Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İnşaat üretim endeksi yüzde 15,5 arttı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

Ücretli çalışan sayısı 15 milyonu aştı

H

Şanlıurfa'da kadın ziyaretçi cezaevine eroin sokarken yakalandı

H

haberci

453

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin inşaat üretim endeksini açıkladı. Buna göre, endeks ocakta yıllık bazda 15,5 artış kaydetti.
İnşaatın alt sektörleri incelendiğinde endeks, ocakta geçen yılın aynı ayına kıyasla bina inşaatı sektöründe yüzde 18,2, bina dışı yapıların inşaatında yüzde 12,3 ve özel inşaat faaliyetlerinde yüzde 8,5 yükseldi.
İnşaat üretim endeksi ocakta aylık bazda ise yüzde 5,5 arttı.
Endeks, ocakta bina inşaatı sektöründe bir önceki aya göre yüzde 5, bina dışı yapıların inşaatında yüzde 2 ve özel inşaat faaliyetlerinde yüzde 9,9 artış gösterdi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

TÜİK'in verilerine göre, ocak ayında inşaat üretim endeksinde yıllık bazda %15,5'lik bir artış yaşandığı açıklandı. Bu artışın altında yatan sektörel rakamlara baktığımızda ise bina inşaatında %18,2, bina dışı yapıların inşaatında %12,3 ve özel inşaat faaliyetlerinde %8,5'lik bir yükseliş görüldüğü belirtilmiş. Ayrıca, inşaat üretim endeksinin aylık bazda %5,5 arttığı da bildirilmiş. Buna göre, ocak ayında bina inşaatında %5, bina dışı yapıların inşaatında %2 ve özel inşaat faaliyetlerinde %9,9 artış yaşandığı vurgulanmış.

Bu veriler, inşaat sektöründeki canlanmanın devam ettiğini gösteriyor. İnşaat sektörü genellikle ekonomik büyüme ve istihdam artışı için önemli bir gösterge olarak kabul edilir. Dolayısıyla, bu artışlar ülke ekonomisi için olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir. İnşaat sektöründeki bu büyümenin diğer sektörlere de olumlu yansımaları olabilir. Özellikle malzeme tedarikçileri, taşeron firmalar ve işçiler bu artışlardan olumlu etkilenebilirler.

Bununla birlikte, inşaat sektöründeki büyümenin sürdürülebilirliği ve sektördeki diğer gelişmelerin de yakından takip edilmesi önemlidir. İnşaat sektöründeki istikrarlı bir büyüme, ekonomik kalkınma için önemli bir faktör olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri