Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

740 hizmet uretim maliyeti nedir?

Prens kitabi ne anlatmak istiyor?

Yeni tanistigin birine nasil sorular sorulur?

Zeberus

Yönetici
Puan 38
Çözümler 6
Zeberus

740 hizmet üretim maliyeti nedir?​

12.6.1. 74.740 Hizmet Üretim Maliyeti Hizmet işletmelerinde üretilen hizmetler için yapılan giderlerin izlendiği hesaptır. Hizmet işletmelerinde üretilen hizmetler için yapılan giderlerin fiili tutarları bu hesabın horcuna kaydedilir.

750 Hangi hesap?​

750 Hangi hesap?
Maliyet hesapları arasında yer alan bu hesapların isimleri şunlardır. 750 Araştırma Ve Geliştirme Giderleri, 760 Pazarlama Satış Ve Dağıtım Giderleri, 770 Genel Yönetim Giderleri ve 780 Finansman Giderleri Hesaplarıdır. Bu hesaplar hem dönem içi hem de, dönem sonları muhasebe işlemlerinde kullanılır.

740 no.lu hesap nedir?​

740 no.lu hesap nedir?
Üretim işletmelerinde Tek düzen muhasebe sistemi esas alınarak maliyetler gider çeşidine (7/B) ve işletme fonksiyonlarına (7/A)göre kaydedilir. Hizmet işletmelerinde oluşan ilk madde malzeme, işçilik ve genel hizmet maliyetlerin tümü ise 740 Hizmet üretim maliyetleri hesabına kaydedilir.

Üretim maliyeti nasıl hesaplanır?​

ürünün işçilik maliyeti (direk işçilik maliyeti) = 16 x 25/60 + 14 x 10/60 = 6,67+2,33 = 9 TL/adettir. Ürünün şu anki maliyeti = Hammadde maliyeti + makine maliyeti + direk işçilik maliyeti = 12,15 + 7,26 + 9 = 28,41 TL/adet oldu.

740 hesabı nerelerde kullanılır?​

740 hesabı nerelerde kullanılır?
740 HİZMET ÜRETİM MALİYETİ hesabının dönem sonunda gelir tablosu hesaplarından 622 SATILAN HİZMET MALİYETİ hesabına aktarımı için kullanılır. Örnek: Dönem sonunda hizmet üretim maliyeti hesabında biriken 124,000 TL bulunmaktadır.

720 Direkt işçilik giderleri nelerdir?​

720 Direkt işçilik giderleri nelerdir?
720. Direkt İşçilik Giderleri Hesabı : Bu giderler esas üretim gider yerleri ile ilgili olup, belli bir mamül veya hizmetin üretim maliyetine doğrudan doğruya yüklenebilen işçilik giderlerini kapsar.

ARGE giderleri hangi hesap?​

Birinci yöntem; 5746 sayılı Ar-Ge Kanuna göre Ar-Ge İndirimi uygulayan ve bu kapsamda Ar-Ge harcaması bulunan firmalar bu harcamalarını 263 nolu hesapta aktifleştirmektedirler.

780 finansman giderleri nedir?​

780 finansman giderleri nedir?
Bilindiği üzere, 780 no.lu Finansman Gideri Hesabı, işletme faaliyetlerinin aksamadan yürütülebilmesi amacıyla borçlanılan tutarlarla ilgili faiz, kur farkları, komisyon vb. giderlerin izlendiği hesaptır.

770 dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler nelerdir?​

770 dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler nelerdir?
Dışarıdan Sağlanan Fayda ve Hizmetler İşletme faaliyetlerini yürütmek, üretim pazarlama ve diğer hizmetleri gerçekleştirmek amacıyla dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler (elektrik, su, gaz bakım ve onarım, haberleşme, nakliye ile diğer fayda ve hizmetler) için yapılan giderleri kapsar.

Üretim maliyeti ne demek?​

Üretim maliyeti, bir ürünün hazırlanması sürecinde tüketilen tüm kaynakların maliyetinin toplamıdır. Üretim maliyeti; direkt malzeme maliyeti, direkt işçilik maliyeti ve üretim giderleri olmak üzere üç kategoriye ayrılır: Direk Malzeme Maliyeti: Bitmiş ürünün bir parçası haline gelen hammaddedir.

Bir ürünün satış fiyatı nasıl hesaplanır?​

Bir ürünün satış fiyatı nasıl hesaplanır?
Satış fiyatı nasıl hesaplanır? Alış fiyatının (veya maliyet tutarının) kazanç oranı kadar artırılmasıyla satış fiyatı belirlenmektedir. Örnek olarak alış fiyatı 200 TL olan bir malın satışından %20 kazanç elde edilmek isteniyorsa satış fiyatı 200 x (100 + 20) / 100 = 200 x 1,2 = 240 TL olarak hesaplanacaktır.

731 Hangi hesaba yansitilir?​

731 Hangi hesaba yansitilir?
731 Genel Üretim Giderleri Yansıtma Hesabının İşleyişi: Genel üretim giderlerinin üretim maliyetlerine yüklenmesini sağlayan hesaptır.

740 hizmet üretim maliyeti dönem sonunda hangi hesaba aktarılır?​

740 HİZMET ÜRETİM MALİYETİ hesabının dönem sonunda gelir tablosu hesaplarından 622 SATILAN HİZMET MALİYETİ hesabına aktarımı için kullanılır.

Hizmet maliyeti nedir?​

Hizmet maliyeti nedir?
Herhangi bir işin tümdeğeri. Sınırlı bir yaşamı olan bir varlığın aşınma payı uygulanabilen tümdeğeri. Bir iş yerinin işletme gideri. Service cost.

Ev fiyatları kaç kat arttı?​

Ev fiyatları kaç kat arttı?
Konut fiyatları ortalama son 5 yılda %81 oranında arttı. Bu da yıllık bazda yaklaşık %15’lik artış anlamına geliyordu.

740 no.lu hesap gelir tablosunda nereye yazılır?​

7A uygulamasında dönem içerisinde faaliyete ilişkin giderler 710, 720, 730, 740, 750, 760, 770, 780 Kod’lu ilgili gider hesabını borcuna kayıt edilerek takip edilir.

770 hesap alacaklı çalışır mı?​

770 hesap alacaklı çalışır mı?
İşletmeye aityönetimi ilgilendiren kararların alınması, sevk ve idare edilmesi konuları,hukuki ve personel işlerinin takip edilmesi gibi konuların yürütülmesi içingerçekleşen giderler 770 Genel Yönetim Giderleri hesabı üzerinden takip edilir.770 kodlu hesabın işleyişi borç olarak çalışır ve gerekli düzeltmeler …

Ürün ve hizmet maliyeti ne demek?​

Ürün ve hizmet maliyeti ne demek?
Ürün Ve Hizmet Maliyeti Eğitimi: Tekdüzen muhasebe sistemine göre maliyet hesaplarında ilk madde ve malzeme giderlerini hesaplamak, işçilik giderlerini, genel üretim giderlerini ve üretim maliyeti hesaplamalarının verildiği eğitim materyalidir.

Hizmet Geliri Hesabı nedir?​

Bu hesap, işletmenin faaliyet konusunu oluşturan mal ve hizmet satışlarından kaynaklanan senetsiz alacaklarının izlenmesi için kullanılır. İşleyişi : Senetsiz alacağın doğması ile bu hesaba borç, tahsil edilmesi halinde (ödemeler, aktarmalar ve hesaben mahsuplar dahil) alacak kaydedilir.

2021 de ev fiyatları ne kadar arttı?​

2021 de ev fiyatları ne kadar arttı?
Konut Fiyat Endeksi yüzde 59,6 arttı! Resmi olarak açıklanan ve merakla beklenen rakamlara göre, Konut Fiyat Endeksi, 2021 yılının Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 7,9 artış gösterdi.

740 hizmet üretim maliyeti, hizmet işletmelerinde üretilen hizmetler için yapılan giderlerin izlendiği hesaptır. Bu hesapta hizmet işletmelerinde üretilen hizmetler için yapılan giderlerin fiili tutarları kaydedilir. Örneğin, bir hizmetin sunulması için harcanan işçilik maliyetleri, malzeme maliyetleri ve genel hizmet maliyetleri gibi masraflar bu hesaba kaydedilir.

Üretim maliyeti ise bir ürünün hazırlanması sürecinde tüketilen tüm kaynakların maliyetinin toplamını ifade eder. Üretim maliyeti; direkt malzeme maliyeti, direkt işçilik maliyeti ve üretim giderleri olmak üzere üç kategoriye ayrılır. Direkt malzeme maliyeti, ürünün hammaddelerinin maliyetini, direkt işçilik maliyeti ise ürünün üretiminde doğrudan emeği harcayan işçilerin maliyetini ifade eder. Üretim giderleri ise genel üretim sürecine ilişkin diğer masrafları içerir.

740 hizmet üretim maliyeti hesabı, dönem sonunda genellikle gelir tablosunda yer alan 622 SATILAN HİZMET MALİYETİ hesabına aktarılması için kullanılır. Bu hesaplar arasında yapılan aktarım, hizmet üretim maliyetlerinin doğru bir şekilde gelir tablosuna yansıtılmasını sağlar.

Son olarak, AR-GE harcamalarının izlenmesi için 263 nolu hesap kullanılırken, finansman giderlerinin takibi için ise 780 no.lu hesap kullanılır. Ayrıca, dışarıdan sağlanan fayda ve hizmet giderlerini izlemek için ise 770 hesap numarası kullanılır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri