Zeberus
Yönetici
Karayolu Güvenliği Nedir?
Yol güvenliği denilince akla gelen ilk önlem emniyet kemeri kullanımıdır. Emniyet kemeri kullanımı olası bir kazadan yara almadan kurtulabilmenin en kolay ve en ucuz yoludur. Emniyet kemerleri her araçta bulunur ve özel bir teknoloji gerektirmezler. Araç kullanırken emniyet kemeri kullanımı zorunludur.Hangi araç erişme kontrollü karayollarına izinsiz giremez?
2- Erişme Kontrollü Karayolu olarak trafiğe açılan kesimlerde, yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlilerin girmesi yasaktır. 3- Erişme Kontrollü Karayollarında (Otoyol) mecburi asgari hız 40 km/saat olup, azami hız 120 km/saat’tir.Kent içi motorlu taşıt yollarının karayolu sınıfları nelerdir?
Kent içi motorlu taşıt yollarının karayolu sınıfları nelerdir?L Sınıfı – İki ve üç veya dört tekerlekli motorlu araçlardır.
Yol güvenliği nedir?
Güvenli yol, kavşakları, yaya ve okul geçitleri belirlenmiş, gerekli güvenlik önlemleri alınmış yollara denir. Yaya geçidi, trafik polisinin olduğu yerler, alt geçit, üst geçit, okul geçidi, ışıklı işaret cihazının olduğu yerler güvenli geçiş yerleridir.4E kuralı nedir?
2- Altyapı ve yollarla, bakımlı taşıtlarla bu eğitim desteklenmeli, 3- Etkili, devamlı ve yaygın bir şekilde denetim yapılmalı, yasal düzenleme yapılmalı, 4- Trafik kazasına karışan insanlara en kısa sürede ve uygun donanıma sahip sağlık personeli ile ilk yardım hizmeti verilmelidir.Güvenli yolun özellikleri nelerdir?
Güvenli yolun özellikleri nelerdir?Güvenli yollar bakımları yapılmış, her türlü ışıklandırması yapılmış, her türlü levhaları, işaretleri düzenli şekilde ve yerinde yerleştirilmiş yoldur. Bunun yanında her türlü ince hesaplamaları yapılmış yollardır. Bu tür yolların kenarlarında acil bekleme yeri ya da mola yerleri bile vardır.
Trafikte can güvenliği için ne yapmalıyız?
Trafikte can güvenliğiniz için şunlar yapılmalıdır:- Araç içinde emniyet kemeri takılmalıdır.
- Araçta hız sınırını dikkat edilmelidir.
- Araçta takip mesafesine dikkat edilmelidir.
- Araçta sinyalizasyona dikkat edilmelidir.
- Kapı ve cam kullanımına dikkat edilmelidir.
- Emniyet şeridi acil durumlarda kullanılmalıdır.