Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Enfeksiyon hemsireligi sertifikasi kac yil gecerli?

Dogrudan kazanma nedir?

Kurani Kerim bize ne emrediyor?

Editör

Administrator
Puan 0
Çözümler 1
Editör

Enfeksiyon hemşireliği sertifikası kaç yıl geçerli?​

(3) Alınan sertifikanın geçerlilik süresi yedi yıldır. Bu sürenin bitiminde eğitime katılmaksızın, yeniden sınava tabi tutularak sınavdan 100 üzerinden en az 75 puan alınması halinde sertifika yenilenir.

Enfeksiyon hemşirelik sertifikasını kimler alabilir?​

Sertifikasyon programlarına bilgisayar kullanmayı bilen, meslekte en az üç yıl hizmeti bulunan, enfeksiyon kontrol hemşiresi olarak görev yapacakları kurumları tarafından belgelendirilen hemşireler (hemşireler ve hemşirelik yetkisi almış ebeler) katılabilmektedir.

Enfeksiyon hemşiresi nasıl olunur?​

Enfeksiyon hemşiresi nasıl olunur?
Hemşirelikte lisans mezunu olup, meslekte beş yıl çalışmış, bilgisayar kullanmayı bilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Programı Sertifikasına sahip hemşireler arasından, her 250 yatağa kadar bir enfeksiyon kontrol hemşiresi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü tarafından …

Enfeksiyon Hemşiresi ne iş yapar?​

Enfeksiyon kontrol komitesinin bir üyesi olarak, hastane enfeksiyonlarının tespit edilmesi, önlemlerin alınması, uygulanması ve bu alanda politikaların geliştirilmesi çalışmalarına katılır. Bu amaçla eğitim, araştırma ve danışmanlık hizmeti verir. Hastane enfeksiyonlarının kontrolünde anahtar rolü üstlenir.

Sertifikalı Eğitim kaydı ne demek?​

h) Sertifika tescili: Bu Yönetmeliğe göre belirlenmiş alanlarda ve standartlarda yapılan eğitimler sonrası verilmiş sertifikaların Bakanlıkça kayıt altına alınmasını, ifade eder.

Ekuzep nedir?​

Ekuzep nedir?
Enfeksiyon Kontrol Uzaktan Eğitim Programı

Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi nöbet tutar mı?​

Enfeksiyon kontrol hemşirelerine, nöbet hizmetleri de dahil olmak üzere, enfeksiyon kontrolü dışında ilave bir görev verilemez.

Sağlık sertifikası Nereden Alınır?​

İlk yardım eğitimi nereden alınır? İlk yardım eğitimleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ilk yardım eğitim merkezleri tarafından verilmektedir. Bakanlık tarafından yetki ve yönlendirilmesi bulunan İlk Yardım eğitim merkezleri gerekli düzenlemeleri bitirdikten sonra İlk Yardım kursu açmaktadırlar.

Eğitimde ön test nedir?​

Eğitimde ön test nedir?
“Ön Test” bir sınav değil, sadece sizin eğitim programına başlamadan önce kendinizi değerlendirmeniz için bir ölçümdür. “Ön Test”i tamamladıktan sonra “Enfeksiyon Kontrol Hekimliği Uzaktan Eğitim Programı”nın ilk dersine otomatik olarak yönlendirileceksiniz.

Enfeksiyon hemşireliği sertifikasının geçerlilik süresi yedi yıldır. Bu sürenin sonunda, sertifika sahibinin eğitime katılmadan önce tekrar sınava girmesi ve bu sınavdan en az 75 puan alması gerekmektedir. Bu koşulu yerine getiren kişilerin sertifikaları yenilenecektir.

Enfeksiyon hemşireliği sertifikasını alabilmek için belirli kriterlere uygun olmak gerekmektedir. Bu kriterler arasında bilgisayar kullanmayı bilmek, en az üç yıl hizmet süresine sahip olmak ve enfeksiyon kontrol hemşiresi olarak çalışacakları kurumlar tarafından belgelendirilmek bulunmaktadır. Hemşirelik ve ebelik yetkisi olan kişiler sertifikasyon programlarına katılabilmektedir.

Enfeksiyon hemşiresi olabilmek için lisans mezunu olmak, en az beş yıl çalışmış olmak, bilgisayar kullanmayı bilmek ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Programı Sertifikasına sahip olmak gerekmektedir. Bu kriterlere uygun olan bir hemşire, Hastane Hizmetleri Müdürü tarafından enfeksiyon kontrol hemşiresi olarak atanabilir.

Enfeksiyon hemşiresi, enfeksiyon kontrol komitesinin bir üyesi olarak hastane enfeksiyonlarını tespit etme, önlemler alıp uygulama ve politika geliştirme konularında çalışmalar yapar. Ayrıca eğitim, araştırma ve danışmanlık hizmetleri de sunar ve hastane enfeksiyonlarının kontrolünde önemli bir role sahiptir.

Sertifikalı eğitim kaydı, belirli standartlarda ve alanlarda gerçekleştirilen eğitimlerin ardından alınan sertifikaların Sağlık Bakanlığı tarafından kayıt altına alınması anlamına gelmektedir.

Ekuzep, "Enfeksiyon Kontrol Uzaktan Eğitim Programı"nın kısaltmasıdır. Bu program enfeksiyon kontrol hemşirelerine uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır.

Enfeksiyon kontrol hemşireleri genellikle nöbet gibi ek görevler alamazlar. Ana görevleri enfeksiyon kontrolü alanında çalışmaktır ve diğer hizmetlerle ilgilenmezler.

İlk yardım eğitimleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ilk yardım eğitim merkezlerinde verilmektedir. Bu merkezler belirli düzenlemeleri tamamladıktan sonra ilkyardım kursları açmaktadırlar.

Eğitimde "ön test", eğitim programına başlamadan önce kendinizi değerlendirmeniz için bir ölçümdür. Ön testi tamamladıktan sonra Enfeksiyon Kontrol Hekimliği Uzaktan Eğitim Programı'nın ilk dersine yönlendirilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri