Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Commerzbank'tan petrol tahmini

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

671

Commerzbank, İran'a yönelik ABD yaptırımlarının etkisiyle petrol arzının azalacağını ifade etti. Banka, ikinci çeyrekten sonra petrol fiyatında yükseliş bekliyor.
İkinci çeyrek sonuna kadar Brent petrolü fiyatını 70 dolar/varil olarak tahmin eden Commerzbank, ikinci çeyrekten sonra fiyatı 75 dolar/varil olarak öngördü. Commerzbank Research'ten Carsten Fritsch'e göre, OPEC ve müttefikleri yılın üçüncü çeyreğinde üretim artışı planlarını potansiyel olarak duraklatabilir.
"OPEC+'nın üretimi bir miktar artırma kararından kısa bir süre sonra geri adım atmasını pek olası görmüyoruz. Bu bir zayıflık sinyali gönderir ve bir hatayı kabul etmek gibi görünür," diyen Fritsch, "Ancak, piyasa koşullarının gerektirmesi halinde üretim artışının ikinci çeyreğin sonundan sonra durdurulması düşünülebilir" efadelerini kullandı.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

Commerzbank, İran'a yönelik ABD yaptırımlarının petrol arzını azaltacağını belirtti ve ikinci çeyrekten sonra petrol fiyatlarında bir yükseliş öngörüyor. Banka, ikinci çeyrek sonuna kadar Brent petrolü için varil başına 70 dolar tahmini yaparken, bu tahminin ikinci çeyrekten sonra 75 dolar/varil olarak revize edildiğini açıkladı.

Commerzbank Research'ten Carsten Fritsch'e göre, OPEC ve müttefiklerinin üretim artış planlarını üçüncü çeyrekte duraklatabileceğini belirtti. Fritsch, OPEC+'nın üretim artışı kararını geri almasını pek olası görmediklerini ancak piyasa koşullarının gerektirmesi durumunda üretim artışının ikinci çeyrek sonrasında durdurulabileceğini ifade etti.

Bu gelişmelerle birlikte petrol piyasasında dalgalanmaların devam etmesi beklenirken, fiyatlarda önemli değişiklikler yaşanabilir. Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmek faydalı olacaktır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri