Editör
Administrator
Isı yalıtımlı cam ne işe yarar?
Isı kontrollü camlar, bünyesinde bulunan Low-E kaplama sayesinde yalıtım değerleri arttırılmış camlardır. Kış aylarında sıcağı içeride tutarak ısı kayıplarını engeller. Standart çift camlara göre % 50 daha yüksek yalıtım sağlar.Çift cam nasıl ısı yalıtımı sağlar?
Teknolojinin gelişmesi ile yalıtım camı (çift cam) üretimi gerçekleştirilmiştir. Aralarında kuru hava barındıracak şekilde iki camın fabrika şartlarında birleştirilmesi ile oluşturulan yalıtım camı üniteleri tek cama göre ısı kayıplarını yarı yarıya azaltır.Cam filmi soğuğu keser mi?
Cam filmi soğuğu keser mi?Az düzeyde ısı ve ışık yansıtan filmi, camın iç yüzeyine kaplanarak %30 ısı kaybını azaltmanız mümkündür. Bu durumun tam tersi yaz aylarında da geçerlidir. Yazın evinizin veya ofisinizin soğutulması için yapılan masraflar cam filmi uygulamaları ile güneş sıcaklığını %80’e kadar geri yansıtılmasıyla azalır.
4 mevsim cam nedir?
“4 mevsim” camları yumuşak kaplamaya sahip Isı ve Güneş kontrolü sağlayan camlardır. Konut içerisine giren güneş ışığını kontrol ederek yazın ve kışın ısıtma ve soğutma giderlerinde tasarruf sağlar. Özellikle güneşli gün sayısının ve güneş ısısının yüksek olduğu kıyı kesimlerinde kullanılması tavsiye edilmektedir.Camın kalitesi nasıl anlaşılır?
Cam Balkon Kalitesi Nasıl Anlaşılır- Kullanılan alüminyum profil et kalınlığı 3mm olmalıdır.Kesinlikle hurda profil içermemelidir.
- Kullanılacak tekerler paslanmaz olmalıdır.
- Cam aralarında bulunan şeffaf fitiller UV ışınlarına karşı daha dayanıklı ve ayrıca sağlıklı olmalıdır.
Çift cam ısı yalıtımı sağlar mı?
Çift cam ısı yalıtımı sağlar mı?Çift camlar estetik görüntü sunar. Bunun yanında ısı izolasyonu konusunda önemli bir yere sahiptir. Yakıt tasarrufu etmek isteyenlerin birinci tercihi olmaktadır. Ses yalıtımında da oldukça başarılı olan çift camlar, dışarıdaki sesin en düşük seviyede içeri girmesini sağlar.