Editör
Administrator
Ilaç mümessili ne kadar maaş alır?
2022 İlaç Tanıtım-Satış Mümessili (Reprezantı) Maaşları İlaç Tanıtım-Satış Mümessili (Reprezantı) maaşı ortalama aylık 7939 _TL’dir. En düşük İlaç Tanıtım-Satış Mümessili (Reprezantı) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 11625 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.Kimler ilaç tanıtım yapar?
Kimler ilaç tanıtım yapar?Tıbbi satış mümessili; medikal firmalar tarafından üretilen medikal ürün, tıbbi cihaz ve ilaç gibi malzemeleri sağlık ocağı ve hastane gibi kurumlara götürüp pazarlamasını ve tanıtımını yapmakla görevli olan kişiye verilen isimdir.
Tıbbi Tanıtım ve pazarlama ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Tıbbi Tanıtım ve Satış Sorumlusu | 4.580 | 5.420
ÜTE belgesi zorunlu mu?
ÜTE belgesi zorunlu mu?Tıbbi ürün tanıtım elemanlarının eğitimleri arasında belli bir standardizasyonu sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Alkan, “Bu bağlamda ÜTE’lerin hizmet içi eğitimlere tabi tutulması ve Bakanlığımız tarafından verilen yeterlilik belgesini almaları zorunlu hale getirildi” dedi.
Ilaç mümessili olmak için ne mezunu olmak gerekir?
İlaç mümessili olmak için öncelikle ilgili üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bunlar genellikle eczacılık, biyoloji, kimya, satış pazarlama olduğu gibi bazen farklı bölümler de olabilir. Bu bölümler firmaların iş ilanları duyurularında belirtilmektedir.Lise mezunu ilaç mümessili olabilir mı?
Lise mezunu ilaç mümessili olabilir mı?-Eğitimli tıbbi mümessiller geliyor 1 Ocak 2019’dan itibaren de bu mesleği yapmak isteyenler için lise mezunu olmaları şartı aranacak. Bu kişilerin ayrıca sınava girerek, yeterlilik belgesi almaları gerekecek. Söz konusu tarihten sonra yeterlilik belgesi olmayanlar, bu alanda çalışamayacak.