Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Haklı mı Olmak İstiyorsun Yoksa Mutlu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Mutlu ve Güçlü Bir Hayat İçin…

S

Otizm, Dil ve Konuşma Terapisi

S

SoruCevap

Haklı mı Olmak İstiyorsun Yoksa Mutlu mu?

Biliyorum bazen öyle anlar oluyor ki yalnızca anlatmak istiyorsun. Mağduriyetini, hayal kırıklıklarını, hüzünlerini ve yaşamış olduğun tüm olumsuzlukları…

Ve karşı taraftan beklediğin tek kelime şu oluyor;

“Haklısın!”

Zaten başımıza ne geliyorsa egomuzun sesini dinlememizden gelmiyor mu?

Hem biliyor musun, onun da duymak istediği tek kelime var;

“Haklıyım!”

İlişkilerimizde amaç mutlu olmak ise yapılan en büyük yanlış haklı olmaya çalışmaktır.

Maalesef haklı olmak ve dediğimizi yaptırmış olmak mutluluk getirmiyor. Yani bir taraf yenilmiş ve sen kazanmışsın. Çoğu zaman sevdiğin, eşin, dostun, çocuğun kaybetmiş ve sen haklısın!

Bir de her şeyi karşıdan beklemekte adet olmuş.

“O bana bir adım atsın, ben ona koşarım! ”

Ne çok duymuşuzdur bu cümleyi.

Ne saçma ve ne komik değil mi?

Eğer mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmekse istediğimiz, haklı olduğunun ve ‘ilk’ adımı atanın ne önemi olabilir ki?

İlk adımı sen at, ama bu adımı da karşı taraf için bir fedakarlık olarak görme!

Sen intikam yerine devam etmeyi seç!

İnan bana kazanan sen olacaksın!

Geçmişe takılıp kalmak yerine ‘an’da kalmayı seç!

Haklı olmayı unut! Mutlu olmayı seç!

Ama sen “Yok, Tuba ben ‘haklı olmak istiyorum'” diyorsan, tamam sustum, sen haklısın…

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri