Editör
Administrator
Hemşirelik Hizmetleri Yönetimi Nedir?
Hemşirelik hizmetleri yönetimi, sağlığın korunması, bozulduğunda tedavi edilmesi, var olan insan gücü ve maddi kaynakların etkin ve verimli olarak kullanılmasıdır. Hemşirelikte yöneticilik, planlama, organize etme, işbirliği yapma, yürütme ve kontrol etme fonksiyonlarının yerine getirilmesidir.Hemşirelikte otonomi ne demek?
Hemşirelikte otonomi ne demek?GİRİŞ: Hemşirelikte otonomi, hemşirelerin çalışma ortamında kendilerinin kontrolü ve kendilerini düzenleme anlamında kulla- nılmaktadır. Ayrıca, bakım için hemşirelik kararlarını verme yeteneği ve bireyin kendi uygulamaları içindeki bağımsızlığı olarak belirtilmektedir.
Intörn hemşire ne oluyor?
Intörn hemşire ne oluyor?İNTÖRN HEMŞİRELİK UYGULAMASI İntörn Hemşirelik”, hemşirelik eğitimindeki derslerini tamamlamış öğrencilerin son dönemlerini (yaklaşık 4 aylık kesintisiz olarak) hastanede geçirecek olan mezun durumundaki hemşireler için geliştirilen yeni bir yaklaşımdır. İntörn hemşirelik bir “staj” değildir.
Hemşirelikte Yönetim Yüksek Lisans Ne işe yarar?
Hemşirelikte Yönetim Yüksek Lisans Programı’nın amacı çağdaş ve evrensel değerler ışığında sağlık yönetimi bilimine katkıda bulunmak ve bu alandaki bilgi birikimini ülkenin sağlık sistemine, sağlık hizmetleri ve hemşirelik yönetim süreçlerine yansıtmak; kaliteli, verimli ve etkili sağlık hizmeti sunumu için bilimsel ve …Hemşirelikte mesleki Örgütlenme Neden Önemlidir?
Hemşirelikte mesleki Örgütlenme Neden Önemlidir?Bu doğrultuda hemşirelerin birlikte hareket edebilmeleri için en büyük güç kaynağı ise mesleki örgütlenmeleridir (Gözüm ve ark., 2000). Hemşirelikte örgütlenme hemşireler arasındaki birlik beraberlik hissinin sağlanması ve hemşirelik uygulamaları için rehber oluşturulmasında kaynakların geliştirilmesini sağlayacaktır.
Sağlıkta otonomi ne demek?
Sağlıkta otonomi ne demek?Otonomi, muhtariyet ya da özerklik; herhangi bir dış baskı olmadan yani; özgür bir şekilde, düşünebilme, değerlendirme, karar verebilme ve kararın uygulanmasını içinde taşır.
1 gece (16 saat) ve hafta sonu 1 gündüz (8 saat) olmak üzere 2 nöbet tutar. Gece nöbetlerinin öncesi ve sonrasında izinli sayılırlar. a. İntörn öğrenci uygulamadan sorumlu olduğu klinik dışında nöbet tutamaz.
Intörn hemşire nasıl olunur?
Intörn hemşire nasıl olunur?Fransızca kökenli bir sözcük olan intern kelimesi, staj demektir. Stajyer hekimlere intern ya da intörn doktor adı verilir. 7 yıllık tıp eğitiminin 6 senesini tamamlamış olanlar stajyer doktor ve hemşire olmaya hak kazanırlar.
Yönetici hemşireler hangi eğitimleri almalıdır?
Yönetici hemşireler hangi eğitimleri almalıdır?Yönetici Hemşire Geliştirme Kursu
- Yoğun Bakım Hemşireliği Eğitim Programı
- Eğitim Hemşireliği Eğitimi.
- Yara Bakımı Kursu.
- Simülasyon Eğitimi Kursu.
Hemşirelik Yüksek Lisans kimler yapabilir?
Programlara, üniversitelerin Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü lisans mezunları başvurabilmektedir.Bir hemşire hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?
Bir hemşire hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?Bunlar, Hemşirelikte Yönetim, Hemşirelik Esasları, İç Hastalıkları Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Psikiyatri Hemşireliği, Halk Sağlığı Hemşireliği, Onkoloji Hemşireliği ve İş Sağlığı Hemşireliği’dir.