Zeberus
Yönetici
Bau Da Hangi Bölümler Var? Sorusu, mimarlık ve inşaat sektörüne ilgi duyanlar için oldukça önemli bir sorudur. Bau beşeri bilimler, mühendislik, mimarlık, tasarım ve işletme konularında eğitim veren bir üniversitedir. Okulun bünyesinde yer alan bölümler arasında mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık ve çevre tasarımı, endüstriyel tasarım, inşaat mühendisliği, çevre mühendisliği, imalat mühendisliği, enerji mühendisliği, ekonomi ve yönetim gibi birçok bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler sayesinde öğrenciler, sektörde kendilerine bir yer edinerek başarılı bir kariyere sahip olabilirler.
İçindekiler
Mühendislik Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği
İletişim Fakültesi: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema
İşletme Fakültesi: İşletme, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
Hukuk Fakültesi: Hukuk
Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi: Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Sahne ve Gösteri Sanatları Tasarımı
Sağlık Bilimleri Fakültesi: Beslenme ve Diyetetik, Eczacılık, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Psikoloji, Sosyal Hizmet
Eğitim Fakültesi: Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Her bir fakülte ve bölüm, kendine özgü dersleri ve programları ile öğrencilere eğitim imkanı sunmaktadır.
Mimarlık
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
Görsel İletişim Tasarımı
Endüstriyel Tasarım
Sahne ve Gösteri Sanatları Tasarımı
Yeterlilik sınavı, öğrencilerin sanatsal yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ölçmek için yapılmaktadır. Sınavın detayları, bölümlerin web sitelerinde yer almaktadır.
Hukuk
Mimarlık
Endüstriyel Tasarım
Görsel İletişim Tasarımı
Moda ve Tekstil Tasarımı
Bu bölümlerde öğrenim ücretleri, diğer bölümlere göre daha yüksektir. Ancak, ücretli bölümlerde öğrencilere burs imkanları da sunulmaktadır.
Endüstri Mühendisliği (ABET)
Bilgisayar Mühendisliği (ABET)
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (ABET)
İşletme (EPAS)
Hukuk (EPAS)
Bilgisayar Mühendisliği
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Gazetecilik
İşletme
Hukuk
Psikoloji
Bilgisayar Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği
Beslenme ve Diyetetik
Eczacılık
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Hemşirelik
Psikoloji
Sosyal Hizmet
Bilgisayar Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği
İşletme
Hukuk
Görsel İletişim Tasarımı
Moda ve Tekstil Tasarımı
Beslenme ve Diyetetik
Eczacılık
Bilgisayar Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği
İşletme
Hukuk
Psikoloji
Sosyal Hizmet
Beslenme ve Diyetetik
Eczacılık
Hemşirelik
Mimarlık
Görsel İletişim Tasarımı
Endüstriyel Tasarım
Bilgisayar Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği
İşletme
Hukuk
Görsel İletişim Tasarımı
Moda ve Tekstil Tasarımı
Beslenme ve Diyetetik
Eczacılık
İşletme
Hukuk
Beslenme ve Diyetetik
Eczacılık
Beslenme ve Diyetetik
Eczacılık
Hemşirelik
Psikoloji
Sosyal Hizmet
Bau’da Hangi Bölümler İç
Bau’da psikoloji bölümü de mevcuttur.
Bau’da uluslararası ilişkiler bölümü yer alır.
Bau’da iletişim fakültesi de bulunmaktadır.
Bau’da tasarım bölümleri de mevcuttur.
Bau’da turizm ve otelcilik bölümleri yer alır.
İçindekiler
Bau’da Hangi Bölümler Var?
Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul’da bulunan bir özel üniversitedir. Bau’da, farklı fakülteler ve bölümler bulunmaktadır. Bau’da yer alan bölümler şunlardır:Mühendislik Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği
İletişim Fakültesi: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema
İşletme Fakültesi: İşletme, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
Hukuk Fakültesi: Hukuk
Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi: Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Sahne ve Gösteri Sanatları Tasarımı
Sağlık Bilimleri Fakültesi: Beslenme ve Diyetetik, Eczacılık, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Psikoloji, Sosyal Hizmet
Eğitim Fakültesi: Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Her bir fakülte ve bölüm, kendine özgü dersleri ve programları ile öğrencilere eğitim imkanı sunmaktadır.
Bau’da Hangi Eğitim Dilleri Kullanılıyor?
Bau’da eğitim dili, İngilizce ve Türkçe’dir. Fakat bazı bölümlerde sadece İngilizce ya da Türkçe eğitim verilmektedir. Öğrenciler, başvuru yapacakları bölümlerin eğitim diline göre tercihlerini yapabilirler.
Bau’da Yurt İmkânı Var Mı?
Bau’da öğrencilere yurt imkanı sunulmaktadır. Yurtlar, üniversitenin kampüsüne yakın konumda bulunmaktadır. Bau öğrencileri, yurtlarda konaklamak istedikleri takdirde, yurt başvurusunda bulunabilirler.
Bau’da Staj İmkanları Var Mı?
Bau, öğrencilerine staj imkanları sunan bir üniversitedir. İlgili bölümler, öğrencilerin staj yapabileceği kurumlarla işbirliği yapmaktadır. Öğrenciler, staj yapmak istedikleri takdirde, bölümlerinin staj koordinatörleri ile iletişime geçebilirler.
Bau’da Yabancı Öğrenciler İçin Ayrıcalıklar Var Mı?
Bau, yabancı öğrencilere özel olarak birçok imkan sunmaktadır. Yabancı öğrenciler, Türkçe eğitim almak istedikleri takdirde, Türkçe hazırlık sınıfına katılabilirler. Ayrıca, yabancı öğrenciler için konaklama, danışmanlık hizmetleri gibi imkanlar da mevcuttur.
Bau’da Hangi Bölümler İçin Yeterlilik Sınavı Gerekir?
Bazı bölümlerde öğrencilerin yeterlilik sınavına girmesi gerekmektedir. Bu bölümler şunlardır:Mimarlık
Görsel İletişim Tasarımı
Endüstriyel Tasarım
Yeterlilik sınavı, öğrencilerin sanatsal yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ölçmek için yapılmaktadır. Sınavın detayları, bölümlerin web sitelerinde yer almaktadır.
Bau’da Hangi Bölümler Ücretli?
Bau’daki bölümlerden bazıları ücretli olarak eğitim vermektedir. Ücretli bölümler şunlardır:Hukuk
Mimarlık
Endüstriyel Tasarım
Görsel İletişim Tasarımı
Moda ve Tekstil Tasarımı
Bu bölümlerde öğrenim ücretleri, diğer bölümlere göre daha yüksektir. Ancak, ücretli bölümlerde öğrencilere burs imkanları da sunulmaktadır.
Bau’da Hangi Bölümlerde İş İmkanı Daha Fazla?
Bau’da, her bölümde iş imkanı bulunmaktadır. Ancak, bazı bölümlerde iş imkanı daha fazla olabilmektedir. Örneğin, Mühendislik Fakültesi’nde yer alan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği gibi bölümlerde iş imkanı daha fazladır. Ayrıca, İşletme Fakültesi’nde de iş imkanı yüksek olan bölümler bulunmaktadır.
Bau’da Hangi Bölümler Uluslararası Akreditasyona Sahiptir?
Bau’da, bazı bölümler uluslararası akreditasyona sahiptir. Uluslararası akreditasyon, bölümün kalitesinin, uluslararası standartlara uygunluğunun bir göstergesidir. Bau’da uluslararası akreditasyona sahip bölümler şunlardır:Endüstri Mühendisliği (ABET)
Bilgisayar Mühendisliği (ABET)
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (ABET)
İşletme (EPAS)
Hukuk (EPAS)
Bau’da Hangi Bölümler YÖK Desteği Almaktadır?
Bau’da, birçok bölüm YÖK desteği almaktadır. YÖK desteği, bölümlerin akademik kadrosunun, öğretim materyallerinin ve diğer kaynakların geliştirilmesine yardımcı olmaktadır. Bau’da YÖK desteği alan bölümler şunlardır:Bilgisayar Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Gazetecilik
İşletme
Hukuk
Psikoloji
Bau’da Hangi Bölümler DGS İle Geçiş Yapılabilir?
Bau’da, bazı bölümlere DGS ile geçiş yapılabilir. DGS, Dikey Geçiş Sınavı anlamına gelmektedir. DGS ile geçiş yapılabilen Bau bölümleri şunlardır:Bilgisayar Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği
Beslenme ve Diyetetik
Eczacılık
Hemşirelik
Psikoloji
Sosyal Hizmet
Bau’da Hangi Bölümler Kapsamında Yurtdışı Eğitim İmkanı Var?
Bau’da, birçok bölüm kapsamında yurtdışı eğitim imkanı sunulmaktadır. Yurtdışı eğitim programları, öğrencilerin farklı kültürleri tanıyarak kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. Bau’da yurtdışı eğitim imkanı olan bölümler şunlardır:Bilgisayar Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği
İşletme
Hukuk
Görsel İletişim Tasarımı
Moda ve Tekstil Tasarımı
Beslenme ve Diyetetik
Eczacılık
Bau’da Hangi Bölümler Staj Zorunluluğu Taşımaktadır?
Bazı Bau bölümleri, öğrencilerin staj yapmasını zorunlu kılmaktadır. Staj zorunluluğu olan bölümler şunlardır:Bilgisayar Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği
İşletme
Hukuk
Psikoloji
Sosyal Hizmet
Beslenme ve Diyetetik
Eczacılık
Hemşirelik
Bau’da Hangi Bölümler İçin Özel Yetenek Sınavı Yapılmaktadır?
Bazı Bau bölümleri, öğrencilerin özel yetenek sınavına girmesini zorunlu kılmaktadır. Özel yetenek sınavı, öğrencilerin sanatsal yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ölçmek için yapılmaktadır. Bau’da özel yetenek sınavı yapılan bölümler şunlardır:Mimarlık
Görsel İletişim Tasarımı
Endüstriyel Tasarım
Bau’da Hangi Bölümlerde Staj Yurt Dışında Yapılabilir?
Bau’da, birçok bölümde staj yurt dışında yapılabilir. Yurt dışındaki staj programları, öğrencilerin farklı kültürleri tanıyarak kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. Bau’da yurt dışında staj yapılabilen bölümler şunlardır:Bilgisayar Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği
İşletme
Hukuk
Görsel İletişim Tasarımı
Moda ve Tekstil Tasarımı
Beslenme ve Diyetetik
Eczacılık
Bau’da Hangi Bölümler İçin Uzaktan Eğitim İmkanı Var?
Bau’da, bazı bölümler için uzaktan eğitim imkanı sunulmaktadır. Uzaktan eğitim programları, öğrencilerin diledikleri yerden eğitim alabilmesine olanak sağlamaktadır. Bau’da uzaktan eğitim imkanı olan bölümler şunlardır:İşletme
Hukuk
Beslenme ve Diyetetik
Eczacılık
Bau’da Hangi Bölümler İçin Yeterlilik Sınavına Girmeden Geçiş Yapılabilir?
Bazı Bau bölümlerinde öğrencilerin yeterlilik sınavına girmeden geçiş yapabilmesi mümkündür. Yeterlilik sınavına girmeden geçiş yapılabilen bölümler şunlardır:Beslenme ve Diyetetik
Eczacılık
Hemşirelik
Psikoloji
Sosyal Hizmet
Bau’da Hangi Bölümler İç
Bau Da Hangi Bölümler Var?
Bauda hangi bölümler var? |
Bau’da mimarlık bölümü vardır. |
Bau’da mühendislik bölümleri mevcuttur. |
Bau’da işletme ve ekonomi bölümleri yer alır. |
Bau’da hukuk fakültesi de bulunmaktadır. |
Bau’da psikoloji bölümü de mevcuttur.
Bau’da uluslararası ilişkiler bölümü yer alır.
Bau’da iletişim fakültesi de bulunmaktadır.
Bau’da tasarım bölümleri de mevcuttur.
Bau’da turizm ve otelcilik bölümleri yer alır.