Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden öğrencilere Ramazan temalı dijital dergi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

İmamoğlu'nun Sabah'a açtığı tazminat davası reddedildi

H

Eşi tarafından öldürülen Sevcan İskenderun’da toprağa verildi

H

haberci

614

Ramazan'ın İzinde Eğitim ve Kültür Buluşması yaşatacak olan ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında erdem değer ahlak ilkesiyle oluşturulanDergide; peygamberlerin örnek hayatları, Ramazan gelenekleri, iftar ve sahurun anlamı , çocuklar için etkinlik önerileri, sıcacık animasyonlu öyküler, Dünyadaki Ramazan Gelenekleri, interaktif dijital içerikler ve akademik projeler yer alıyor. Öğrencilerin hem eğlenerek hem öğrenmesini hem de kendi kültürel kodlarını özümsemesini sağlayan içerikler arasında Karagöz ve Hacivat diyalogları, bilimsel makaleler, geleneksel yemek tarifleri ve öğrenci çalışmaları dikkat çekiyor. Ayrıca, okullarımızdan yenilikçi çalışmalara; meslek liseleri öğrencilerimizden videolu yemek tariflerine de yer verilerek hem öğrencilerin sosyal sorumluluk bilinci destekleniyor hem de meslek liselerimizin güzel çalışmaları gözler önüne seriliyor.

ETKİLEŞİMLİ İÇERİKLER VE EĞİTİMDE YENİLİK ANLAYIŞIYLA OLUŞTURULAN

ETKİLEŞİMLİ İÇERİKLER VE EĞİTİMDE YENİLİK ANLAYIŞIYLA OLUŞTURULAN​

Dergide, çocukların dijital okuryazarlık becerilerini geliştirmek için etkileşimli oyunlar, kes-yapıştır etkinlikleri ve hedef takvimleri gibi materyaller sunuyor. "Değişiyorum ve Gelişiyorum" bölümüyle öğrencilerin kişisel gelişimlerini takip etmeleri, "Kadir Gecesi" yazısıyla da manevi bilinç kazanmaları amaçlanıyor. Ayrıca, geleneksel Ramazan lezzetlerinin tarifleri ve tarihsel kökenleri anlatılarak kültürel süreklilik vurgulanıyor.

NASIL ERİŞİM SAĞLANIR?

NASIL ERİŞİM SAĞLANIR?​

"Okuyan Çocuk" dergisine ücretsiz olarak https://izmir.meb.gov.tr/okuyancocuk/1/ adresinden ulaşılabiliyor. Dergi, öğrencilerin yanı sıra veliler ve eğitimciler için de rehber niteliği taşıyor. Bu derginin bir başka önemli yönü ise derginin görme engelli çocuklarımıza da ulaşılabilmesi için lise öğrencileri ve öğretmenleri tarafından seslendirilmiş olması böylece dergi özel eğitim öğrencilerine de erişerek bir ilke imza atıyor.İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, "Bu dergiyle çocuklarımızın hem kültürel köklerini keşfetmelerini sağladık hem de yapay zekanın kasıp kavurduğu bir çağda dijital içerikleri manevi değerler çerçevesine oturtarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli erdem değer ahlak ilkesiyle çocuklarımızın buluşmasını sağladık . Bizim için çok önemli olan özel eğitim öğrencilerimizin de bu dergiye ulaşabilmeleri için özel seslendirmelerle sahifeleri seslendirdik. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz." dedi. Gelecek sayılarda farklı temalarla zenginleştirilmesi planlanan dergi, eğitimde dijitalleşme ve kültürel mirasın korunması konularında öncü bir adım olarak öne çıkıyor.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere sunulan Ramazan temalı dijital dergi oldukça zengin ve eğitici bir içeriğe sahip gibi görünüyor. Dergide peygamberlerin hayatlarından Ramazan geleneklerine, iftar ve sahurun anlamından çocuklar için etkinlik önerilerine, animasyonlu öykülerden dünya genelindeki Ramazan geleneğine kadar birçok konu ele alınmış. Ayrıca, Karagöz ve Hacivat diyalogları, bilimsel makaleler, geleneksel yemek tarifleri ve öğrenci çalışmaları gibi farklı unsurlar da dikkat çekici.

Dergi, öğrencilerin eğlenirken öğrenmelerini ve kültürel değerleri benimsemelerini sağlayacak etkileşimli içerikler sunuyor. Ayrıca, dijital okuryazarlık becerilerini geliştirmeye yönelik oyunlar, etkinlikler ve hedef takvimleri gibi materyaller de bulunuyor. Öğrencilerin kişisel gelişimlerini takip etmelerine yönelik bölümler ve manevi bilinç kazanmalarını amaçlayan yazılar da dergide yer almış.

Dergiye ücretsiz olarak https://izmir.meb.gov.tr/okuyancocuk/1/ adresinden erişilebiliyor ve sadece öğrencilere değil aynı zamanda velilere ve eğitimcilere de rehberlik ediyor. Görme engelli çocuklara da ulaşabilmesi için seslendirilmiş olan dergi, bu anlamda özel bir öneme sahip.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi'nin ifadelerine göre, dergiyle çocukların kültürel köklerini keşfetmeleri ve dijital içerikleri manevi değerlerle buluşturarak eğitim anlayışını güçlendirmeye yönelik bir adım atılmış. Özel eğitim öğrencilerinin de dergiye ulaşabilmesi için seslendirilen sayfalar, eğitimde fırsat eşitliğine yapılan olumlu bir katkı olarak görülebilir.

Gelecek sayılarda farklı temalarla zenginleştirilecek olan dergi, eğitimde dijitalleşme ve kültürel mirasın korunması konularında öncü bir rol üstleniyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu değerli çalışmasını tebrik ediyor ve eğitim alanında yapılan yenilikçi adımların artarak devam etmesini umuyorum.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri