Zeberus
Yönetici
Kırılan allık nasıl toparlanır?
– İyice parçaladığınız makyaj malzemesinin içine bir kaç damla kolonya damlatın ve hızlı bir şekilde pütür pütür olmadan karıştırmaya başlayın. – Karıştırıp krem kıvamına getirdiğiniz makyaj malzemesini kendi kabının içerisine koyun ve üstünü düzeltin.Kurumuş allık nasıl düzeltilir?
Allık parçalarını orijinal kutusunda veya bir tablada bir araya getirerek üzerine biraz etil alkol damlatabilirsiniz. Ardından toz haline gelecek kadar ezdiğiniz allığı iyice alkolle karıştırarak kapağı açık bir şekilde kurumasını bekleyin. Allığınız bir gece içinde yeniden katı hale gelecek ve kolaylıkla sürülecektir.
Far kırılınca ne yapılır?
Farınızı bir kürdan ya da kalem yardımıyla toz haline getirinceye kadar parçalayın. Parçalanmış farınıza damlalık yardımıyla birkaç damla saf alkol ekleyin. Kürdan ya da küçük bir çubuk yardımıyla farı karıştırın. Kremsi, ıslak bir kum kıvamı alması gerekiyor, gerekirse birkaç damla daha alkol ekleyin.
Evde Bronzer nasıl yapılır?
Bir yemek kaşığı bronzer, bir tatlı kaşığı kakao, bir tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu, iki tatlı kaşığı nişasta ve 15-20 damla lavanta yağını temiz bir kap içerisinde iyice karıştırın. Bu ölçekleri koyuluğuna ya da açıklığına göre arttırmak veya azalmak ise sizin elinizde.Bronze ne ise yarar?
Bronzer ten makyajını ısıtmak ve daha sıcak göstermek için kullanılır. Bronz bir tene kavuşmana sağlayan bronzer genellikle yüzün yüksek bölgelerine uygulanır. Kış aylarında sıcak ten makyajı için bronzerı kontür olarak da kullanabilirsin.
Allık ömrü ne kadar?
Ürünün rengi değişip koyulaştıysa, kesinlikle kullanılmaması gerekir. Fondöten, maskara, dudak parlatıcısı ve sıvı makyaj malzemelerinin kullanım süresi; açıldıktan sonra 6-12 ay arasıdır. Tarihi geçmiş ürünleri kullanan kişilerin ciltleri enfeksiyon kapabilir.
Ürünün kuruluğuna göre 3-5 damla arası gözyaşı damlasından damlatıyorum, fix +’ınız varsa onuda kullanabilirsiniz. Fırçanın arkası ile iyice karıştırıyorum. Aynı işlemleri diğer farıma da yapıyorum.
Aydınlatıcı ne zaman sürülür?
Aydınlatıcı yani highlighter, göz altlarına, göz pınarlarına, kaş altına, elmacık kemiklerinin üzerine ve burun çizgisine uygulanmaktadır. Ten makyajı ve kontür işlemleri yapıldıktan sonra sürülmelidir.