Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Akran baskisi ve akran zorbaligi nedir?

Minecraft hangi maden hangi katta cikar?

5000 TL hibe Destegi Basvurusu Nasil Yapilir?

Editör

Administrator
Puan 0
Çözümler 1
Editör

Akran baskısı ve akran zorbalığı nedir?​

Akran zorbalığı, benzer yaş ve düzeydeki kişilerin arasında geçen, zarar verici ya da rahatsız edici davranışların devam etmesidir.

Akranlar faktörü nedir?​

Akranlar faktörü nedir?
Akran grubu bir yönüyle ergenin sağlıklı ve tutarlı bir kişilik geliştirmesinde yardımcı rol üstlenirken diğer yandan istenmeyen olumsuz tutum ve davranışlar geliştirmesine de sebep olabilir. Ergenler sosyal ve duygusal destek, arkadaşlık, sırdaşlık gibi birçok nedenden dolayı akran gruplarına girmektedir.

Riskli akran grubuna dahil olan nedir?​

Riskli akran grubuna dahil olan nedir?
Akran zorbalığı; çocuk ve ergenle aynı yaş grubunda olan kişi veya kişilerin birbirlerine veya tek bir kişiye karşı fiziksel, sözel ve davranışsal olarak örseleyici, zarar verici davranışlarda bulunmasıdır.

Akran zorbalığı nedir kısaca?​

Akran zorbalığı, okul yaşantısı içinde bir öğrencinin/öğrencilerin bir başka öğrenciyi/öğrencileri, tekrarlayan aralıklarla olumsuz etkilere maruz bırakması olarak tanımlanmaktadır. Bu durum, hem zorbalığa uğrayan hem de zorbalık uygulayan çocuklar için olumsuz sonuçlar doğurmaktadır.

3 sınıf akran baskısı nedir?​

3 sınıf akran baskısı nedir?
Akran baskısı (veya sosyal baskı), akranları tarafından insanlar üzerinde uygulanan doğrudan etki veya etkilenen kişinin tutum, değer veya davranışlarını etkisi altında kaldıkları akranlara uyacak şekilde düzenlemesini teşvik eden etkidir.

Akran gruplarının katkıları nelerdir?​

Akran gruplarının katkıları nelerdir?
Akran grupları bireyin bakış açıları dışında perspektif sağlar. Akran grupları içindeki üyeler de sosyal sistemde başkalarıyla ilişki geliştirmeyi öğrenirler.. Akranlar, özellikle de grup üyeleri, diğer üyelere gelenekleri, sosyal normları ve farklı ideolojileri öğretmek için önemli sosyal referanslar haline gelir.

Akran zorbalığı nasıl çözülür?​

Öğrencilere saygı ve sevgi gösterin: Öğrencilerinizin, onları dinlemek ve onlara yardım etmek için her zaman ulaşabilir olduğunuzu bilmelerini sağlayın. Zorbalık konusunda etkinlikler düzenleyin: Sınıfınızın, kitaplardaki, televizyon programlarındaki ya da filmlerdeki zorbalığı belirlemelerine yardımcı olun.

Akran zorbalığı yaşayan çocuğa nasıl davranmalı?​

Akran zorbalığı yaşayan çocuğa nasıl davranmalı?
Okulda Akran Zorbalığı Yaşayan Çocuğunuza Nasıl Yardım Edebilirsiniz?
- Hassas olun, Sakin olun.
- Çok zorlanmış olmalısın!
- Çocuğun Okul Sistemini Anlamasını Sağlayın.
- Zorbalığın Çocuklar Arasında Nasıl Üretildiğini Fark edin.
- Zorbalık Uygulayan Çocuğun Sizin Çocuğunuz Tarafından Nasıl Algılandığını Düşünün.

Akran zorbalığının cezası nedir?​

Akran zorbalığının cezası nedir?
Ayrıca MEB Ortaöğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği’nde de akran zorbalığına yönelik kınama, okul değiştirme, uzaklaştırma ve örgün eğitim dışına çıkarma cezaları bulunuyor.

Akran zorbalığına maruz kalan bireylerde ne görülür?​

Okulda akademik sorunlar yaşanabilir, akademik başarıda düşme yaşanabilir. Mutsuzluk, içe kapanma olabilir. Normalde keyif aldığı aktiviteleri yapmakla ilgili sıkıntıları olabilir. Aile ortamında çok fazla öfkelenebilir ve çatışmalar yaşayabilir.

Akran baskısı ve akran zorbalığı konusunda detaylı bilgiler verilmiş. Akran zorbalığı, benzer yaş ve düzeydeki kişiler arasında zarar verici veya rahatsız edici davranışların devam etmesidir. Bu durumun hem zorbalığa uğrayan hem de zorbalık uygulayan çocuklar için olumsuz sonuçları olduğu belirtilmiş.

Akranlar faktörü, ergenin sağlıklı ve tutarlı bir kişilik geliştirmesinde yardımcı olduğu gibi istenmeyen olumsuz tutum ve davranışlara da sebep olabileceği açıklanmış.

Riskli akran grubuna dahil olan kişilerin, olumsuz davranışlarda bulunarak zarar verici davranışlara neden oldukları ve bu durumun genellikle aynı yaş grubundaki bireyleri hedef aldığı ifade edilmiş.

Akran baskısı, sosyal baskı olarak tanımlanmış ve kişilerin akranları tarafından etkilenerek davranışlarını bu etkiye göre düzenlemesini teşvik ettiği belirtilmiş. Akran gruplarının bireylere farklı bakış açıları kazandırdığı ve sosyal ilişki geliştirmeyi öğrettiği vurgulanmış.

Akran zorbalığının çözümünde öğrencilere saygı ve sevgi gösterilmesi, zorbalık etkinliklerinin düzenlenmesi önerilmiş. Akran zorbalığı yaşayan çocuklar için ise hassasiyetle yaklaşılması, sakin olunması ve çocuğun yaşadığı soruna anlayışla yaklaşılması gerektiği ifade edilmiş.

Akran zorbalığının cezası olarak Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği'nde kınama, okul değiştirme, uzaklaştırma gibi cezaların yer aldığı belirtilmiş.

Son olarak, akran zorbalığına maruz kalan bireylerde görülebilecek olumsuz belirtiler arasında akademik sorunlar, mutsuzluk, içe kapanma, aktivitelerden keyif alamama ve aile içi çatışmaların artma gibi durumlar sıralanmış.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri