlarında ve sosyal etkinliklerde diğerleri ile aramızda bulunan mesafedir.2 metreden başlayan kişisel alan nedir?
2 metreden başlayan kişisel alan nedir?Kişisel alan mesafesi nedir?
Hall’a göre 0-45cm’ye kadar olan mesafe yakın ilişki mesafesidir. Bu mesafede şiddetli duygular, diğerinin kokusunu ve ısısını hissetmek ve fısıltıların duyulması mümkündür. 45cm-125cm arası ise kişisel mesafe olarak tanımlanır.Iletişimde Mahrem mesafe nedir?
İletişimde mesafeler: Özel (Mahrem alan): Kişilerin psikolojik korunma sınırı olarak adlandırılır. Bu alanda yakın ilişkiler gerçekleşir. Aile, akraba ve arkadaşlık bağı olan insanlar arsında kurulan iletişim genellikle bu alanda gerçekleşir. Özel alan 0.25 cm-0,50 cm. arasındaki mesafeyi ifade eder.Kişisel alan konuşmaları nelerdir?
Kişisel alan konuşmaları nelerdir?Davetlerde, arkadaş ortamlarında ve sosyal etkinliklerde diğerleri ile aramızda bulunan mesafedir. Bu alan vücuttan bir kol uzunluğu veya 45 cm ile başlar ve bedenin bir metrelik alanına kadar uzanır. Konuşma sırasında arkadaşlarımız veya meslektaşlarımızla korumamız gereken mesafe bu kabul edilir.