Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

E okula kimler girebilir?

Discord kimler mesaj gonderebilir?

Korkmaz markasi kime ait?

Editör

Administrator
Puan 0
Çözümler 1
Editör

E okula kimler girebilir?​

E-Okul Veli Bilgilendirme Servisi, resmi ve özel ilköğretim okullarında okuyan öğrencisi bulunan veliler için hazırlanmıştır.

E okul eğitim öğretime katkısı nedir?​

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde, öğrenci velileri, öğrencilerinin durumlarını anlık olarak takip edebiliyor. Bu durum daha nitelikli bir eğitime olanak sağladığı gibi, E-Okul sisteminin katkısı sayesinde, öğrenim yaşamı daha verimli bir hale geliyor.

E okul y ne demek?​

E okul y ne demek?
Ocak ayında hizmet vermeye başlamış okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul’da temel esas; herhangi bir öğrencinin (öğrenim üyesinin) okulda başladığı ilk günden, mezun olana kadar ki süreçte yapılan tüm bilgiler, devamsızlıklar ve notları içermek ve bilgi vermektir.

E okul uygulamalarında öğrencilerin hangi bilgileri yer almaktadır bu bilgilere kimler erişebilir?​

E okul uygulamalarında öğrencilerin hangi bilgileri yer almaktadır bu bilgilere kimler erişebilir?
İkinci aşamada da öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır.

Mebbisi kimler kullanabilir?​

MEBBİS öğretmen girişi sayesinde eğitim-öğretimde rolü olan birçok kişi; öğretmen, müdür, idari personel, öğrenci ve veliler sisteme giriş yapabiliyor. Bunun için ilk olarak mebbis.meb.gov.tr adresine girilmesi yeterli olacaktır. Belirlenen kullanıcı adı, şifre, güvenlik kodu gibi bilgiler sonrası sisteme ulaşılabilir.

E okul devamsızlıkta D ne demek?​

d = Özürsüz devamsızlık yapılmış demektir.

E okulda devamsızlıkta G ne demek?​

E okulda devamsızlıkta G ne demek?
Devamsızlık konusunda takvim de D ve G gibi harfler ile öğrenci durumunu görüntülenmektedir. Devamsızlık olan günler için D, geç kalınan günler için G harfi takvimde yazılmaktadır.

E okul uygulamalarında öğretmenlerin yaptıkları işlemler nelerdir?​

E okul uygulamalarında öğretmenlerin yaptıkları işlemler nelerdir?
Kısaca belirtmek gerekirse, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sunulan bu sistemde aşağıda yer alan işlemler yer almaktadır.
- e Okul öğretmen ve öğrenci giriş işlemleri,
- e Okul öğretmen not girişi,
- e Okul boş kontenjan sorgulama,
- e Okul tercih başvuru sorgulama,
- e Okul nakil sorgulama,
- e Okul EBA kurs kaydı

E okula kimler girebilir?​

E-Okul'da genellikle öğrenci velileri, öğretmenler, okul idarecileri ve diğer okul personeli sistem üzerinden belirli yetkilerle giriş yapabilmektedir. Ancak her kullanıcı grubunun belirli işlevleri ve erişim yetkileri bulunmaktadır. Örneğin, veliler genellikle çocuklarının ders programları, sınav notları, devamsızlık kayıtları gibi bilgileri takip edebilirken, öğretmenler öğrenci not girişleri, ders programı düzenleme gibi işlemleri gerçekleştirebilmektedir.

E okul eğitim öğretime katkısı nedir?​

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, öğrenci velilerine öğrencilerinin eğitim durumlarıyla ilgili anlık bilgiler sunarak daha yakın bir takip imkanı sağlar. Bu da öğrencilerin eğitim hayatlarını daha verimli bir şekilde yönlendirmeye yardımcı olur. Velilerin çocuklarının derslerini ve devam durumlarını anlık olarak takip edebilmesi, öğrencilerin desteklenmesi ve gerektiğinde müdahale edilmesi açısından önemlidir.

E okul y ne demek?​

E-Okul, "Elektronik Okul" anlamına gelir. Öğrencilerin, velilerin ve okul personelinin eğitim süreçleriyle ilgili bilgileri online olarak takip edebildiği bir sistemdir. E-Okul'a giriş yaparak öğrenci notları, devamsızlık bilgileri, ders programları gibi çeşitli bilgilere ulaşmak mümkündür.

E okul uygulamalarında öğrencilerin hangi bilgileri yer almaktadır bu bilgilere kimler erişebilir?​

E-Okul uygulamalarında öğrencilere ait kimlik bilgileri, devamsızlık bilgileri, notları, ders programları gibi çeşitli bilgiler yer almaktadır. Bu bilgilere genellikle öğrenci velileri, öğrencinin öğretmenleri ve okul yöneticileri erişebilir. Bu şekilde öğrencinin eğitim süreci takip edilebilir ve gerektiğinde destek sağlanabilir.

Mebbisi kimler kullanabilir?​

MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Sistemi), eğitim-öğretim süreçlerinde rolü olan birçok kişinin sisteme giriş yapabileceği bir platformdur. Öğretmenler, okul müdürleri, idari personel, öğrenciler ve veliler MEBBİS sistemine giriş yaparak çeşitli işlemleri gerçekleştirebilirler. Sisteme giriş yapmak için belirli kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodu gibi bilgilerin girilmesi gerekmektedir.

E okul devamsızlıkta D ne demek?​

E-Okul'da devamsızlık takibinde "D" harfi özürsüz devamsızlığı ifade eder. Öğrencinin, belirli bir ders veya gün için özürsüz olarak okula gitmediğini gösterir.

E okulda devamsızlıkta G ne demek?​

E-Okul'da devamsızlık takibinde "G" harfi geç kalmayı ifade eder. Yani öğrencinin, belirli bir ders veya gün için okula geç kaldığını gösterir.

E okul uygulamalarında öğretmenlerin yaptıkları işlemler nelerdir?​

E-Okul uygulamalarında öğretmenler, öğrenci not girişi, ders programı oluşturma, boş kontenjan sorgulama, tercih başvuru sorgulama, nakil sorgulama gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebilirler. Bu sayede öğretmenler, öğrencilerin akademik durumlarını takip edebilir ve gerekli kayıtları yaparak eğitim süreçlerine destek olabilirler.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri