Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

65 yas ustu servis arac kullanabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Kediler onlari sevdigimizi anlar mi?

M

Universite Not Sistemi G ne demek?

M

Modoratör

65 yaş üstü servis araç kullanabilir mi?​

Hürriyet’in haberine göre, ticari takside çalışmak isteyen 65-68 yaş aralığındaki şoförler her yıl psikoteknik raporu ve sağlık raporu alarak ticari taksi kullanabilecek. 69 yaşından gün almış kişiler ticari taksilerde şoförlük yapamayacak. Genelge kapsamında 69 yaşından gün alanların şoförlük yapamayacağı belirtildi.

Doktora Öğretim Üyesi ALES şart mı?​

Doktora veya sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanların, tıpta veya diş hekimliğinde uzmanlık eğitimini tamamlayanların ve yükseköğretim kurumlarında öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanların bu Yönetmelik kapsamındaki öğretim elemanı kadrolarına başvurularında ALES …

SRC belgesi kaç yaşında iptal oluyor?​

SRC belgesi kaç yaşında iptal oluyor?
4925 Sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin ilgili hükümlerine göre Src belgesi 66 yaşına kadar alınır. 66 yaşını dolduran sürücüler artık ticari taşıt kullanamazlar.

Ticari araç kullanma yaşı kaç?​

Ticari araç kullanma yaşı kaç?
Değerli meslektaşlarımız; Ticari taksi alımı için ve şoförlük yapabilmek için 65 olan yaş şartı 68 olarak değiştirilmiştir. 69 yaşından gün alanlar bu genelgeden faydalanamayacaktır. 65-68 yaş arası çalışmak isteyenler, her yıl psikoteknik raporu ve sağlık raporu almak zorundadırlar.

Ticari araç kullanma yaşı kaça çıkarıldı?​

Konuyla ilgili açıklama yapan Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, “30 Kasım 2018 tarihinde yapmış olduğumuz, 65 olan ticari araç kullanma yaşının 69’a çıkarılması talebimiz, geçici süre ile (korana virüs tedbirleri kapsamında) 31 Aralık 2023 tarihine kadar 69’a çıkarıldı. (69’dan gün almamış olmalı) Bununla …

Doktora yapanlar Ales’ten muaf mı?​

Akademik Başvurularda Kimler ALES’ten Muaf Olur?
- Doktorasını ve sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlar,
- Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimini tamamlayanlar,
- Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanmak için başvuran öğretim görevlileri,

Araştırma görevlisi olmak için şartlar nelerdir?​

Araştırma görevlisi olmak için şartlar nelerdir?
Araştırma görevlisi olmak isteyenlerde aranan şartlar şu şekilde sıralanabilir; Adayların mutlaka ALES sınavına girmeleri gerekir. Sınavdan alacakları puan ise minimum 70 olması gerekir. Başvuru yaptığınız tarihten itibaren 35 yaşın altında olmak, araştırma görevlisi yaş sınırı olarak kabul edilmektedir.

SRC belgesi kaç yaşında iptal olur?​

SRC belgesi kaç yaşında iptal olur?

65 yaş üstü kişilerin ticari taksi kullanabilmesiyle ilgili detaylar verilmektedir. 65-68 yaş arasındaki şoförlerin her yıl psikoteknik raporu ve sağlık raporu alarak ticari taksi kullanabileceği belirtilmektedir. Ancak 69 yaşından gün almış kişilerin ticari taksilerde şoförlük yapamayacağı vurgulanmaktadır. Bu kapsamda 69 yaşından gün almış olanların şoförlük yapamayacağı belirtilmektedir.

SRC belgesinin iptal yaşına ilişkin olarak ise 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin ilgili hükümlerine göre Src belgesinin 66 yaşına kadar alınabileceği belirtilmektedir. Dolayısıyla 66 yaşını dolduran sürücülerin artık ticari taşıt kullanamayacakları ifade edilmektedir.

Ticari araç kullanma yaşının kaç olduğu ile ilgili olarak ise değerli meslektaşlarımız tarafından ticari taksi alımı ve şoförlük yapma yaş şartlarının 65 yaşından 68 yaşına çıkarıldığı bilgisi verilmektedir. Bu yenilik doğrultusunda 69 yaşından gün alanların bu genelgeden faydalanamayacakları belirtilmektedir.

Son olarak, Alanya Şoförler Odası Başkanı'nın açıklamalarına göre ticari araç kullanma yaşının geçici süreyle 69 yaşına çıkarıldığı ve 31 Aralık 2023 tarihine kadar bu durumun geçerli olacağı aktarılmaktadır. Bu dönemde ise 69 yaşından gün almamış olma şartının geçerli olduğu ifade edilmektedir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri