Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bankalarin yonetim kurulu kim tarafindan atanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Bir metnin ozeti nasil cikarilir?

M

30 50 faktor ne demek?

M

Modoratör

Bankaların yönetim kurulu kim tarafından atanır?​

Birliği temsil eder ve Genel Kurul kararları ile Yönetim Kurulu kararlarının uygulanmasını sağlar. Yönetim Kurulu üyesi bankaların genel müdürleri arasından seçilir.

Türkiye Bankalar Birliğinin görevi nedir?​

(1) Birliğin amacı serbest piyasa ekonomisi ve tam rekabet ilkeleri çerçevesinde, bankacılık düzenleme ilke ve kuralları doğrultusunda bankaların hak ve menfaatlerini savunmak, bankacılık sisteminin büyümesi, sağlıklı olarak çalışması ve bankacılık mesleğinin gelişmesi, rekabet gücünün artırılması amacıyla çalışmalar …

Banka yönetim kurulu nedir?​

Banka yönetim kurulu nedir?
Banka yönetim kurulu bankanın misyonu ile vizyonunu belirlemeli ve kamuya açıklamalıdır. Yönetim kurulu, öncelikle bankanın devamlılık arz eden faaliyetlerini yönlendirecek stratejileri belirlemeli, kendisi, üst yönetim ve diğer personel adına kurumsal değerlerin ve etik kuralların oluşturulmasında öncülük etmelidir.

Banka yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?​

Banka yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?
Bankalar Kanunu’na göre Türkiye’de faaliyet gösteren bankaların yönetim kurulu üyelerinin sayısı en az beş kişiden oluşur. Banka genel müdürü, bulunmadığı hâllerde vekili yönetim kurulunun tabii üyesidir. Bankalar Kanunu’na göre, kredi açma yetksi verilmiş olan üç kuruldan bir tanesi de yönetim kuruludur.

Banka Yönetim Kurulu üyeleri nerede yemin eder?​

Yönetim kurulunun tabii üyesi olan genel müdür ile genel müdürlüğe vekalet edecek kişilerin yemin etmiş olması şarttır. (2) Yemin, bankanın merkezinin veya yurt dışında kurulu bankanın Türkiye’deki merkez şubesinin bulunduğu ildeki ticaret mahkemesi huzurunda “……

Bankalarin görevleri nelerdir?​

Sermaye, para ya da kredi işleri ile ilgilenen ticari kuruluşlar banka olarak bilinmektedir. Kişi ve kuruluşlar için ortak şekilde hizmet verir. Bu doğrultuda mevcut hesapları korur, kredi tahsis eder ya da parayı ile ilgili her türlü işleri gerçekleştirir.

Bankaların yönetim kurulu, genel müdürler arasından seçilen üyelerden oluşur ve birlik temsil eder. Genel Kurul kararları ile Yönetim Kurulu kararlarının uygulanmasını sağlar.

Türkiye Bankalar Birliği'nin görevi ise serbest piyasa ekonomisi ve tam rekabet ilkeleri çerçevesinde bankaların hak ve menfaatlerini savunmak, bankacılık sisteminin büyümesini ve sağlıklı çalışmasını desteklemek, bankacılık mesleğinin gelişmesine katkı sağlamak ve rekabet gücünü artırmak için çalışmalar yapmaktır.

Banka yönetim kurulu, bankanın misyonu ve vizyonunu belirler, stratejileri belirler, kurumsal değerlerin ve etik kuralların oluşturulmasında liderlik yapar.

Banka yönetim kurulu en az beş kişiden oluşur ve Bankalar Kanunu'na göre Türkiye'de faaliyet gösteren bankalar için belirlenen bu kurul, bankanın önemli kararlarını alır ve yönlendirir.

Banka yönetim kurulu üyeleri, genel müdür ve vekalet eden kişiler yemin ettikten sonra görevlerine başlarlar. Yeminleri genellikle bankanın merkezinin veya yurt dışında kurulu bankanın Türkiye'deki merkez şubesinin bulunduğu ildeki ticaret mahkemesi huzurunda yapılır.

Bankaların temel görevleri ise sermaye, para veya kredi işleri ile ilgili olarak hizmet vermektir. Müşterilerinin hesaplarını korur, kredi tahsis eder ve para ile ilgili her türlü işlemleri gerçekleştirirler. Bu doğrultuda finansal hizmetler sunarlar ve ekonomik faaliyetlerin sürdürülmesine katkı sağlarlar.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri