M
Modoratör
Bankaların yönetim kurulu kim tarafından atanır?
Birliği temsil eder ve Genel Kurul kararları ile Yönetim Kurulu kararlarının uygulanmasını sağlar. Yönetim Kurulu üyesi bankaların genel müdürleri arasından seçilir.Türkiye Bankalar Birliğinin görevi nedir?
(1) Birliğin amacı serbest piyasa ekonomisi ve tam rekabet ilkeleri çerçevesinde, bankacılık düzenleme ilke ve kuralları doğrultusunda bankaların hak ve menfaatlerini savunmak, bankacılık sisteminin büyümesi, sağlıklı olarak çalışması ve bankacılık mesleğinin gelişmesi, rekabet gücünün artırılması amacıyla çalışmalar …Banka yönetim kurulu nedir?
Banka yönetim kurulu nedir?Banka yönetim kurulu bankanın misyonu ile vizyonunu belirlemeli ve kamuya açıklamalıdır. Yönetim kurulu, öncelikle bankanın devamlılık arz eden faaliyetlerini yönlendirecek stratejileri belirlemeli, kendisi, üst yönetim ve diğer personel adına kurumsal değerlerin ve etik kuralların oluşturulmasında öncülük etmelidir.
Banka yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?
Banka yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?Bankalar Kanunu’na göre Türkiye’de faaliyet gösteren bankaların yönetim kurulu üyelerinin sayısı en az beş kişiden oluşur. Banka genel müdürü, bulunmadığı hâllerde vekili yönetim kurulunun tabii üyesidir. Bankalar Kanunu’na göre, kredi açma yetksi verilmiş olan üç kuruldan bir tanesi de yönetim kuruludur.