Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kalite standartlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Telkin metodu nedir?

M

Bir hikayenin ozeti nasil cikarilir?

M

Modoratör

Kalite standartları nelerdir?​

Kalite sistem standardı; bir firmanın ürünlerinin standartlara, gerekliliklere uygunluğunu sağlamak için izlediği kalite yönetimini tanımlar. Kalite sistem standardı, firmaların standartlarda belirlenmiş kalite düzeyini elde etmesi için gerekli olan kalite sistemi yönetimini izlemesine yardımcı olur.

ISO standartları nelerdir?​

ISO standartları nelerdir?
ISO Standartları nelerdir?
- Kalite yönetim sistemleri standardı,
- İş sağlığı ve iş güvenliği yönetim sistemleri standardı,
- Çevre yönetim sistemleri standardı,
- Gıda güvenliği yönetim sistemleri standardı,
- Enerji yönetim sistemleri standardı,
- Tıbbi cihaz üretimi yönetim sistemleri standardı,

Kalite yönetim standartları nelerdir?​

Kalite yönetim standartları nelerdir?
Toplam kalite yönetimi anlayışının üzerine oturduğu sekiz ana bileşen vardır:
- Ürün ve hizmetin tasarımı
- Üretim süreçlerinin tasarımı
- Tedarik.
- Kıyaslama (Benchmarking)
- Karar verme araçları
- Çalışanların karara katılımı
- Sürekli iyileştirme.
- Müşteri memnuniyeti.

Kalite güvencesi ve standartları nelerdir?​

Kalite güvencesi bir ürün veya hizmetin kalite konusunda belirtilmiş gerekleri yerine getirmesinde yeterli güveni sağlamak için uygulanan planlı ve sistematik etkinlikler bütünü olarak tanımlanmaktadır.

Kalite süreçleri nelerdir?​

Kalite süreçleri nelerdir?
Kalite Yönetim Sistemi; organizasyon, insan kaynakları, ekipman, satın alma ve stok kontrolü, süreç kontrolü, dokümanlar ve kayıtlar, bilgi yönetimi, olayların yönetimi, süreç iyileştirme, hizmet ve memnuniyet ile tesisler ve güvenlik ile ilgili tüm yönetim faaliyetlerini ve süreçleri kapsar.

ISO 9001 standartları nelerdir?​

ISO 9001 standartları nelerdir?
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri – Şartlar: ISO 9001 Standardı, bir kuruluşun müşteri şartlarını ve uygulanabilir mevzuat şartlarını karşılayan ürünleri sağlama yeteneği olduğunu kanıtlaması gerektiğinde ve müşteri memnuniyetini artırmayı amaçladığında uyacağı kalite yönetim sisteminin şartlarını belirtir.
ISO Eğitim Sertifikası ne işe yarar?​
ISO belgesi, büyük veya küçük çaplı her türlü işletme için gerekli olan bir belgedir. İş politikası süreçlerini belgeler ve bu süreçleri resmi olarak tanımlar. ISO belgeleri kapsamına ISO 14001, ISO 27001, ISO 22000, OHSAS 18001 gibi farklı sektörler için oluşturulmuş çeşitli standartlar da girer.

ISO 9001 belgesi kaç para?​

ISO 9001 belgesi kaç para?
Fakat genel anlamda en basit faaliyeti yürüten bir işletme için verilecek iso 9001 belgesi fiyatı 1500 TL + kdv tutarından başlayarak firmanızın sektörü, faaliyeti, kuruluş yılı, yeri, ea/nace kodu, çalışan sayısı, yönetim ve beyaz yaka görevlendirmeleri ile mavi yaka görevlendirmelerine göre ayrılan proses çalışanları …

Kalite yönetim standartları nelerdir neden ihtiyaç duyulur?​

Kalite yönetim standartları nelerdir neden ihtiyaç duyulur?
Kalite Yönetim Sistemi (KYS) Ne işe Yarar?
- Kuruluşun daha iyi yönetilmesini sağlar.
- Çalışanların kaliteye ortak olmalarını sağlar.
- Müşteri beklentilerinin daha iyi algılanmasını ve memnuniyetinin artmasını sağlar.
- Kalitesizlikten kaynaklanan kayıpları azaltır.
- Sürekli iyileştirme için bir alt yapı oluşturur.

Kalite yönetim faaliyetleri nelerdir?​

3 aşama şu şekildedir: kalite planlama, kalite kontrol ve kalite geliştirme. Bu 3 temel aşama ve unsur kalite yönetim sistemi kurmak için gerekli olan temel yapılardır.

Kalite güvencesi kaç aşamalı?​

Kalite güvencesi kaç aşamalı?
Bunlar; muayene, kalite kontrol, kalite güvencesi ve toplam kalitedir.

Kalite güvencesi sistemi nedir?​

Kalite güvencesi sistemi nedir?
Kalite Güvenlik Sistemi (KGS); ürünün veya genel olarak çıktının nitelik ve niceliğini güvenceye alacak şekilde süreci garanti altına almak üzere gerçekleştirilen, standart ve doğru işlemlerin belli bir sistematiğe göre yürütülmesi için geliştirilmiş uygulamalar bütünüdür.

Kalite standartları, bir firmanın ürünlerinin belirlenmiş standartlara ve gerekliliklere uygunluğunu sağlamak için uyguladığı kalite yönetimini tanımlar. Bu standartlar genellikle ISO standartları ve kalite yönetim standartları olarak bilinir.

ISO standartları arasında yer alan önemli bazı standartlar şunlardır:
- Kalite yönetim sistemleri standardı (ISO 9001)
- İş sağlığı ve iş güvenliği yönetim sistemleri standardı
- Çevre yönetim sistemleri standardı
- Gıda güvenliği yönetim sistemleri standardı
- Enerji yönetim sistemleri standardı
- Tıbbi cihaz üretimi yönetim sistemleri standardı

Kalite yönetim standartları ise toplam kalite yönetimi prensibine dayanır ve şu ana bileşenlerden oluşur:
- Ürün ve hizmetin tasarımı
- Üretim süreçlerinin tasarımı
- Tedarik
- Kıyaslama (Benchmarking)
- Karar verme araçları
- Çalışanların karara katılımı
- Sürekli iyileştirme
- Müşteri memnuniyeti

Kalite güvencesi bir ürün veya hizmetin belirlenmiş kalite gereklerini karşılayacağına dair güvence sağlamak için planlı ve sistemli etkinlikler bütünü olarak tanımlanır. Kalite güvencesi, muayene, kalite kontrol, kalite güvencesi ve toplam kalite gibi aşamalardan oluşur.

Kalite yönetim faaliyetleri genellikle üç aşamada gerçekleşir: kalite planlama, kalite kontrol ve kalite geliştirme.

ISO 9001 belgesi ise kalite yönetim sistemi standardı olan ISO 9001'e uygunluğu kanıtlayan bir belgedir ve kuruluşların müşteri beklentilerini karşılayan ürünleri sağlayacağına dair bir güvence niteliğindedir. ISO 9001 belgesi firmalar için önemli bir referans niteliğinde olup başvurulan kuruluşun kalite standartlarına uygunluğunu gösterir.

Sonuç olarak, kalite yönetimi standartları ve kalite güvencesi sistemleri, bir kuruluşun kaliteli ürün ve hizmet sunması, müşteri memnuniyetini artırması ve sürekli iyileştirmeyi sağlaması için büyük önem taşır. Bu standartlar ve sistemler sayesinde kuruluşlar etkin bir kalite yönetimi sağlayarak rekabet avantajı elde edebilirler.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri