Zeberus
Yönetici
Hibrit domatesten tohum alınır mı?
Hibrit tohum kısır mıdır sorusu çok soruluyor, yanıtı hayır. Hibrit tohum yeniden ekilebiliyor.En iyi domates tohumu hangisi?
En verimli domates tohumu; Doğal marmande domates verimli çeşitlerden olmaktadır. Ancak, düz, kalın etli ve tatlı, lezzetli bir yapıya sahip olmaktadır. Kısımlar halinde ekim yapıldığı zaman daha çok verim alınmaktadır. Bu domates çeşitlerinde hem verimli olmakla birlikte, tüm sezon boyunca meyve alınmaktadır.Arzuman tohum hibrit mi?
Arzuman tohum hibrit mi?Arzuman Sırık domates (Işık F1 Hibrit) Tohumu (10 adet) Fiyatı
F2 tohum ne demek?
F1 denilen tohumdan üretilen ikinci ve daha sonraki nesiller ilk melezlemede elde edilen olumlu özellikleri taşımadığı için F1 tohum ancak bir yıl başarılı şekilde tarımsal üretim için kullanılabiliyor. F1 Üründen alınan tohuma F2 adı verilmektedir.Kısır tohum nedir?
Hibrit tohumun kısır olarak bilinmesinin nedeni de şu. Aslında kısır değil, yine tohum veriyor. Ama melez tohum olduğu, yani saf hat bir anne ile saf hat bir babanın melezi olduğu için, çiftçi bu tohumu tarlaya ekip kendisi tohum almaya kalktığı zaman, bu tohum ya annesine ya da babasına dönüyor.Hangi domates daha iyi?
Hangi domates daha iyi?İyi Domates Nasıl Seçilir?
- Domateslerin üzerindeki lekelerden korkmayın.
- Domatesi ikiye kestiğinizde içinde beyaz damarların olması domatesin iyi olduğunu gösterir.
- İnce kabuklu domatesler her zaman daha lezzetlidir.
- Domateslerin sapları koyu yeşil renkte ve yıldız şeklinde olmalıdır.
– Oturak domates çeşididir. – Erkenci bir çeşit olduğu için ideal bir standart çeşittir. – Özellikle Ege ve Marmara bölgesinde turfanda yetiştiricilik için uygundur. – Meyveleri yuvarlak, koyu kırmızı renkli iri dilimsiz ve ince kabukludur.
Yerlitohum.com Tohumları Yetişmiyor! www.yerlitohum.com isimli siteden 4-5 aileye (köyde yaşayan) bu siteden çok miktarda salatalık, domates, biber, patlıcan, fasülye, mısır gibi tohumları aldım. Aldım almasına ama bin pişman olup bir de mahcup oldum insanlara. Tohumlardan bir tanesi bile yetişmedi.