Editör
Administrator
Çalışma sırasında alınması gereken iş güvenliği önlemleri nelerdir?
İşçilerin çalışma ortamlarının güvenli bir şekilde tasarlanarak düzenlenmesi. Kişisel koruyucu donanımların takılması. Cihazların koruyucu donanımlarının sökülmemesi. İşyerinde bulunan işyeri hekimi, işyeri hemşiresi veya iş güvenliği uzmanı tarafından eğitimler düzenlenerek işçilere sunulması.İş güvenliği uzmanı yangın eğitimi verebilir mi?
İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik kapsamında verilen Yangınla mücadele ekibi eğitimleri, işveren imzası olması durumunda iş güvenliği uzmanı tarafından da verilebilir. Tüm işyerlerinde çalışan sayısı ile orantılı olarak yangın eğitimi zorunluluğu bulunmaktadır.İş sağlığı ve güvenliği konusunda kimler sorumludur?
İş sağlığı ve güvenliği konusunda kimler sorumludur?İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik kapsamında, hizmet sunan kuruluşlar ile işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanları, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yürütülmesindeki ihmallerinden dolayı, hizmet sundukları işverene karşı sorumludur (Yön. m.11/1).
Basınçlı kaplarla çalışmalarda alınacak ISG önlemleri nelerdir?
Basınçlı kapların bulunduğu ortamda yanıcı, patlayıcı veya gereksiz malzeme bulunmamalıdır. Basınçlı kaplar, temiz hava akışı sağlanmış alanlarda bulunmalıdır. Hava filtresi varsa düzenli aralıklarla kontrol edilerek temizlenmesi gerekir.Yangın Güvenliği Eğitimi kimler verebilir?
Yangın Eğitimini Kimler Verebilir?- En az lise mezunu olup, özel veya kamu kuruluşlarında eğitim bölümlerinde çalışanlar,
- Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinde görev yapan A, B ve C sertifikasına sahip iş güvenliği uzmanları,
- Özel Eğitim Merkezlerinde Eğitici olarak çalışanlar,
- İSG Uzman ve adayları,
Yangın güvenliği eğitimi hangi kuruluş verir?
Yangın güvenliği eğitimi hangi kuruluş verir?Binada senede en az 1 kez söndürme ve tahliye tatbikatı yapılır. MADDE 130- (1) İtfaiye eğitim birimi bulunmayan belediye itfaiye teşkilatlarının yönetici personelinin; genel yangın bilgileri, sivil savunma ve ilk yardım konularını içeren temel eğitimleri İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nce yapılır.