Editör
Administrator
Ders dışı faaliyetler ne anlama gelir?
DERS DIŞI ETKİNLİKLER. Derslerin dışında düzenlenen sınıflar arası yarışmaları, okul takımlarının haftalık çalışmaları, izcilik faaliyetlerini, beden eğitimi faaliyet alanı içerisine her türlü hazırlık ve halk oyunları çalışmalarını kapsayan etkinliklerdir.Sınıf dışı etkinliklerde ne gibi sorunlar yaşayabilirsiniz?
Ayrıca, okullarda ders dışı etkinlikleri uygulamalarında temel sorunların başında müdürlerin bu etkinliklere bakış açılarının olumsuz olması, veli desteğinin bulunmaması, fiziki ve maddi sorunlar, yeterli lider ve çalıştırıcı bulamama, üst yönetimin ilgisizliği ve çevre imkanlarından yeteri kadar yaralanamama …Bu hükümle, öğrencilerin boş zamanlarının değerlendirilmesinde ders dışında yapılacak eğitim çalışmaları; izcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları ve güzel sanatlar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinesinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak …
Okullar eğitim öğretim dışında hangi amaçla kullanılır?
Okullar eğitim öğretim dışında hangi amaçla kullanılır?Bu bağlamda, okullarda yürütülen ders dışı etkinlikler; okul yaşamını düzenleme, işbirliği yapma, takım halinde çalışma, demokratik tutum ve davranışlarını geliştirme, öğrencileri yetişkinlikteki rollerine hazırlama, başkalarına saygı, ortak amaçları paylaşma, proje planlama ve yürütme, okul içinde ve dışında araştırma …
Ders dışı egzersiz planlamaya dahil edilir mi?
Ders dışı egzersiz planlamaya dahil edilir mi?İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) ve evde eğitim kapsamında okutulan dersler hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretlerinin hesabında dikkate alınacak fakat ders dışı eğitim çalışmalarının ise hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretinin hesabında dikkate alınmayacaktır.