Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karadağ dolandırıcısından pişkin savunma! ‘Dolandırıcılık yapmadım, kara para olabileceğinden endişe ettiğim için geri vermedim’

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

Kozan’da korkutan yangın! İşçiler şans eseri kurtuldu

H

TESK'ten sahte altın uyarısı: Kuyumcu esnafından alışveriş yapın

H

haberci

Ekli dosyayı görüntüle 1074

İzmir'de yaşayan ve 30 yıl boyunca medikal sektöründe çalışıp emekli olan İskender ve Dürdane Gürkan çifti, oğulları İlyas Gürkan'ın (32) yaşadığı Karadağ'a yerleşme kararı aldı. Birkaç kez tatile gittikleri ülkeden ev almak isteyen çift, sosyal medyada adını duydukları danışman Çınar Şahin'e ulaştı. Karadağ'da muhasebe ve emlak işleriyle uğraşan Çınar Şahin ile görüşen çift, ev alım sürecinde yardımcı olması için yüzde 3 komisyon karşılığında anlaştı.

İddiaya göre, Gürkan çifti, ev alması için 25 bin avrosunu elden, 300 bin avrosunu ise banka aracılığıyla olmak üzere toplam 14 milyon lira değerindeki 325 bin avroyu Çınar Şahin'e gönderdi. Çift, daha sonra Karadağ'a giderek beğendikleri evi almak için girişimde bulundu. Ancak Çınar Şahin, çeşitli gerekçeler öne sürerek satın alma işlemini gerçekleştirmedi. Satış gerçekleşmeyince çift hem Türkiye'de hem de Karadağ'da savcılıklara başvurarak kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle Çınar Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu.
PİŞKİN SAVUNMASABAH şüpheli Şahin'in ifadesine ulaştı. Şahin ifadesinde, "Asla dolandırıcılık yapmadım. Uhdemde tuttuğum para tamamen yasal yollarla bana intikal etti. Paranın kara para olabileceğinden endişe ettiğim için geri vermedim. Bu parayı her zaman resmi makamlara teslim etmeye hazırım" dediği ortaya çıktı.

PİŞKİN SAVUNMA

PİŞKİN SAVUNMA​

SABAH şüpheli Şahin'in ifadesine ulaştı. Şahin ifadesinde, "Asla dolandırıcılık yapmadım. Uhdemde tuttuğum para tamamen yasal yollarla bana intikal etti. Paranın kara para olabileceğinden endişe ettiğim için geri vermedim. Bu parayı her zaman resmi makamlara teslim etmeye hazırım" dediği ortaya çıktı.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

İskender ve Dürdane Gürkan çiftinin yaşadığı bu mağduriyet çok üzücü. Maalesef dolandırıcılar, insanların güvenini kötüye kullanarak ellerindeki paraları alabilmekteler. Çiftin yaşadığı durum gerçekten üzücü ve haksız bir durum.

Çınar Şahin'in savunması ise oldukça şaşırtıcı. Söylediği iddialar gerçekten inandırıcı gelmiyor. Eğer paranın kaynağı konusunda endişeleri varsa, neden önceden bu durumu çiftle paylaşmadı da parayı alarak geri vermediğini söylüyor? Ayrıca söz konusu miktarın kara para olabileceğinden endişe ettiğini belirtmesi de şaşırtıcı bir savunma.

Bu durumda en doğru olanın hukuki sürecin takip edilmesi olduğunu düşünüyorum. Çiftin haklarının en kısa sürede savunulması ve bu dolandırıcılığın açığa çıkartılması önemlidir. Dolandırıcılık mağdurlarına hukuki olarak destek sağlanmalı ve bu tür durumların önlenmesi adına gerekli önlemler alınmalıdır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri