Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cuma gunu salatu selam getirmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Hz.Muhammed Ne Zaman ve Kac Yaşında Peygamber Oldu?

S

Taksitle kurban alınabilir mi ?

S

SoruCevap

Her zaman ve her durumda salavat getirilebilir Ama Efendimizden nakledilen hadislere, eserlere, fiillere ve tavsiyelere baktığımızda, Cuma gununun diğer zamanlara gore ozel bir yeri vardır bu konuda İmamı Sehavi, “elKavlu’lbedi’ fi’ssalat ale’lHabibi’şŞefi adlı eserinde değişik tariklerden pek cok hadis rivayet etmiştir ki bunların hepsi Cuma gunu salavat getirmenin onem ve faziletini anlatmaktadır Mesela, Evs b Evs (ra)’dan rivayet edildiğine gore Efendimiz şoyle buyurmuştur:

“Gunlerinizin en değerlisi Cuma gunudur O gunde Adem yaratılmış ve o gunde ruhu kabzedilmiştir SUra ufurme o gundur, kıyamet o gundur O gunde bana cokca salavat getirin Zira sizin salavatınız bana arzolunur Ashap Efendilerimiz buyurdular ki: Ya Resulallah! Sen curumuş olacaksın, bizim salavatımız sana nasıl arzolunur? Buyurdu ki: “Allah peygamberlerin cesetlerini yemeyi toprağa haram kılmıştır

Aişe (ra)’dan rivayet edildiğine gore:

“Kim Cuma gunu bana salavat getirirse, kıyamet gununde ona şefaatim hak olur

Enes’den rivayet edildiğine gore:

“Cuma gunu bana bolca salavat getirin Cunku Cebrail bana az once geldi ve Rabbisinden şu bilgileri getirdi: Yeryuzunde bir musluman sana bir kez salavat getirirse, ben ve meleklerim ona on kez salat ederiz

“Cuma gunu bana cokca salavat getirin Cunku, Cuma, meleklerin şehadet ettiği şahitli bir gundur Bana salavat getiren bir kulun sesi, nerede olursa olsun bana ulaşır

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri