Zeberus
Yönetici
En genel düzeyde yetiştirilmek istenen ideal insan tipini belirler ifadesi eğitimdeki hangi amaç içerisinde yer alır?
tipinin özellikleri, yükseköğretimin amaçlarında belirtilmiştir. Buna göre amaç, öğrencileri, ilgi ve yetenekleri ölçüsünde yurdun ve toplumun en üst düzeyde ve çeşitli alanlardaki insan gücü gereksinimlerine göre yetiştirmektir.Gazali ye göre eğitim amacı nedir?
Gazali’ye göre eğitimin amacı; öğrenciye yoğunluklu olarak dini bilimleri öğretip, bu dünyadan en üst düzeyde el etek çektirerek, ahiretteki mutluluğa hazırlamaktır.Eğitim, insanı erdem ve bilgi yoluna sokarak; onu Allah’a ve ahirete hazırlamalıdır.Uzak hedefler toplumun politik felsefesini, anayasa doğrultusunda varmak istediği konumu gösteren hedeflerdir. Milli Eğitimin amaçları (ulusal eğitim felsefemiz) uzak hedef olarak nitelendirilebilir. Bu nedenle toplumdan topluma ve dönemden döneme çok fazla değişiklik göstermezler (Ertürk 1997).
Türkiye’de yetiştirilmek istenen insan tipi nedir?
Türkiye’de yetiştirilmek istenen insan tipi nedir?Türk eğitim sisteminin yetiştirmek istediği insan profilinin özellikleri şunlardır: (1) İyi yurttaş ve insan (2) Atatürk ilkelerine, inkılâplarına ve milliyetçiliğine bağlı insan. (3) Milli kültür değerlerini benimsemiş, kültürel kimlik sahibi insan (4) Meslek sahibi insan (5) Yapıcı, yaratıcı ve verimli insan.
Milli eğitimin genel amacı nedir?
Milli eğitimin genel amacı nedir?Her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak; onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek; 2. Her Türk çocuğunu ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır.