Editör
Administrator
4678 sayılı kanun nedir?
4678 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkında Kanun, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER tarafından Anayasanın 89. maddesinin birinci fıkrası ile 104. maddesinin (a) bendinin üçüncü fıkrası uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir.Astsubay hangi kanuna tabi?
Astsubaylar, subaylar ile birlikte 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununa tabidirler. Mecburi hizmet süreleri 15 yıldır.Sözleşmeli subay hangi rütbeye kadar yükselir?
Sözleşmeli subay hangi rütbeye kadar yükselir?13 Haziran — Yasa, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) ihtiyaç duyulan sınıflarda teğmenden yüzbaşı rütbesine kadar sözleşmeli subay, çavuştan kıdemli üstçavuş rütbesine kadar sözleşmeli astsubay istihdam edilmesini öngörüyor.
Jandarma sözleşmeli subay eğitimi kaç ay?
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay Eğitim Merkezinde (SUEM) uygulanan eğitim/öğretim programının safhaları nelerdir? Kayıt kabul, intibak eğitimi, temel eğitim, komando ve iç güvenlik eğitimi, staj, akademik eğitim, kolluk uygulaması eğitimi safhaları olmak üzere 2 yıl eğitim/öğretim verilmektedir.Astsubay 657 ye tabi mi?
Personel, kaynakları ve uygulanacak mevzuat: Madde 13 – (Değişik: 25/7/2016-KHK-668/13 md.; Değiştirilerek kabul: 8/11/2016-6755/13 md.) Jandarma Hizmetleri Sınıfı personelinin her türlü özlük işlerinde, bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uygulanır.Jandarma sözleşmeli astsubaylar hangi kanuna tabi?
Jandarma sözleşmeli astsubaylar hangi kanuna tabi?Madde 36 – Sözleşmeli subay ve astsubaylar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan diğer asker kişiler gibi 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği hükümlerine tabidirler.
Jandarma Hizmetleri Sınıfı personelinin her türlü özlük işlerinde, bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uygulanır.
926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanunu – Konsolide metin | LEXPERA.
Nasıp işlemi nedir?
Nasıp işlemi nedir?Nasip eylemek kelimesinin anlamı nedir? 1) fırsat vermek; 2) eriştirmek: “Allah bana o rezaletle gelmeyi nasip etmesin, ölmek daha iyi.” -H. E.
Askeri nasıp ne demek?
b. Nasıp : İlk astsubaylık ile bir rütbeden sonraki rütbeye terfide yeni rütbenin normal bekleme süresinin başlama tarihini, c. Kıdem : Belli bir rütbeye nasıp tarihinden itibaren, o rütbede hizmet süreleri veya aynı nasıplılar arasında yeterlik bakımından üstünlük sırasını, ç.Kurmay nedir nasıl olunur?
Harp Akademisi’nden mezun bir kurmay subay yaşıtlarına göre 2 sene kıdem hakeder. “Kurmay” sınıfındaki en ast subay rütbesi sınavı ilk hakkında kazanan adayın mezun olduğu ‘Kurmay Yüzbaşı’ rütbesidir.Askeri personel 3600 ek gösterge alıyor mu?
Askeri personel 3600 ek gösterge alıyor mu?Askeri personelin, ek göstergesi 3600 iken, polislere verilen 3000 ek gösterge, emekli maaşından, tazminatlara kadar bir çok parasal problemin kaynağı oldu. İç güvenliğin sağlanmasından sorumlu Jandarma, Sahil Güvenlik ve Emniyet teşkilatları personeli arasında görev ve hizmet yönünden esaslı bir fark bulunmuyor.