Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Isyeri ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

27 hafta 1 gunluk gebelik kac ayliktir?

M

Is kazalarinin kayit bildirim yukumlulugu kime aittir?

M

Modoratör

Işyeri ne demek?​

İş Yeri Kavramı | İş Kanunu’nun 2. maddesinin 1 ve 3. fıkralarında iş yeri kavramı tanımlanmıştır. Buna göre; ” İşveren tarafından mal ve hizmet üretmek maksadıyla maddi olan ve olmayan unsurlar ile işçinin birlikte örgütlendiği birime iş yeri denir.

Işyeri nereleri kapsar?​

Işyeri nereleri kapsar?
işyeri Ne Demek?
- dinlenme yerleri/odaları
- yemekhaneler / yemek yenmek üzere tahsis edilen alanlar,
- yıkanma yerleri, lavabo ve tuvaletler,
- emzirme ve bakım odaları,
- eğitim odaları, toplantı salonları
- avlu, bekleme salonları / yerleri işyeri olarak sayılmaktadır.

Işyeri nedir iş hukuku?​

Işyeri nedir iş hukuku?
İşveren tarafından mal veya hizmet üretmek amacıyla maddî olan ve olmayan unsurlar ile işçinin birlikte örgütlendiği birime işyeri denir.

İşyeri kavramına neler girer?​

İşyeri tanımı: İşverenin işyerinde ürettiği mal veya hizmet ile nitelik yönünden bağlılığı bulunan ve aynı yönetim altında örgütlenen yerler (işyerine bağlı yerler) ile dinlenme, çocuk emzirme, yemek, uyku, yıkanma, muayene ve bakım, beden ve meslekî eğitim ve avlu gibi diğer eklentiler ve araçlar da işyerinden sayılır …

İşyeri kavramı hangi seçenekte doğru şekilde tanımlanmıştır?​

İşyeri kavramı hangi seçenekte doğru şekilde tanımlanmıştır?
5510 sayılı yasa 5510 sayılı yasaya göre, sigortalı sayılanların maddi olan veya olmayan unsurlar ile birlikte işlerini yaptıkları yere iş yeri denir (md.11/2). İşin yapıldığı yer ile iş yerine ekonomik olarak ya da nitelik olarak bağlı yerler ve eklentilerle araçlar iş yeri kapsamına girer.

İşyeri kapsamı nelerdir?​

İşyeri kapsamı nelerdir?
Işletme nedir iş hukuku?​
Buna karşılık, toplu iş sözleşmesi ünitesi olarak işletme, bir gerçek veya tüzel kişi işverenin aynı işkolundaki işyerlerinin bütünüdür ve bu işyerleri arasında herhangi bir amaç ya da yönetim ya da organizasyon birliği gerekli değildir52.

Işyerinin kapsamı nedir?​

Işyerinin kapsamı nedir?

Yemekhane iş yeri sayılır mı?​

Yemekhane iş yeri sayılır mı?
Mesela, burada meydana gelen kazalar, işyerinde olmuş sayılır. Avlu, çocuk emzirme alanı, dinlenme alanı, yemekhane, otopark ve benzeri yerler eklentidir. Araçlar: Araçlar da işyerinden sayılır.

İşyeri, işveren tarafından mal veya hizmet üretmek amacıyla maddi ve manevi unsurların işçilerle birlikte örgütlendiği bir birim olarak tanımlanmaktadır. İş Kanunu'nda da bu kavramın tanımı yapılmıştır. İşyeri, çalışanların hem işlerini yaparak üretim yaptıkları hem de dinlenme, yemek yeme, yıkanma gibi ihtiyaçlarını karşıladıkları yerlerin tamamını kapsar.

İş yerinin içine giren alanlar genellikle işyeri kapsamına dahil edilir. Bunlar arasında dinlenme yerleri, yemekhaneler, yıkanma alanları, lavabo ve tuvaletler, emzirme ve bakım odaları, eğitim odaları, toplantı salonları, avlular ve bekleme salonları yer alır. Bu alanlar, işçilerin çalışma ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılayan eklentiler olarak kabul edilir ve işyerinin bir parçası olarak değerlendirilir.

Işletme kavramı, bir gerçek veya tüzel kişi işverenin aynı işkolundaki işyerlerinin bütününü ifade eder. Bu işletmeler arasında herhangi bir amaç, yönetim veya organizasyon birliği aranmaz. İşletme, toplu iş sözleşmesi ünitesi olarak kabul edilir ve iş hukukunda önemli bir kavramdır.

Yemekhane de işyeri kapsamında sayılan alanlardan biridir. İşçilerin yemek ihtiyaçlarını karşılamak üzere tahsis edilmiş olan yemekhaneler, çalışma ortamının bir parçası olarak değerlendirilir. Dolayısıyla, yemekhane alanında meydana gelen kazalar da işyeri içinde gerçekleşmiş kabul edilir.

İşyeri kapsamı geniş bir yelpazede yer alan alanlar için belirlenmiş olup, işverenin sağlaması gereken çalışma koşullarını ve işçilerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefler. Bu nedenle işyeri tanımı ve kapsamı iş hukuku açısından önemli ve dikkate alınması gereken hususlardır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri