Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

DMO dan kimler yararlanabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

ARM ne demek bilgisayarda?

M

Polis Ozel Harekat nereye bagli?

M

Modoratör

DMO dan kimler yararlanabilir?​

DMO’nun müşterileri, kamu hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan ya da kamu kaynağı kullanan tüm kamu kurum ve kuruluşlarıdır. Ana Statüsü gereği özel sektöre satış yapılamamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarının DMO’dan alım yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu konuda serbestlik ilkesi geçerlidir.

DMO satış nasıl yapılır?​

E-satış üzerinden sipariş verebilmek için;
- Müşteri girişi yapınız.
- Satın alınmak istenilen ürün belirleyip, ihtiyaçınız kadar ürünü sepete ekleyiniz.
- Eklediğiniz ürünleri ve sipariş tutarını sepetinizde görüntüleyebilirsiz.
- Sipariş tutarı DMO’nun ilgili hesap numarasına yatırıp ve tahsilat bildirimi yapınız.

Devlet Malzeme Ofisi ne işe yarar?​

Devlet Malzeme Ofisi ne işe yarar?
DMO; kamu kurum ve kuruluşlarının kendi faaliyet alanına giren her türlü malzeme ihtiyaçlarını, “devletin merkezi satınalma ve tedarik, dağıtım ve teslimat örgütü” sıfatıyla ve kamu adına, çağdaş piyasa ekonomisinin temel kuralları kabul edilen saydamlık, tam rekabet, güvenilirlik, eşit muamele ve kamuoyu denetimine …

DMO Sağlık Market nedir?​

DMO Sağlık Market nedir?
Sağlık Bakanlığı (SB) bağlı kurum ve kuruluşları ile ihtiyaç sahibi diğer kamu, sağlık hizmeti sunumlarının yürütülmesinde ihtiyaç duydukları beşeri tıbbi ürünlerin Devlet Malzeme Ofisi (DMO) aracılığıyla temini amacıyla “Sağlık Market”te (SM) yer alan beşeri tıbbi ürünlerine ilişkin idari ve teknik hususlar …

Devlet Malzeme Ofisinde neler satılıyor?​

Sağlık Market Doğrudan Sipariş Sepeti
- Görüntü, Kamera, Mobil Cihaz vb. Yönetim Yazılımları
- Madeni ve Yağlama Yağları
- Kırıcılar ve Eleme Makineleri.
- Güneş Enerji Santrali. Ölçüm Cihazları Tahmin Ve Uyarı Sistemleri. Yangın Tespit ve İkaz Sistemleri.

DMO müşteri numarası nasıl alınır?​

DMO’ya müşteri kaydımızı nasıl yapabiliriz?
- ÜYELİK girişinden Kurumunuza ait bilgiler tam ve doğru olarak girilmelidir.
- Yeni müşteri üyeliği formu doldurulup kaydedilir.
- Müşteri numarası, kullanıcı adı ve şifre, formda belirtilen mail adresine bir gönderilir.

DMO e satış nedir?​

DMO e satış nedir?
Devlet Malzeme Ofisinin elektronik satış platformu olan e-Satış, yüzlerce anlaşmalı firmanın binlerce ürününün buluşma noktası olmuştur. e-Satış portalında bilişimden taşıta, tıbbi cihazdan tekstile, mobilyadan temizlik ürünlerine kamunun ihtiyacı olan A’dan Z’ye binlerce ürün bulunmaktadır.

DMO ya nasıl üye olunur?​

DMO ya nasıl üye olunur?
Tedarik planlama sistemi nedir?​
Tedarik planlama; dağıtım, üretim ve tedarik operasyonlarının talep tahminlerine göre, kapasite kısıtları ve malzeme bulunurlukları göz önünde bulundurularak planlandığı süreçtir. Tedarik planlama sürecinin amacı ürüne ya da hizmete olan talebi karşılayacak arzın en iyi şekilde planlanmasıdır.
DMO ürün numarası nedir?​
DMO Ürün Numarası; Sağlık Market firmaları için “SM*0001” formatında, diğer firmalarımız için “00001” formatında ve ürüne özgü olarak DMO tarafından tanımlanmaktadır. E-faturalarda uyulması gereken kurallar için daha detaylı bilgilere ulaşmak için https://www.dmo.gov.tr/Home/Icerik/3691 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) hakkında yer alan bilgileri detaylı bir şekilde inceledim. DMO, kamu kurum ve kuruluşlarının malzeme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmet veren bir kurumdur. Genelde kamu hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan kuruluşlar DMO'dan faydalanabilir. DMO'nun ana statüsü gereği özel sektöre satış yapmamaktadır ve kamu kurumları arasında alım yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.

DMO'nun e-satış platformu üzerinden sipariş verilebilmektedir. Bu süreçte müşterinin giriş yaparak ürün seçimi ve sepete eklemesi gerekmektedir. Sonrasında sipariş tutarını ödeyip ilgili hesaba bildirim yapılması gerekmektedir. DMO'nun faaliyet alanı geniş olup, açık bir rekabet ilkesiyle hareket etmektedir.

Ayrıca, DMO'nun Sağlık Market adı verilen platformu sağlık sektöründeki malzeme ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet vermektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından bağlı kurumlar ve ihtiyaç sahibi kamu kurumlarına beşeri tıbbi ürünler temini konusunda destek sağlamaktadır.

DMO'da satılan ürünler arasında yönetim yazılımları, yağlar, kırıcılar, güneş enerji santralleri gibi çeşitli ürünler bulunmaktadır. Müşteri olmak isteyen kurumlar, DMO'ya üyelik başvurusunda bulunarak müşteri numarası ve giriş bilgilerini alabilmektedirler.

Tedarik planlama süreci ise dağıtım, üretim ve tedarik operasyonlarının talep tahminleri doğrultusunda en iyi şekilde planlanmasını sağlayan bir süreçtir. Bu süreçte, talep, kapasite kısıtları ve ürün bulunurlukları dikkate alınarak planlama yapılmaktadır.

DMO ürün numarası, Sağlık Market firmaları için "SM*0001" formatında, diğer firmalar için ise "00001" formatında ve ürüne özgü olarak DMO tarafından tanımlanmaktadır. Daha fazla bilgi için https://www.dmo.gov.tr/Home/Icerik/3691 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri