Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cebbar nedir ne anlama gelir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Bi-Cun Vebi-Cigune nedir ne anlama gelir

S

Kuranı Kerimde Temizlikle İlgili Ayetler

S

SoruCevap

Cebbar nedir ne anlama gelir

1 Allahu tealanın Esmai husnasından (guzel isimlerinden) Kullarının hallerini ıslah edip tovbeye goturen, dilediğini yaptırmaya gucu yeten

Allahu teala Kur'anı kerimde mealen buyurdu ki:

Allahu teala Muheymindir (her şeyi gozetip koruyandır), Azizdir (hukmunde galibdir), Cebbardır, Mutekebbirdir (kibriya ve azamete buyukluğe ancak o mustehaktır) Allah muşriklerin koştukları ortaklardan munezzehtir (uzaktır) (Haşr sUresi: 23)

Cebbar (olan Allahu teala) kıyamet gunu mulku olan gokleri ve yerleri eline (kudretine) alır ve buyurur ki: Cebbar benim, Melik benim Hani cebbarlar, mutekebbirler (kendilerini buyuk gorenler) nerede? (Hadisi şerifSuneni İbni Mace)

Sabah ve akşam elCebbar ismi şerifini okumaya devam eden kimse zalimlerin zulmunden korunmuş olur Yolculukta da olsa zarar gormez (YUsuf Nebhani)

2 Kibirli, zorba, gaddar

Allahu teala Kur'anı kerimde mealen buyurdu ki:

O peygamberler duşmanları uzerine Allah'tan zafer istediler ve her inatcı cebbar da husrana uğradı (İbrahim sUresi: 15)

Cennet ile Cehennem şoyle munakaşa ettiler Cehennem; bende cebbarlar, mutekebbirler var dedi Cennet de bende Allah'tan korkan, zaifler ve fakirler var dediBunun uzerine Allahu teala bunların davalarını şu sUretle halletti: Ey Cennet! Sen benim rahmetimsin Seninle dilediğime rahmet ederim Ey Cehennem, sen de benim azabımsın İstediğime seninle azab ederim Her ikinizi de doldurmak bana aittir (Hadisi şerifMuslim, RiyazusSalihin)

İnsanlar kibirlene kibirlene cebbarlar sırasına gecer Cebbarın başına gelen azab onların da başına gelir (Hadisi şerifTirmizi, İbni Mace)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri