Editör
Administrator
E okula kimler girebilir?
E-Okul Veli Bilgilendirme Servisi, resmi ve özel ilköğretim okullarında okuyan öğrencisi bulunan veliler için hazırlanmıştır.E okul eğitim öğretime katkısı nedir?
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde, öğrenci velileri, öğrencilerinin durumlarını anlık olarak takip edebiliyor. Bu durum daha nitelikli bir eğitime olanak sağladığı gibi, E-Okul sisteminin katkısı sayesinde, öğrenim yaşamı daha verimli bir hale geliyor.E okul y ne demek?
E okul y ne demek?Ocak ayında hizmet vermeye başlamış okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul’da temel esas; herhangi bir öğrencinin (öğrenim üyesinin) okulda başladığı ilk günden, mezun olana kadar ki süreçte yapılan tüm bilgiler, devamsızlıklar ve notları içermek ve bilgi vermektir.
E okul uygulamalarında öğrencilerin hangi bilgileri yer almaktadır bu bilgilere kimler erişebilir?
E okul uygulamalarında öğrencilerin hangi bilgileri yer almaktadır bu bilgilere kimler erişebilir?İkinci aşamada da öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır.
Mebbisi kimler kullanabilir?
MEBBİS öğretmen girişi sayesinde eğitim-öğretimde rolü olan birçok kişi; öğretmen, müdür, idari personel, öğrenci ve veliler sisteme giriş yapabiliyor. Bunun için ilk olarak mebbis.meb.gov.tr adresine girilmesi yeterli olacaktır. Belirlenen kullanıcı adı, şifre, güvenlik kodu gibi bilgiler sonrası sisteme ulaşılabilir.E okul devamsızlıkta D ne demek?
d = Özürsüz devamsızlık yapılmış demektir.E okulda devamsızlıkta G ne demek?
E okulda devamsızlıkta G ne demek?Devamsızlık konusunda takvim de D ve G gibi harfler ile öğrenci durumunu görüntülenmektedir. Devamsızlık olan günler için D, geç kalınan günler için G harfi takvimde yazılmaktadır.
E okul uygulamalarında öğretmenlerin yaptıkları işlemler nelerdir?
E okul uygulamalarında öğretmenlerin yaptıkları işlemler nelerdir?Kısaca belirtmek gerekirse, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sunulan bu sistemde aşağıda yer alan işlemler yer almaktadır.
- e Okul öğretmen ve öğrenci giriş işlemleri,
- e Okul öğretmen not girişi,
- e Okul boş kontenjan sorgulama,
- e Okul tercih başvuru sorgulama,
- e Okul nakil sorgulama,
- e Okul EBA kurs kaydı