Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gereği gibi okumak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Peygamber Efendimizin Veda Hutbesinde Verdiği Mesajlar

S

Namazdaki Kıraat Hatalarımız

S

SoruCevap

Gereği gibi okumak
Guzelce okumak
Hic bilenlerle bilmeyenler bir olur mu

Okudukca ufkumuzu genişletecek, bizi bilgiyle donatacak kitaplara olan ihtiyacımız her gecen gun artıyor Bu gecip giden yaşamın icinde zamanımız cok değerli olmasına karşın omrumuz cok kısa Oyle ki pamuk ipliğine tutunan hayatımızda hemen her şey bir anda değişebiliyor

Okuyan bir adım onde, hatta binlerce adım ilerde koşturuyor atını Okuyup bilgiyle donanmayanlar ise ne yazık ki hep geriden gelmeye ve toz yutmaya devam ediyor

Hic bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?(Zumer, 399)

Kitaplar bize bilmediğimiz farklı dunyaların kapılarını aralarken, okuduğumuz her kitapla gizemli bir yolculuğa cıkıyoruz ve okudukca bilmediklerimizi oğreniyor, unuttuklarımızı yeniden hatırlıyoruz

Herkesin mutlaka severek okuyacağı bir kitap vardır Yeter ki kitap secerken amacımızı iyi belirleyelim Boylelikle ilgi alanlarımız şekillenip, beğenimiz gelişecektir Nasıl ki evimize meyve alırken bile secici davranıyoruz, kitap alırken de bu hassasiyete dikkat edelim Bir duşunure gore Bazı kitapların tadına bakılmalı, bazıları yutulmalı ve cok azı da ciğnenip hazmedilmelidir

Kitap okumak sıradan bir şey değil İnsanın hayatına anlam katan cok değerli bir faaliyet Bu itibarla kitap okumaya başlamadan once yaptığımız niyet bu işe verdiğimiz onemi gosterir Bir arkadaşımın ozenle sectiği bir kitabı okumadan once şoyle dua etmesi beni etkilemişti:

Allah'ım, bu kitaptan bana gereği gibi istifade etmeyi nasip et

Arkadaşımın bu duasını işittikten sonra, onun amacını belirlemiş olduğunu gormuştum Gercekten de kitaba verilen değeri gosteren cok manidar bir ornek bu Cunku bildiğimiz kadarıyla dua ile başlanan işler pek cok hayrı icinde barındırır Oyleyse nicin boyle bir hayırdan mahrum kalalım ki!

Biz de kitaplarımızı okumaya dua ile başlayalım Oğrendiklerimizi başkalarıyla da paylaşalım ki guller acsın her yerde O gullerin rayihaları yayılsın dunyanın en ucra koşelerine bile

Admin Notu: Yazı hakkındaki goruş ve onerilerinizi admin@serhabercom mail adresine koşe yazarının ismini ve yazı başlığını belirterek yapabilirsiniz

Yaşar koca
Kaynak: Serhaber

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri