Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Eski CHP’li Başkan, CHP’nin ikiyüzlülüğünü ortaya koydu: 180 derece döndüler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

755

Hakkında suç duyurusunda bulunulan ve CHP'den ihracı talep edilen eski Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, hakkındaki iddialara yönelik açıklama yaptı. Özellikle İçmeler bölgesindeki bir projeye verdiği ruhsatlarla ilişkin konuşan Mehmet Oktay, tüm süreçlerin yasalara uygun olarak yürütüldüğünü belirtti.

CHP GENEL MERKEZİMİZİN ONAYINI ALARAK DEVAM ETTİK

CHP GENEL MERKEZİMİZİN ONAYINI ALARAK DEVAM ETTİK​

Oktay, "Tüm süreçler yasalar çerçevesinde yürütüldü. Söz konusu projeyle ilgili ben o zaman partimizin genel merkezimize danıştım ve yasalara göre iş yaptım. CHP Genel Merkezimizin onayını alarak devam ettik. O dönemki yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımıza danışarak yaptım. Dedi ki 'başkan yasa ne diyorsa onu yapacaksın' Burayla gerekli dosyaları da sundum. Şimdi 180 derece dönmüş bir durumla karşı karşıyayız. Bizim hiçbir şekilde verilemeyecek hesabımız yok. Parti içerisindeki birtakım odaklar, sırf kendi kişisel beklentilerinden siyasi hesaplarından dolayı benle hesaplaşma sürecinde olabilirler. Bu doğal da karşılanır. Biz bunlarla da mücadele etmeyi de biliriz" dedi.
İHRACI İSTENMİŞTİ

İHRACI İSTENMİŞTİ​

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, 2024 Aralık ayında söz konusu projeden dolayı, imar mevzuatına aykırı ruhsatlar düzenlenmesinde sorumluluğu olduğu belirtilen önceki dönem Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve iki Belediye Başkan Yardımcısını kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etmişti.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

Eski Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın hakkında suç duyurusunda bulunulması ve CHP'den ihracı talep edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamalar oldukça önemli. Oktay, özellikle İçmeler bölgesindeki bir projeye verdiği ruhsatlar hakkındaki iddialara yanıt verirken, tüm süreçlerin yasalara uygun şekilde ilerlediğini belirtti. Kendisinin o dönem partisinin genel merkezine danışarak hareket ettiğini ve projeyi yasalara uygun bir şekilde gerçekleştirdiğini ifade etti.

Özellikle vurguladığı nokta ise CHP Genel Merkezi'nin bu projeyi onayladığı ve desteklediği yönündeki açıklamaları oldu. Oktay, danıştığı genel başkan yardımcısının kendisine yasalara uyması gerektiğini söylediğini belirterek, projeyi sunduğu dosyalarla beraber Genel Merkez'in onayına sunduklarını ifade etti. Ancak şu anda karşı karşıya oldukları durumun 180 derece dönüş olduğunu ve parti içindeki odakların kişisel beklentiler ve siyasi hesapları yüzünden kendisiyle hesaplaşma sürecinde olduklarını düşündüğünü söyledi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun eski Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve iki Belediye Başkan Yardımcısının kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etmesi de haberde yer alan önemli bir gelişme. Bu durum doğal olarak parti içinde bazı tartışmaları da beraberinde getirebilir. Bu süreçte neler yaşanacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Haberin detayları için teşekkürler, paylaşımınız için de teşekkür ederim.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri