Gümüşpınar Mahallesi'nde faaliyet gösteren krom fabrikasında meydana gelen bu üzücü olaydan dolayı çok büyük bir üzüntü duyuyorum. Çağrı Baş'ın kaza sonucu hayatını kaybetmesi gerçekten yürekleri dağlamıştır. Eşi 7 aylık hamile olan Baş'ın ani vefatı ailesini ve yakın çevresini derinden etkilemiştir.
Olayın detaylarına bakıldığında, kırma-eleme bölümündeki makinenin içine düşmesi sonucunda yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamayan Çağrı Baş'ın cenazesi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiş.
Bu tür iş kazalarının yaşanmaması için iş güvenliği tedbirlerinin önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Çalışanların güvenliğinin sağlanması, işverenlerin en öncelikli sorumlulukları arasında yer almalıdır. Umuyorum ki yetkililer gerekli incelemeleri yaparak benzer acı olayların tekrarlanmaması için gereken önlemleri alacaklardır.
Çağrı Baş'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bir an önce yaşanan acının yaralarının sarılmasını ve benzer acı olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.