Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Isletim ucreti ne demek?

Bir kanunun Anayasaya aykiri olmasi halinde ne yapilabilir?

Azami ve maksimum ne demek?

Zeberus

Yönetici
Puan 38
Çözümler 6
Zeberus

Işletim ücreti ne demek?​

Hesap İşletim Ücreti, finansal tüketicilere ait mevduat veya katılım fonu hesaplarına tahsilatı yapacak kuruluşun belirleyeceği dönemlerde tahakkuk ettirilen ve tahsil edilen ücrettir.

Bankaların aldığı yıllık üyelik bedeli yasal mı?​

Bankalar yasal olarak yıllık üyelik ücreti tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorundadır. Bankadan yıllık üyelik ücreti ödediğiniz kartınızı ücretsiz bir kartla değiştirmeyi talep edebilirsiniz. Banka bu talebinizi limitinizi aynı tutarak gerçekleştirmek zorundadır.

Vadesiz hesapta para kesilir mi?​

Vadesiz hesapta para kesilir mi?
Bu ücret, bankalar tarafından kullanım bedeli olarak alındığı gibi operasyonel hizmetler ve diğer giderlere karşılık olarak da alınabilir. Hesap işletim ücreti, vadesiz hesapta para olması durumunda müşterinin hesabından otomatik olarak kesilir.

Yatırım hesabı açınca para kesilir mi?​

Yatırım hesabı açınca para kesilir mi?
Yatırım Hesabı açılışlarında ücret alınır mı? Hayır. Yatırım hesabı açılırken, sizin adınıza Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde açılan hesap için oluşan masraflar dahil olmak üzere herhangi bir açılış ücreti veya hesap işletim ücreti alınmamaktadır.

Kredi kartı yıllık üyelik bedeli nasıl geri alınır?​

Bunun için yapmanız gereken tek şey bir dilekçe ve kesilen kart aidatını gösteren dekont ile başvuruda bulunmak. Hakem heyeti de bankaya iade talebinde bulunacak ve ortalama 15 gün içerisinde kart aidatınız geri ödenecektir.

Kredi kartı aidatı iadesi için ne yapmalıyım?​

Kredi kartı yıllık ücreti yasal mı?​

Kredi kartı yıllık ücreti yasal mı?
Madde aynen şöyle: “Kart çıkaran kuruluşlar, tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorundadır.” Bu yasa maddesinden yola çıkarak bankanızdan ücretsiz bir kart isteyebilir ve geçmiş dönemde ödediğiniz aidatları geri isteyebilirsiniz.

Banka kartından para kesilir mi?​

Banka kartından para kesilir mi?
Bu düzenleme boşluklarından yararlanan bazı bankalar, ATM’sine, şubesine hangi hizmet kanalına giderseniz gidin havaleden, EFT’ye, çek tahsilatından, kredi kartı işlemine her türlü bankacılık işleminden para kesiyorlar.

Vadesiz hesap ücretli mı?​

Bankalar vadesiz hesap açmak için bir ücret talep etmezler ancak vadesiz hesaplara sağladıkları hizmetler karşılığında yıllık hesap işletim ücreti adı altında bir ücret talep ederler. Bu ücret otomatik olarak yılda bir veya altı ayda bir kez hesap bakiyesinden alınır.

Yatırım hesabı açınca ne olur?​

Yatırım hesabı, banka yoluyla açılabilen, farklı çeşitleri olan bir hesap türüdür. Kişiler kendine uygun olan hesap türünü araştırıp seçerek yatırım yapmaya başlayabilir. Yatırım hesabınızla kısa ya da uzun vadeli kazançlar elde edebilirsiniz. Ayrıca kazanç miktarı yatırdığınız paraya göre değişiklik gösterir.

İşletim ücreti, finansal tüketicilere ait hesaplardan tahsil edilen bir ücrettir. Bu ücret, mevduat veya katılım fonu hesaplarına tahakkuk ettirilir ve belirli dönemlerde banka veya finans kuruluşu tarafından tahsil edilir. Bu ücret genellikle hesapların kullanımı, işletilmesi veya diğer operasyonel hizmetler için alınır. Vadesiz hesapta bulunan paranızdan otomatik olarak kesilir.

Bankalar yasal olarak herhangi bir kredi kartı için yıllık üyelik ücreti tahsil etme zorunluluğuna sahip değildir. Eğer bankanızın yıllık üyelik ücreti talep ettiği bir kredi kartınız varsa, bankaya ücretsiz bir kart değişikliği talep edebilir ve bu talebinizi kabul etmek zorundadırlar.

Yatırım hesabı açılışlarında genellikle herhangi bir ücret alınmamaktadır. Yani, yatırım hesabı açarken herhangi bir açılış ücreti veya hesap işletim ücreti talep edilmez. Açılan hesap için oluşan masraflar dahil olmak üzere ek bir ücret alınmaz.

Kredi kartı yıllık üyelik bedeli için geri ödeme talebinde bulunmak isterseniz, bankanıza bir dilekçe ve kesilen kart aidatını gösteren dekont ile başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bu talep üzerine hakem heyeti de devreye girerek bankadan kart aidatınızın iadesini talep eder ve genellikle 15 gün içerisinde ödeme gerçekleştirilir.

Banka kartından para kesilip kesilmeyeceği bankanın politikalarına bağlı olarak değişebilir. Bazı bankalar, farklı işlemler için ücret talep edebilirler. Vadesiz hesaplar genellikle açılış için ücret talep etmezler ancak yıllık hesap işletim ücreti adı altında bir ücret alabilirler. Yatırım hesabı açtığınızda ise genellikle açılış ücreti alınmaz ve yatırım yapmaya başlayabilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri