Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aciklama turu nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yedekleme feneri nedir?

Sozlesmeli memur istifa ederse tazminat alir mi?

Zeberus

Yönetici
Puan 38
Çözümler 6
Zeberus

Açıklama türü nedir?​

Makale, fıkra, eleştiri ve deneme gibi öğretici özellikler gösteren türlere özgü bir anlatım biçimidir. Herhangi bir konu hakkında bilgiler vermek, bir şeyler öğretmek amacına yöneliktir. Açıklama, bilinmeyeni bilinir kılmaktır. Ansiklopedilerde, ders kitaplarında daha çok bu tür bir anlatım görülür.

Parçada açıklama nedir?​

Parçada açıklama nedir?
Bir konunun ya da bir sorunun açıklandığı, öğretici yönü ağır basan paragraflara açıklama paragrafı denir. Açıklama paragrafında, bir konu hakkında bilgisi olmayanları bilgilendirme, konuyla ilgili bilinmeyenleri açıklığa kavuşturma söz konusudur.

Açıklama ne anlama gelir?​

Açıklama ne anlama gelir?
Açıklama ya da açıklayıcı anlatım olarak görülen bu anlatım biçimi ise anlatım biçiminde ise amaç okuyucu bilgilendirmek ve ona bir şeyler öğretmektir. Bu sebeple açıklayıcı anlatım da olaylar ya da durumlar sade ve anlaşılır bir şekilde anlatılır. Açıklayıcı anlatımda yazarın duygularına yer verilmez.

Açıklayıcı anlatım nedir ve örnekler?​

Açıklayıcı anlatımda yazar, duygularına yer vermez, nesnel bir anlatım hakimdir. Fıkra, makale, deneme, gezi, eleştiri, röportaj gibi yazı türlerinde açıklayıcı anlatım biçimi yoğun olarak görülür. Örnekler: “Milyonlarca kişi kitap okuyor, müzik dinliyor, tiyatroya sinemaya gidiyor.

Öyküleme nedir ve örnekleri?​

Öyküleme nedir ve örnekleri?
Tasarlanan ve gerçekte yaşanan olayların belli bir kurgu içerisinde aktarılmasına öyküleme adı verilir. 1- O gün hava kapalıydı. İsmet, gün ağarmadan evden dışarı çıktı. Bir süre amaçsızca sokaklarda dolaştı.

Açıklama anlatım biçimi nedir?​

Açıklama anlatım biçimi nedir?
Okuyucuya bilgi vermek, okuyucuyu bir konuda aydınlatmak, bir konuyu açıklamak, bir şey öğretmek amacıyla kullanılan anlatım biçimine açıklayıcı anlatım denir. Açıklayıcı anlatım genellikle makale, deneme, sohbet, fıkra, eleştiri gibi eser türlerinde kullanılır. Genellikle nesnel anlatım kullanılır.
Açıklama anlatımı nedir?​
Açıklayıcı anlatım, belirli bir konunun veya sorunun daha anlaşılır ifade edilebilmesi için kullanılan bir söz sanatıdır. Açıklayıcı anlatımın genel kullanım biçimi anlaşılamayan bir olayı ve durumu özetlemek, en iyi şekilde ifade edebilmek içindir.

Paragrafta açıklama ne demek?​

Paragrafta açıklama ne demek?

Öyküleme ne demek?​

Öyküleme ne demek?
Öyküleme ya da öyküleyici anlatım hem yazın türlerinde hem de diyaloglarda sıklıkla kullanılır. Masal gibi sözlü edebiyat türlerinde ise olaylar -miş’li geçmiş zaman yapısıyla aktarılır. Öyküleme Nedir? Tasarlanan ve gerçekte yaşanan olayların belli bir kurgu içerisinde aktarılmasına öyküleme adı verilir.

Türk Edebiyatı açıklama nedir?​

Açıklama nedir kısaca edebiyat? AÇIKLAMA: 1) Anlam açısından kapalı olan bir konuyu, bir olayı ya da bir edebiyat metnini, bir eseri, bir sözü biçim ve içerik yönünden inceleyip irdeleyerek anlaşılır hale getirme .

Alıntılayarak ne demek?​

Alıntılayarak ne demek?
alıntılamak. Bir yazıya başka bir yazarın yazısından cümle veya cümleler almak, alıntı yapmak, aktarmak, iktibas etmek. To quote.

Açıklama türü, öğretici özellikler gösteren türlere özgü bir anlatım biçimidir. Amacı bir konu hakkında bilgiler vermek, bir şeyleri öğretmek ve bilinmeyeni bilinir kılmaktır. Açıklama türü genellikle ansiklopedilerde, ders kitaplarında ve bilgilendirme amaçlı metinlerde görülür.

Parçada açıklama, bir konunun ya da bir sorunun açıklandığı, öğretici yönü ağır basan paragraflara denir. Açıklama paragrafında, konu hakkında bilgisi olmayanları bilgilendirme ve konuyla ilgili bilinmeyenleri açıklığa kavuşturma amaçlanır.

Açıklama, okuyucuyu bilgilendirmeye yönelik, anlaşılır ve nesnel bir anlatım biçimidir. Yazarın duygularına yer verilmez, olaylar ya da durumlar sadece anlaşılır bir şekilde aktarılır.

Açıklayıcı anlatımda yazar, duygularına yer vermez ve nesnel bir anlatım tercih edilir. Bu anlatım biçimi genellikle makale, deneme, fıkra, eleştiri gibi yazı türlerinde kendini gösterir.

Öyküleme ise tasarlanan ve gerçekte yaşanan olayların belli bir kurgu içerisinde aktarılması olarak tanımlanır. Öyküleme ya da öyküleyici anlatım, yazın türlerinde ve diyaloglarda sıklıkla kullanılır.

Türk Edebiyatı'nda açıklama, anlam açısından kapalı olan bir konuyu, olayı ya da edebiyat metnini biçim ve içerik yönünden inceleyerek anlaşılır hale getirme sürecidir. Bu analizle metinlerin daha iyi anlaşılması ve yorumlanması amaçlanır.

Alıntılamak ise bir yazıya başka bir yazarın yazısından cümle veya cümleler almak, aktarmak ve iktibas etmek anlamına gelir. Bu şekilde yapılan alıntılar, başka kaynaklardan gelen bilgilerin belirtilmesi ve kullanılması için önemlidir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri