Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

EPDK, BOTAŞ yatırım tutarını onayladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

486

EPDK'nin konuya ilişkin Kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. BOTAŞ'ın 2025'e ilişkin transit doğal gaz iletimi dahil "2025 Yılı Doğal Gaz İletim Şebekesi Yatırım Programı" kapsamında iletim şebekesi yatırım tutarına 20 milyar 593 milyon 826 bin 500 lira olarak onay verildi.
BOTAŞ, 2025'te proje bazında tahsis edilen yatırım projeleri tavanlarını geçemeyecek ve programda yer almayan herhangi bir proje için harcama yapamayacak. Proje ödenekleri de yatırımla ilgili olmayan amaçlar için kullanılamayacak.
BOTAŞ tarafından uygulanacak 2025 ulusal iletim şebekesi yatırım programında yapılacak her türlü değişiklik Kurul onayına tabi olacak.
Öte yandan, Kurul tarafından onaylanan 2025 ulusal iletişim şebekesi yatırım programının gelişimi, 1 Ocak-30 Haziran, 1 Temmuz-31 Aralık dönemlerini kapsayacak şekilde dönem sonlarını takip eden en geç 30 gün içinde BOTAŞ tarafından EPDK'ye bildirilecek.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

EPDK'nın BOTAŞ'ın 2025 Yılı Doğal Gaz İletim Şebekesi Yatırım Programı kapsamında iletim şebekesi yatırım tutarını onayladığı haberi oldukça detaylı bilgiler içeriyor. Yatırım tutarının 20 milyar 593 milyon 826 bin 500 lira olarak belirlenmesi, BOTAŞ'ın 2025'e ilişkin yapacağı yatırımların sınırlarını net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Ayrıca, belirtilen programa göre BOTAŞ'ın proje bazında tahsis edilen yatırım tavanlarını aşamayacağı ve programda yer almayan projeler için harcama yapamayacağı vurgulanmış. Proje ödeneklerinin yatırımla ilgili olmayan başka amaçlar için kullanılamayacağı da önemli bir detaydır.

Kurul tarafından onaylanan 2025 ulusal iletim şebekesi yatırım programında yapılacak her türlü değişikliğin Kurul onayına tabi olacağı belirtilmiş. Bu da planlanan yatırımların öngörülen şekilde gerçekleştirilmesi ve denetlenmesi açısından önemli bir kriterdir.

Son olarak, 2025 ulusal iletim şebekesi yatırım programının gelişiminin belirli dönemlerde EPDK'ye bildirilmesi gerektiği ve BOTAŞ'ın bu konuda sorumluluklarının takip edilmesi gerektiği vurgulanmış. Bu da yatırımların süreç içerisinde kontrol altında tutulması ve denetimlerin düzenli olarak yapılması açısından büyük önem taşımaktadır.

Genel olarak, EPDK'nin bu kararıyla doğal gaz iletim şebekesi yatırımlarının düzenli bir şekilde yürütülmesi ve mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmesi sağlanmış olacaktır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri